Kinyírja a videokártyát az új Nvidia driver

Genda Csongor Zoltán, 2010. március 8. 16:05

Alighogy kiadta legújabb meghajtó programját az Nvidia, máris vissza kellett hívni, ugyanis telepítés után néhány VGA túlhevült és tönkrement.

A Blizzard fejlesztőcég figyelt fel a driver-rendellenességre, miután számos WoW-felhasználó összeomlást észlelt játék közben. A szakemberek egy alapos kivizsgálás után megállapították, hogy nem a játék idézte elő a leállást, hanem a hibás Nvidia meghajtó program, melyet múlt kedden adott ki a gyártó. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy a videokártyájuk teljesen felmondta a szolgálatot, és újraindítás után már nem volt üzemképes. Mint kiderült, az új driver nem kezelte megfelelően a hűtőberendezést, és maximális terhelés mellett is csupán 20%-on futtatta a ventillátort, ami végül az eszköz túlmelegedését, majd leállását okozta.
Az Nvidia időközben eltávolította weboldaláról a 196.75-ös számozású meghajtó programot, és a javított verzió kiadásáig a régebbi, stabilnak bizonyult változat installálását javasolják a felhasználóknak. A problémamentesen működő 196.21-es Drivereket a hivatalos weboldalról tölthetik le az érdeklődők;


 

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Átfogó felhőalapú biztonsági mentési megoldások az ASUSTOR-tól

Az ASUSTOR NAS a biztonsági mentési funkciók átfogó skáláját kínálja a felhasználóknak, lehetővé téve a könnyű és rugalmas köpontosítását a különféle digitális eszközökön tárolt adatoknak.

2023. március 31. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08