Együtt: EMC-Vmware-Cisco, avagy egy új adatközponti modell ígérete

Kovács Attila, 2010. május 27. 07:11

Május 26-án Budapesten, az EMC hagyományteremtő kötetlen sajtóebédjén Eoghan O’Donoghue, a vállalat írországi telephelyéről érkezett Information Infrastructure Consultant szakembere tartott előadást a felhő-számítástechnikáról, a VCE (Virtual Computing Environment) környezetről, illetve az EMC által követett stratégiai irányokról. Az ír szakember, miközben bemutatta az IT iparág jelenét és jövőjét az EMC szemszögéből, a hangsúlyt az informatikát forradalmasító “felhő” (cloud-computing) számítástechnikára tette.

A sajtóesemény konklúzióját így prezentálta O'Donoghue: az EMC, a Vmware-rel és a Cisco-val karöltve olyan modell alkalmazását javasolja az ügyfelek számára, amelyben a stratégia a tároló rendszer, a virtualizációs és szerver környezet, valamint a kiszolgáló hálózati infrastruktúrák, hatékony, optimálisrendszer beszerzését, illetve kialakítását és üzemeltetését teszi lehetővé. Az EMC-Vmware-Cisco "hármas"így együttesen egy effektív, optimalizált és olcsóbban fenntartható megoldás szállítását tűziki feladatául. Minderre garancia a "hármak" által létrehozott Virtualized Computing Environment (VCE) kooperáció, melynek során a maguk területén piacvezető 3 cég közös technológiai fejlesztéseken és szolgáltatásokon keresztül segítik az ügyfeleket az ún. "saját felhő" alapú informatikai rendszerek megvalósításában.

A sajtórendezvényen Godányi Géza, az EMC megoldások csapatának vezetője is részt vett. Ő többek között röviden a következőket nyilatkozta a Prim Online-nak: "Az EMC meg van győződve arról, hogy az informatikai szolgáltatások mindenképpen a jövőben on-demand (igény szerinti) módon és konzisztensen állnak rendelkezésre. Az EMC jelenleg olyan megoldásokat fejleszt, amelyek lehetővé teszik a felhő számítástechnika zálogát jelentő szabványos, automatizált informatikai közmű kiépítését."

Megfigyelhető trend az adatközpontok a "saját felhő" modell felé való elmozdulásáról, amelyben az IT mint (akár külső, akár belső, akár pedig a kettő kombinációjaként kialakuló) szolgáltatás jelenik meg a cégek életében. Újdonságnak számítanak a Vbock infrastruktúra csomagok, amelyek előre tesztelt és validált IT infrastruktúra építőkövek, előre meghatározott teljesítménnyel, kapacitással és rendelkezésre állási SLA-val bírnak. A Vblock ígérete: az ügyfelek privát felhő modellje felé való váltása, új megközelítés az IT infrastruktúrában. 

Kulcsszavak: EMC VMware Cisco adatközpont

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sürgősen el kell kezdeni a jövő villamos hálózatainak kialakítását

Az elavult infrastruktúra hátráltatja az energiaátmenetet, ezért a villamos hálózatok digitális megoldásokra épülő korszerűsítését sürgetik a Schneider Electric szakértői. A vállalat a múlt héten, Párizsban megrendezett Enlit Europe 2023 konferencián több olyan megoldást is bemutatott, amelyek támogatják a hálózatok hatékony, a fenntarthatóság jegyében megvalósuló fejlesztését. 

2023. december 6. 09:55

A technológia és az energiahatékonyság új lehetőségeket teremt az öregedő épületek számára

A pandémia utáni időszak hatásai, a magas inflációs környezet, a növekvő energiaárak és a geopolitika turbulenciák igencsak megfeküdték a befektetők gyomrát. Éves összehasonlításban 65%-os visszaesés tapasztalható a CEE-6 régió irodapiacát érintő befektetésekben – állapítja meg a Colliers "ExCEEding Borders 2023/2024: a technológia mint megoldás a CEE régió öregedő irodakínálatára” címmel megjelent piaci jelentése. 

2023. december 5. 16:11

Globális innovációs központot nyitott Üllőn a Lenovo

A Lenovo nagyteljesítményű számításokra és mesterséges intelligenciára szakosodott európai innovációs központját a vállalat üllői gyártóüzemébe helyezte át a még magasabb szintű ügyfélkiszolgálás érdekében. A központot helyszíni raktárkészlettel működtetik, ami lehetővé teszi, hogy a Lenovo ügyfelei a legfejlettebb energiaellátási és hűtési infrastrukturális megoldásokhoz, valamint a legújabb generációs technológiákhoz is hozzáférjenek az ellátási láncon belül. 

2023. december 5. 11:29

Adatközpont-üzemeltetők digitális átállását gyorsítja fel az Eaton legújabb megoldása

A mesterséges intelligencia (MI), a felhőalapú számítástechnika, a virtualizáció és az energetikai átállás térnyerése révén egyre fontosabb az adatközpont-üzemeltetők számára, hogy hatékonyan gazdálkodjanak az eszközeikkel és az erőforrásokkal. Az Eaton intelligens energiagazdálkodási vállalat a rendelkezésre állás további növelésére, a teljesítmény optimalizálására és a fenntarthatóság fokozására tervezett új digitális megoldások portfóliójával támogatja az adatközpontok üzemeltetőit a digitális átállás felgyorsításában.

2023. december 4. 14:30

Conit és az ABB innovatív kabinokat fejleszt ki tengerjáró luxushajókhoz

A Conit vezető szerepet tölt be a tengerhajózási szektorban alkalmazott technológiai rendszerek terén. A több mint 100 hajón végzett rendszertelepítések során szerzett, széles körű tapasztalatának köszönhetően a Conit a villamos és elektronikai biztonsági rendszerek tervezésének és kivitelezésének, valamint a hajókon telepített, integrált villamos felügyeleti rendszereknek a szakértője.

2023. december 4. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27