Együtt: EMC-Vmware-Cisco, avagy egy új adatközponti modell ígérete

Kovács Attila, 2010. május 27. 07:11

Május 26-án Budapesten, az EMC hagyományteremtő kötetlen sajtóebédjén Eoghan O’Donoghue, a vállalat írországi telephelyéről érkezett Information Infrastructure Consultant szakembere tartott előadást a felhő-számítástechnikáról, a VCE (Virtual Computing Environment) környezetről, illetve az EMC által követett stratégiai irányokról. Az ír szakember, miközben bemutatta az IT iparág jelenét és jövőjét az EMC szemszögéből, a hangsúlyt az informatikát forradalmasító “felhő” (cloud-computing) számítástechnikára tette.

A sajtóesemény konklúzióját így prezentálta O'Donoghue: az EMC, a Vmware-rel és a Cisco-val karöltve olyan modell alkalmazását javasolja az ügyfelek számára, amelyben a stratégia a tároló rendszer, a virtualizációs és szerver környezet, valamint a kiszolgáló hálózati infrastruktúrák, hatékony, optimálisrendszer beszerzését, illetve kialakítását és üzemeltetését teszi lehetővé. Az EMC-Vmware-Cisco "hármas"így együttesen egy effektív, optimalizált és olcsóbban fenntartható megoldás szállítását tűziki feladatául. Minderre garancia a "hármak" által létrehozott Virtualized Computing Environment (VCE) kooperáció, melynek során a maguk területén piacvezető 3 cég közös technológiai fejlesztéseken és szolgáltatásokon keresztül segítik az ügyfeleket az ún. "saját felhő" alapú informatikai rendszerek megvalósításában.

A sajtórendezvényen Godányi Géza, az EMC megoldások csapatának vezetője is részt vett. Ő többek között röviden a következőket nyilatkozta a Prim Online-nak: "Az EMC meg van győződve arról, hogy az informatikai szolgáltatások mindenképpen a jövőben on-demand (igény szerinti) módon és konzisztensen állnak rendelkezésre. Az EMC jelenleg olyan megoldásokat fejleszt, amelyek lehetővé teszik a felhő számítástechnika zálogát jelentő szabványos, automatizált informatikai közmű kiépítését."

Megfigyelhető trend az adatközpontok a "saját felhő" modell felé való elmozdulásáról, amelyben az IT mint (akár külső, akár belső, akár pedig a kettő kombinációjaként kialakuló) szolgáltatás jelenik meg a cégek életében. Újdonságnak számítanak a Vbock infrastruktúra csomagok, amelyek előre tesztelt és validált IT infrastruktúra építőkövek, előre meghatározott teljesítménnyel, kapacitással és rendelkezésre állási SLA-val bírnak. A Vblock ígérete: az ügyfelek privát felhő modellje felé való váltása, új megközelítés az IT infrastruktúrában. 

Kulcsszavak: EMC VMware Cisco adatközpont

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Viszonteladói Apple-partner programot indít az Apcom

Apple termékek értékesítését támogató partnerprogramot indít az Apcom. Az Apple támogatásával a hivatalos magyarországi forgalmazó által indított Distribution Partner Program (DPP) keretében a csatlakozó magyarországi, IT és telekommunikációs szektorban érdekelt viszonteladók kedvező feltételekkel szerezhetnek be Apple termékeket a disztribútortól. Emellett a program nélkül eddig számukra nem elérhető, a márka értékesítését segítő marketing és training forrásanyagokhoz is hozzáférést kaphatnak. 

2020. április 1. 19:13

Tömegével váltanak e-aláírásra a vállalatok a járványhelyzet miatt

Megrohamozták a hazai vállalatok az e-aláírással foglalkozó NETLOCK-ot az elmúlt napokban: a járványhelyzet miatt tömegével váltanak ki olyan e-aláíró tanúsítványt, amellyel a dolgozók otthonról is egyszerűen hitelesíthetnek bármilyen dokumentumot elektronikusan egy biztonságos weboldalon keresztül.

2020. április 1. 16:34

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

A távoli menedzsment fontosabb, mint eddig valaha

A koronavírus globális elterjedése rendkívül komoly kihívást jelent minden ország, szervezet és egyén számára. A vis maior helyzet az informatikai vállalkozásokra is nagy hatással volt, a tömeges távmunka ráirányította a figyelmet az iparágra, és a távoli menedzsment megoldására. A Zyxel portfóliójából különösen a Nebula iránt nőtt meg az érdeklődés, mivel az adatbiztonsági és egyszerű csatlakozási funkciók egyszerre teljesülnek benne.

2020. április 1. 12:35

Beszámolt 2019-es eredményeiről a Huawei

A Huawei Technologies közzétette 2019-es éves, globális jelentését, amely stabil üzleti teljesítményről számol be. A vállalat globális árbevétele megközelítette a 123 milliárd dollárt, ami 19,1 százalékos növekedést jelent a 2018-as évhez viszonyítva. A nettó haszon elérte a 9 milliárd dollárt, a működési tevékenységekből származó készpénzáramlás pedig elérte a 13,1 milliárd dollárt, ami 22,4 százalékos növekedést jelent a megelőző évhez viszonyítva. Hosszútávú jelenlegi befektetéseinek részeként a Huawei 2019-es bevételének 15,3 százalékát fordította kutatásra és fejlesztésre. Az elmúlt évtizedben K+F célra fordított összeg így elérte a közel 86 milliárd dollárt.

2020. április 1. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás