Egyedülálló integrált BI és tervezési megoldás kkv-knak

Kovács Attila, 2010. május 27. 11:23

Partnercégek, viszonteladók képviselői, technikai szakértők voltak a résztvevői annak a május 26-án tartott szakmai összejövetelnek, amelyen az IBM Magyarország képviselői bemutatták, mit kínál az új IBM Cognos Express integrált üzleti intelligencia (BI) és tervező programrendszere a kis- és közép vállalatok számára.

Az előadók hangsúlyozták: cél a Cognos Express termékcsaláddal egy olyan megfizethető és könnyen használható BI szoftvercsomag piacra dobása, amely a kkv-k számára az üzleti intelligencia összes fontos területén megoldást kínál. A Cognos Expess biztosítja az alapvető jelentések, elemzések, mutatószámrendszer, tervezés, költségvetés és előrejelzés képességét. Ha egy vállalat kinövi a szoftver korlátait, akkor természetesen van mód a felfelé migrációra, a Cognos portfolió többi komponense irányába.

A jelenleg csak a Windows 64-bites változatán működő, meglehetősen nagy memória igényű IBM Cognos Express első hazai értékesítései megkezdődtek. Olyan vállalatok számára, amelyek most alakítják vagy bővítik ki BI és tervezési stratégiájukat, az IBM Cognos Express mindent tartalmaz, ami az azonnali bevezetéshez szükséges. A programcsomag teljes körű megoldás a kkv-k jelentéskészítéssel, elemzéssel és tervezéssel kapcsolatos igényeinek kielégítésére. Ezt szolgálják az integrált funkciók: a lekérdezések és jelentések terén az Express Reporter, az elemzés és megjelenítés terén az Express Advisor, az Excel-alapú tervezésben pedig az Express Xcelerator áll a felhasználó segítségére. Az új megoldással ugyanolyan fejlett teljesítmény-kezelési képességekre tehetnek szert az alkalmazó kkv-k, mint a nagyvállalatok, ám mindez kevesebb költséggel jár, és kisebb informatikai infrastruktúrát igényel. A gondolkodásváltást igénylő ("think big -- start small") IBM Cognos Express könnyen telepíthető, illetve használható, nincsenek rejtett költségek, a termék minden szükséges funkciót (OLAP, security, content store, web server, data integration) tartalmaz. Az érdeklődő potenciális felhasználók számára az IBM igény esetén ingyenes próbaveziót biztosít.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ingyenesen letölthető közösségimédia-kisokost adott ki a Neumann Társaság

Már a lájkolást is tanulni lehet: a Neumann Társaság ingyenesen elérhetővé tette nemrég bevezetett új, a közösségi média tudatos használatát célzó ECDL vizsgamoduljának alapjául szolgáló ismereteket tartalmazó kisokosát. A pdf formátumban letölthető kiadvány tíz, manapság népszerű közösségi szolgáltatás működésébe enged betekintést a Facebooktól a podcastokig. 

2019. október 19. 10:46

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

A startupok jelentős része már prototípussal is rendelkezik

11 startuppal bővül Magyarország vezető nagyvállalati inkubátora, a Start it @K&H inkubációs program így 25 startuppal folytatja tovább működését. A startup világ fejlődése egyértelmű, hiszen a mostani csapatok komplex megoldásokkal, jellemzően már prototípussal érkeztek, így az inkubátorprogram is egyre inkább az akceleráció irányába mozdul el. Az újonnan bekerült csapatok többek között online orvosi tanácsadásra, tudatos hulladékmentes életmódra, vízválság elleni küzdelemre, és a város legjobb cukrásztermékeinek összegyűjtésére kínálnak megoldást.

2019. október 18. 15:42

Negyedével nőtt a Huawei árbevétele a harmadik negyedévben

A Huawei Technologies közzétette az idei év harmadik negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit. A vállalat nem auditált adatok alapján 610,8 milliárd kínai jüan*  árbevételt ért el 2019 első három negyedévében, amely 24,4**  százalékos növekedést jelent a tavalyi év ugyanezen időszakához képest. A vállalat nettó nyereségrátája 8,7 százalék volt.

2019. október 18. 14:18

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Az Oracle és a Future Workplace kutatócég immár második alkalommal végezték el az ‘AI at Work’ című közös, globális felmérésüket, amelynek eredményei szerint az emberek többsége (64%) jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben. A kutatásban 8 370 munkavállalót, menedzsert és HR vezetőt kérdeztek meg 10 különböző országban. A tanulmányból kiderül, hogy a mesterséges intelligencia (AI) megváltoztatta az emberek viszonyulását a technológiák használatához a munkahelyeken, valamint átformálja a HR csapatok és a vállalatvezetés működését a tehetségek megtalálásának, megtartásának és fejlesztésének területén.

2019. október 18. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás