Új Fujitsu PRIMERGY szerverek akár 40 százalékkal nagyobb teljesítménnyel

Kovács Attila, 2010. június 3. 13:02

A Fujitsu új generációs PRIMERGY szervercsaládja az Intel Xeon 5500 processzorcsaláddal üzemelő szerverekhez képest akár 40 százalékos, az egymagos Intel szerverekhez képest pedig 15-szörös teljesítménynövekedést érhet el. Utóbbi esetében az üzemelési költségek 90 százalékos csökkenése mellett. A rendszerek energiahatékony hardverrel, praktikus szolgáltatásokkal és megoldásokkal támogatják az átfogó virtualizációs projektek megvalósítását. A PRIMERGY TX300 S6 toronyszerverből, PRIMERGY RX200 S6 és RX300 S6 rack-szerverekből, valamint PRIMERGY BX920 S2 és BX922 S2 pengeszerverekből álló termékcsalád a piac első 32 nanométeres processzorait, az új (Westmere kódnevű) Intel Xeon 5600 processzorsorozat tagjait tartalmazza.

A PRIMERGY x86-os szerverek rendkívül sikeresek a magyar felhasználók körében. Míg az x86-32/64 kategóriájú szerverek hazai piaca 2010 első negyedévében összességében 26,4 százalékkal3 bővült a megelőző év azonos időszakához képest, a Fujitsu értékesítése több mint 300 százalékkal3 növekedett. A Fujitsu Technology Solutions Kft. piaci részesedése az első negyedév végén meghaladta a 10 százalékot3. A már Magyarországon is elérhető PRIMERGY S6-os sorozattól a Fujitsu Technology Solutions Kft. szerverpiaci szerepének további jelentős növekedését várja.

A kétfoglalatos, x86-os PRIMERGY szerverek új generációja ismét jelentős fejlesztéseket vezet be a torony és rack modellektől az adatközpontos pengékig a teljes termékcsaládban. Ezek tovább fokozzák a kimeneti teljesítményt és csökkentik az áramfogyasztást. A Fujitsu optimalizált hardvereit, szolgáltatásait és megoldásait az Intel Xeon 5600 processzorsorozat kimagasló feldolgozási teljesítményével ötvözte. A kis fogyasztáshoz a Fujitsu Cool-safe technológiája és a ServerView továbbfejlesztett fogyasztásszabályozási képességei is hozzájárulnak. Az új PRIMERGY szerverekkel több feladatot lehet elvégezni kevesebb erőforrással.

A teljesítmény átütő növelése és a költségek csökkentése érdekében a Fujitsu számos új megoldást alkalmaz az S6-os sorozatú szervereinél. Ilyen például az FCOE (Fibre Channel over Ethernet), amely segítségével kihasználható a 10Gbit/s-ig növelt Ethernet teljesítménye, ezzel támogatva a tárolók és hálózati I/O konszolidálását és csökkenti a szerverekben használt adapterek, a kábelek és a switch portok számát, valamint az adatközpont áramellátásának és hűtésének költségeit.

Hasonló célokat szolgál a 6 Gb/s SAS (SAS 2.0) alkalmazása, amely az első generációs SAS-eszközökhöz képest gyorsabb adatelérést biztosít a korábbi átviteli sebesség megduplázásával, valamint több és gyorsabb HDD csatlakoztatását teszi lehetővé egy vezérlőhöz. A megoldást visszamenőleges kompatibilitást biztosít a meglévő 1,5 Gb/s vagy 3 Gb/s sebességű SAS/ SATA rendszerekkel, hatékonyabban hasznosítja a meglévő sávszélességet a SAS 1.0-hoz képest és sávszélesség-energiafogyasztás aránya is meghaladja azt.

Az új szervergenerációban alkalmazott Solid State Disk (SSD) technológia segítségével a meglévő kontrollereket használva a forgó alkatrész nélküli diszkek a nagyobb megbízhatóság mellett jelentős sebességnövekedést biztosítanak.

A PRIMERGY családra jellemző méhsejt szerkezetű előlap akár 40 százalékkal javítja a szellőzés áteresztő kapacitását, a levegőt pedig „Cool-safe” légcsatornák terelik oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. A nagyobb méretű ventillátorok eredményesebben és halkabban hűtik a CPU-kat és a memóriát. A ServerView elnevezésű rendszerfelügyelet szabályozza a fogyasztást az aktív teljesítmény és a költség szabályozásához.

A PRIMERGY család új generációjának egy modelljét tesztelték az IDS Scheer, az üzleti folyamatellenőrzés globális piacvezető vállalatának magyarországi szakemberei. Az IDS Scheer az RX300 S5-ös és az új RX300 S6-os szervereken SAP ERP 6.0 és MS Windows Server 2008 64 bit alkalmazási környezetben négy különböző feladat – adatbázis import, mandant másolás, mandant törlés és adatbázis ellenőrzés- során mérte az átfutási időt és a kapcsolódó energiafogyasztást. A tesztek mind a négy művelet során egyértelműen az S6-os szerver nagyobb sebességét és kisebb fogyasztását bizonyították. Az átlagos futás idő 17%-kal volt nagyobb a korábbi generáció azonos gépéhez képest, míg az átlagos energia-megtakarítás 7%-kos volt az S5—el összevetve.

Valamennyi új generációs PRIMERGY szerver az elérhető legmagasabb kategóriájú, háromcsillagos Green IT besorolást kapta. A Fujitsu saját Green IT címkéje szigorúbb a jelenlegi iparági szabványoknál és az Energy Star követelményeit is magában foglalja.
 

Kulcsszavak: Fujitsu szerver

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar IT-fejlesztéssel elemzik az afrikai és ázsiai gyerekek kézmosási szokásait

A vezető hazai big data cég, a Starschema intelligens adatelemző rendszerét használja a seattle-i székhelyű Splash, amely világszerte közel félmillió, mélyszegénységben élő gyermek számára biztosít tiszta ivóvizet és tisztálkodási lehetőséget. Az amerikai non-profit szervezet a budapesti csapat megoldása révén kap pontos képet arról, hogy tevékenysége milyen hatást gyakorol a gyermekek higiéniai szokásaira, általános egészségi állapotára és az iskolai hiányzásokra.

2019. szeptember 17. 10:12

Okosautós infotainment-rendszert mutatott be az LG

Az LG az idei Frankfurti Autószalonon (IAA) mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI). A webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

2019. szeptember 16. 08:18

5 tipp a digitális útonállók elkerülésére

A legtöbb vállalatnál napjaink slágertémájának számít a digitális átalakulás, mivel a modern megoldások segítségével a szervezetek jobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Ez azonban biztonsági kockázatokat is felvet, hiszen a digitális térben a támadási felület is nagyobb a kiberbűnözők számára. A Micro Focus szakértői bemutatják azt az öt lépést, amelyek segítségével a szervezetek jelentősen csökkenthetik a digitális átállással járó veszélyek számát.  

2019. szeptember 15. 08:14

A PSD2 feltételeinek is megfelel a Trident HSM védelmi megoldása

Az i4p HSM modulja egyedüli hazai fejlesztésű termékként kínál olyan szintű adatvédelmet, amely megfelel az eIDAS és a hamarosan Magyarországon is alkalmazandó PSD2 feltételeinek.

2019. szeptember 13. 08:28

Félünk elmenteni kártyaadatainkat

Rendszeresen vásárolunk az interneten, de nem egyszerűsítjük vele kellőképpen az életünket – derült ki az OTP Mobil megbízásából készült legfrissebb kutatásból. A 18-55 éves megkérdezettek közel kétharmada havonta többször is fizet online bankkártyával, ugyanakkor kártyaadataik elmentését csak annyian választanák, mint ahányan ódzkodnak tőle. Utóbbiak leginkább az adatmentés biztonságosságában kételkednek, de más okok is meghúzódnak a háttérben.

2019. szeptember 12. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás