Ballmer: a Google egy szörnyeteg

Genda Csongor Zoltán, 2010. június 5. 09:22

A Microsoft első embere nem fogta vissza magát, amikor egy konferencián a keresőóriásról beszélt, és egyenesen szörnyetegnek nevezte a vállalatot.

Steve Ballmer szabadszájúsága közismert, nem egyszer leszólja a konkurenseket, megvetően, ironikusan beszél azokról, most is így tett a D8 rendezvényen, ahol a Google-ön köszörülte a nyelvét. A redmondi vezető így nyilatkozott a Walt Mossberg médiaügynökségnek: "Nagyon sok munka vár még ránk, mivel a kiélezett versenyhelyzetben egy behemóttal állunk szemben". Az újságírók kérdésére, miszerint valóban arra utalt-e, hogy a Google egy óriási szörnyeteg, igennel válaszolt Ballmer. A Microsoft-vezér a Bing egyéves pályafutásának a kiértékelése kapcsán tette a fenti kijelentést felmagasztalván cége saját keresőjét, melyet egyenrangú szörnyeteg ellenfélként mutatott be. "Mi vagyunk az egyetlen olyan keresőcég, amelynek sikerült növelnie piaci részesedését az elmúlt 12 hónap során"- nyilatkozta büszkén a redmondi vezető.
A legfrissebb áprilisi statisztikai adatok szerint a Google az Egyesült Államokban 64.4%-on áll, míg a Yahoo már csupán 16.9%-ot tudhat magáénak, a Bing pedig már a 12%-hoz közelít.
 

Kulcsszavak: Microsoft Google +céginfo

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel kibővített Nebula portfóliója már az 5G kapcsolatot is támogatja

A Zyxel Networks bejelentette, hogy Nebula Cloud Networking megoldása mostantól az 5G kapcsolatot is támogatja, biztonsági szolgáltatásait pedig közvetlenül a hozzáférési pontokra is kiterjeszti.

2022. január 20. 09:49

A Xiaomi új globális IoT kiberbiztonsági szabványt tett közzé

Az IoT eszközök használatára vonatkozó új közös, globális szabványra vonatkozó javaslatot tett közzé Xiaomi Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0 (Kiberbiztonsági Alapok a Fogyasztói IoT Eszközökhöz 2.0) néven a Xiaomi. Ezzel egyidejűleg a vállalat bejelentette, hogy egy újabb IoT-terméke kapta meg a BSI IoT Kitemark tanúsítványt. Két fontos hír, amely tovább erősíti a Xiaomi IoT ökoszisztéma biztonságos működésébe vetett bizalmat.

2022. január 19. 16:59

Hogyan lehet egy laptop tervezése fenntartható?

A Dell Technologies nem kizárólag új termékek létrehozására törekszik, hanem olyan új technológiákat is kutat, amelyek összetett társadalmi kihívásokra jelenthetnek választ. A vállalat több évtizede törekszik az ökológiai lábnyomának csökkentésére. A Dell Technologies az elmúlt évben bevezette a használt merevlemezekből kinyert alumínium újrahasznosítási folyamatát, a papírkészítési folyamat melléktermékéből készített bioműanyagot, és újrahasznosított szénszál-felhasználását több mint 540 ezer kilogrammra növelte. 

2022. január 19. 15:24

Milyen lesz a jövő munkahelye?

A hibrid munkavégzés során fennakadásokat okozhat a munkakörnyezet folyamatos változása. A jobb kommunikáció és az együttműködés hatékonyságának növelése érdekében a Dell Technologies vázolt pár potenciális megoldást, amelyek a jövő munkahelyének szerves részei lehetnek.

2022. január 18. 11:20

Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

2022. január 16. 16:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58