Az Intel tulajdonába kerül a McAfee

Kiss Ádám Zoltán, 2010. augusztus 20. 08:54

A világ legnagyobb chipgyártója új területeken próbál szerencsét, a vírusirtóiról ismert McAfee 7,68 milliárd dolláros felvásárlásával biztonságtechnikai szereplővé lép elő.

Korántsem új trend, hogy eddig ismeretlen területekre ruháznak be olyan vállalatok, melyekről nem igazán feltételeznénk ilyesmit, ám ezúttal igazi óriásüzletről és stratégiai felvásárlásról van szó. A McAfee megvásárlása sokkal komolyabb irányváltást jelent, mint ha például a Microsoft fogkefét is elkezdene gyártani, hiszen a biztonságtechnikai piac egyik nagyágyújának ilyen jelentős összegért történő megvásárlásával maga az Intel is egy csapásra komoly piacot szerez ebben a szektorban, mindezt a talán éppen csak véget érő válság közepette. Tény, hogy van miből, hiszen a processzorgyártó sikeresen meghódította az Apple gépek belsejét, a nehéz időket a jól fogyó Atom processzorokkal védte ki, és tavaly 35,1 milliárd dolláros bevétellel immáron 18 egymást követő évben a legnagyobb chipgyártó a világon. Ehhez képest a 2 milliárd dolláros bevételt produkáló McAfee közepes játékosnak számít, ám megkérték az árát. A 7,68 milliárd dollár azt jelenti, hogy az Intel részvényenként 48 dollárt fizet, ami 60 százalékkal magasabb a McAfee-részvény szerdai záró értékénél. Kérdés, mi ér meg ennyit az Intelnek? Az 1987-ben alapított McAfee a biztonságtechnikai piacon a Symantec mögött a második legnagyobb gyártó, igazi nagymenő ebben a szegmensben. Az Intel pedig már korábban bejelentette, hogy egyre komolyabban venné a hardver szintű biztonsági elemek beépítését lapkakészleteibe, processzoraiba, ezeket szoftveresen támogatná meg a nagyobb hatásfok érdekében. Így már kezd összeállni a kép, miért is ér meg 60 százalékos felárat a második legnagyobb vírusirtó cég az Intelnek. A videofelvétel kíséretében beharangozott üzlet már csak a versenyhatóságok jóváhagyására vár, ami minden bizonnyal menni is fog, mivel a processzorgyártó eddig nem volt biztonságtechnikai cég, így nem saját riválisát vásárolja fel.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Nem kell már protekció, hogy egy beszállító elérje a HR-es döntéshozókat

Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? A kiválasztási és árajánlatadási, valamint elfogadási folyamat végeláthatatlan és időigényes útvesztőjében gyakran el is tévednek mind a szolgáltatók, mind pedig a kiválasztást végző cégek HR-esei. Ráadásul sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül lehetetlen eljutni a megfelelő illetékesig, aki dönthet a beszállítóval kapcsolatban. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform, ami összeköti a HR-eseket és a beszállítókat.

2023. május 31. 11:18

Magyar társasházi beléptetőrendszer hódíthatja meg a kanadai és az észak-amerikai piacot

A Chameleon Smart Home Nyrt., a vezető magyar okosotthon-startup és az UpHome Canada Ltd. megállapodást kötött, amelyek keretében a kanadai vállalat kizárólagos jogot kapott a Chameleon Smart Home rendszereinek forgalmazására Kanadában és az észak-amerikai piacon. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA kanadai Partnerirodájának közreműködésével létrejött disztribúciós együttműködés tovább erősíti a tőzsdei okosotthoncég pozícióját Kanadában és lehetőséget biztosít az új piacok irányába történő további terjeszkedéshez. 

2023. május 30. 20:11

Egyszerre használ digitális és offline megoldásokat a megújult budaörsi áruház

Digitálisan kiterjesztett vásárlói zónák, QR-kódos összekötés a webshoppal és egy teljesen újragondolt, a valós felhasználói környezetet idéző vevői tér – az Euronics megújult budaörsi áruházában online és offline eszközök egyszerre segítik a vásárlót, egyedülálló ügyfélélményt kínálva. Az üzletben szinte minden elem úgy lett kitalálva, hogy vezesse a betérőket, akik az áruházban tett látogatásukat később akár online is folytathatják.

2023. május 30. 18:27

Új értékesítési vezető a Schneider Electricnél

Hadobás Tibort nevezték ki a Schneider Electric ipari automatizációért felelős magyarországi értékesítési vezetőjének. A 27 éve a vállalatnál dolgozó szakember új pozíciójában gépgyártó, rendszerintegrátor és végfelhasználói területekért felel majd. 

2023. május 30. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39