Az Intel megveszi az Infineon mobilcsiprészlegét?

Milkovits Gábor, 2010. augusztus 29. 09:35

Sajtóértesülések szerint az Intel 2 milliárd dollárért megvásárolja az Infineon mobiltelefonos processzorokat gyártó üzletágát, aminek révén jelentősen bővítheti termékpalettáját.

Az érintett cégek egyelőre nem kommentálták a hírt, ám hamarosan valószínűleg többet fogunk tudni, mivel a megegyezést a hétvégére teszik a lapok. A Reuters szerint az is lehetséges, hogy az Intel csupán többségi részesedést vásárol majd az üzletben, amelyből így vegyes vállalatot hoznának létre. A világ vezető csipgyártójának mindenképpen jól jönne a vétel, mert már régóta szeretne termékeivel betörni az igencsak ígéretes mobilpiacra. Csakhogy mindeddig a készülékgyártók inkább az ARM architektúrájú CPU-kat részesítették előnyben az okostelefonoknál, mivel azok általában energiatakarékosabbak, mint az Intel x86-os csipjei. Ami az Infineon-t illeti, a cég igencsak örülne a pénznek, amit fő üzletágaiba, így az ipari processzorok, az autóelektronika, illetve a csipkártyák gyártásába fektethetne be.

Az Infineon mobilcsip részlege éveken át veszteséges volt, azonban 2008 óta ismét nyereséget termel és a 2008/2009-es pénzügyi évben 917 millió euró bevételt jelentett a vállalatnak. A társaság jelenleg az ötödik legnagyobb mobilprocesszor-beszállító, és az iPhone mellett a Nokia és az LG készülékeihez is gyárt lapkákat. Elemzők szerint a technológia megszerzésével legalább 3 év kutatómunkát spórolhat meg az Intel.

Kulcsszavak: +céginfo Infineon Intel

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

A VISZ tisztújító közgyűlése bizalmat szavazott az eddigi vezetésének

Megtartotta idei tisztújító közgyűlését a Magyarországi Vezető Informatikus Szövetsége. A szervezet vezetésébe egy új ember érkezett Pocsai Zsolt személyében.

2023. március 24. 13:59

Újra a Bosch a legsportosabb hazai cég

Sportban is első a Bosch: a vállalat idén negyedszer állt a dobogó legfelső fokára a BSI (Budapest Sportiroda) által meghirdetett, kifejezetten cégeket, vállalatokat, intézményeket és munkahelyi közösségeket célzó „Fut a cég” országos megmérettetésén. A Robert Bosch Kft. és a Bosch Rexroth Kft. csapata 2022-ben összesen 11 500 kilométert futott, 4260 kilométert kerékpározott és 700 kilométert úszott az abszolút első helyezésért. 

2023. március 24. 11:15

LEO-műholdak: zsákutca vagy forradalom a szélessávú internetben?

A LEO-műholdak a világ minden szegletébe elhozhatják a nagy sebességű internetet – ha nem állnak egymás útjába. A Deloitte TMT Predictions 2020-as jelentése így fogalmazott: az alacsony Föld körüli pályán (LEO) működő műholdak konstellációi vagy forradalmat hoznak el a szélessávú szolgáltatásokban, vagy egy nagy rakás űrszemét keletkezik. Három évvel később még mindig nem teljesen egyértelmű, melyik szcenárió jön be, sok vállalat azonban továbbra is az előbbire szavaz.

2023. március 24. 09:56

A Kingston Technology vezeti a 2022-es rangsort a viszonteladói SSD-piacon

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy 2022-ben SSD-piaci részesedés szempontjából az első helyen végzett a viszonteladói szegmensben. Bár az előző évhez képest csökkent a kliens SSD-k iránti kereslet, a végfelhasználói piacon tapasztalt folyamatos árcsökkenés következtében kialakult rugalmasság és diverzifikáció fenntartotta az egészséges keresletet a Kingston kiváló minőségű SSD-megoldásai iránt. 2022-ben a Kingston az új NV2 kliens NVMe meghajtóval bővítette portfólióját, valamint konzol- és PC-gamerek számára ideális hűtőbordás modellel frissítette a díjnyertes Kingston FURY Renegade SSD-t.

2023. március 23. 19:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48