Ősszel indul a Google TV

Milkovits Gábor, 2010. szeptember 7. 19:05

Eric Schmidt vezérigazgató bejelentette, hogy Amerikában még az ősszel, a világ többi részén pedig jövőre beindítja a cég internet-televíziós szolgáltatását, amelynek segítségével a jövőben tetszés szerint használhatjuk tv-készülékeinket internetezésre és a hagyományos műsorok nézésére.

A Google májusi I/O fejlesztői konferenciáján mutatta be először a terméket, amelynek lényege, hogy a felhasználó egységes platformról érheti el az őt érdeklő tartalmakat és információkat, függetlenül attól, hogy azok amúgy a televíziós műsorokban vagy az interneten találhatók. Ha például a keresőbe beírjuk egy televíziós műsor címét, a Google TV egyaránt megadja az adott műsor hozzáférhetőségét a tv-csatornákon, a korábbi műsorok YouTube-címeit, illetve a hozzá tartozó internetes letöltési linkeket is. A lehetőségek végtelenek, hiszen a kereséskor egyúttal háttér-információkat is találhatunk az adott tartalmakról a világhálón. A tervek szerint a megoldás segítségével a jövőben képnézőként, játékkonzolként és zenelejátszóként is használhatjuk majd tévénket.

A fejlesztésben a vállalat a Sony-val és a Logitech-el működött együtt: előbbi a kompatibilis tv-készülékeket, míg utóbbi a Google szoftverét futtató beltéri egységeket fogja gyártani és szállítani. Schmidt azt is elmondta, hogy a szolgáltatás ingyenes lesz, azaz a reklámokból fogják fenntartani. A cég már tárgyalt a tartalomszolgáltatókkal, azt viszont a vezérigazgató nem tartja valószínűnek, hogy a Google saját műsorokat készítsen a Google tv-hez.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bevált az átnevezés - sikeres volt a MÁV app nyári kampánya

Sikeres volt a július végétől augusztus legvégéig zajló, MÁV app-ot népszerűsítő figyelemfelhívó kampány. Ebben az időszakban, a korábbi átlagosan 4100-as számot jócskán felülmúlva, hetente 9500-an töltötték le az alkalmazást, és az eladott jegyek száma is jelentősen nőtt, a 10 százalékos napi átlag 27 százalékra ugrott. A közeljövőben bérletvásárlási funkcióval bővül az alkalmazás. 

2019. október 18. 11:37

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 18. 04:58

A Samsung az űr határára repíti a felhasználókat

A Samsung bejelentette legújabb, földön kívüli projektjét, az Űrszelfi küldetést, melyben egy Galaxy S10 5G okostelefont küld a sztratoszférába, amellyel a felhasználók a saját képüket is eljuttathatják az űrbe. 

2019. október 16. 12:59

A választások felpörgették a mobilnet-forgalmat is

Egy átlagos vasárnaphoz képest 3 terabájttal nagyobb böngészési adatforgalmat mért Hipernet hálózatán a Telenor október 13-án, az önkormányzati választások napján.

2019. október 16. 09:03

Babakocsikhoz fejleszt intelligens hajtásrendszert a Bosch

Hetes erősségű szél süvít a Beaufort-skála szerint, a levegő 60 km/h sebességgel áramlik a babakocsi körül, amelynek teteje ugyan már vadul lobog – maga a kocsi azonban nem mozdul a helyéről, pedig sem rögzítőfék, sem pedig emberi kéz nem tartja. Ezen feladatokat a Bosch új eStroller-rendszere veszi át, amely jóval több puszta elektromos hajtásnál.  

2019. október 10. 15:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás