A Cisco a legkörnyezettudatosabb

forrás Prim Online, 2010. december 9. 15:51

A Cisco vezeti a Greenpeace frissen közzétett nemzetközi listáját, amely a környezettudatosság alapján rangsorolja az informatikai cégeket. Ezzel a cég megismételte tavalyi első helyét.

A Cancún városában (Mexikó) megrendezett klímakonferencián a Greenpeace negyedik alkalommal tette közzé a COOL IT Leaderboard című jelentését, amely három szempont alapján rangsorolja a vállalatokat. Az első mutató azokat a környezetkímélő informatikai megoldásokat értékeli, amelyeket a cégek a gazdaság minden szereplője számára elérhetővé tesznek. A második mutató a cégek saját energiafelhasználási gyakorlatát illetve a környezetkímélő megoldások alkalmazását és mérését értékeli. A harmadik a cégek környezetvédelmet elősegítő politikai és közéleti tevékenységét rangsorolja.

A Cisco a három kategóriában megszerzett egy első és két második hellyel az összesítésben továbbra is stabil vezető pozíciót tölt be. A vállalat a vezető helyet többek között olyan környezettudatos megoldásokkal vívta ki, mint a távmunkát és a szervezeti határokon átívelő együttműködést segítő informatikai rendszerek, illetve az intelligens épületekhez kifejlesztett, energiafelhasználást optimalizáló megoldások. A vállalat szintén élen jár az olyan alkalmazások fejlesztésében, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára az energiafelhasználásuk tervezését és mérését.


A teljes lista és további részletes adatok itt találhatók:
http://www.greenpeace.org/international/Global/international/publications/climate/2010/coolit/coolit-leaderboard-4.pdf
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Már várja az érdeklődőket a Schneider Electric Fenntarthatósági Iskolája

Új eszközt kínál a fenntarthatósági törekvések még eredményesebb megvalósításához a vállalkozások és szakemberek számára a Schneider Electric, már lehet jelentkezni a társaság Fenntarthatósági Iskolájába. Az ingyenesen elérhető digitális platform számos interaktív tanfolyamot kínál, amelyek célja, hogy felvértezze az érdeklődőket a fenntarthatósági teljesítményük javításához szükséges ismeretekkel és készségekkel.

2023. június 4. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39