Történetének legsikeresebb évét zárta az Intel

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 17. 09:01

Az amerikai Intel nyeresége 48 százalékkal, bevételei pedig 8,4 százalékkal növekedtek a tavalyi negyedik negyedében éves összehasonlításban, köszönhetően annak, hogy növekedtek a szerverchipek eladásai, ami ellensúlyozta az asztali gépek chipjeinél tapasztalt hanyatlást.

A mikroprocesszor-gyártásban világelső amerikai társaság csütörtökön a tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentésében arról számolt be, hogy október-decemberben a profit 3,39 milliárd dollárra, azaz részvényenként 59 centre növekedett. 2009 utolsó negyedévében a tiszta nyereség 2,28 milliárd dollár volt, részvényenként 40 cent.

 A vállalati bevételek 8,4 százalékkal 11,46 milliárd dollárra emelkedtek a tavalyi utolsó negyedévben.

 Elemzők 11,38 milliárd dolláros bevétel mellett részvényenként 53 centes profitra számítottak előzetesen.

 Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója közleményében úgy fogalmazott, hogy az Intel történetében a 2010-es volt a legjobb év.

 Az Intel árfolyama a New York-i értéktőzsdén záráskor 21,29 dollár volt, egy centtel alacsonyabb a szerdai zárónál. A gyorsjelentés közzététele után, a tőzsdezárást követő elektronikus kereskedésben meglódult az árfolyam: 41 centtel, azaz 1,9 százalékkal 21,70 dollárra növekedett.

 A társaság arra számít, hogy az idei első negyedévben 11,9 milliárd dollárra növekszik bevétele, szemben az egy évvel korábbi 11,1 milliárddal.
 

Kulcsszavak: Intel +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fenntartható ötlet nyert a Samsung és az EdisonKids versenyén

Alternatív környezettudatos ötlettel, a chipses zacskók kreatív és praktikus újrafelhasználásásával vihették haza a fődíjat a nyírségi diákok a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A harmadik alkalommal megrendezett versenyen 12-18 éves tanulók mérték össze projektjeiket a közösség, a fenntarthatóság és a jövő oktatása kategóriákban. A nyolc döntős csapat közül a NUT (Napkor’s Upcycler Team) csapat elképzelése, a chipses zacskók hőálló szatyorrá alakítása bizonyult a legjobbnak. Második helyezést ért el a modulárisan építhető oktatórobot, a dobogó harmadik fokára pedig a tücsökfarm tervezői léphettek. Az első három helyezett 6 millió forint összértékben választhat Samsung eszközöket, saját maguk, felkészítőtanáruk és iskolájuk számára.

2023. június 6. 14:05

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új nemzetközi online esemény az Eplan-tól

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gépgyártók és a kapcsolóberendezés-gyártók napjaink globális piacain? Hogyan határozható meg a helyes irány a hatékony tervezéshez a munka korai szakaszában? A 2023. június 21-re meghirdetett Eplan L!ve 2023 rendezvény lényegre törő válaszokkal, a szoftver új verziójának legfontosabb elemeivel készül, és felvázolja, miként támogatja ügyfeleit a tervezéstől a gyártásig vezető úton lépésről-lépésre. Bevált gyakorlati példákat ismerhetünk meg a Harro Höfliger, a Kratos Industries és a Sany vállalatoktól, betekinthetünk munkafolyamataikba és tervezési módszereikbe, melyek maximális következetességet és hatékonyságot tesznek lehetővé a számukra.

2023. június 6. 11:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39