Ismét az Apple-vezér egészségi állapota miatt aggódik a tőzsde

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 18. 08:42

Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója megromlott egészségi állapota miatt szabadságra megy. Ezt maga Jobs közölte, a cég alkalmazottjaihoz hétfőn eljuttatott levélben.

A bejelentés hatására az informatika cég részvényei 7 százalékot estek. Az Apple, a világ egyik legnagyobb szórakoztatóelektronikai és komputercége a tervek szerint kedden, piaczárás után teszi közzé negyedéves eredményeit. Az amerikai és a világpiacot a legutóbb az érintőképernyős iPhone-okkal, iPadokkal és a táblakomputerekkel forradalmasító Apple rajongói attól tartanak, hogy a cég dizájnvezérelt termékei kevésbé lesznek innovatívak Jobs háttérbe szorulása esetén.

 Jobs egészségi állapota 2003 óta kelt aggodalmat, amikor hasnyálmirigy-rákot állapítottak meg nála. A műtét és alternatív gyógykezelés után visszatért a cég irányításához.

 A hogylétével kapcsolatos találgatások 2008-ban erősödtek fel ismét, amikor jelentősen lefogyott. 2009 januárjában Jobs a "hormonháztartási egyensúly hiányával" magyarázta a súlyvesztést, majd féléves betegszabadságra távozott, amely alatt májátültetésen esett át.

 2009 júniusában vette fel ismét a munkát a kaliforniai Cupertinóban, ahol 1976-ban Steve Wozniakkal és Ronald Wayne-nel egy garázsban összebarkácsolta az első Apple számítógépet. "Kérésemre az igazgatótanács egészségügyi szabadságot adott nekem, így az egészségemre összpontosíthatok" - hangzott a levél. Jobsot távollétében Tom Cook helyettesíti. "Szeretem az Apple-t és remélem, hogy amilyen hamar csak tudok, visszatérek" - írta az informatikai cég alapító vezérigazgatója.

Kulcsszavak: Apple CIO +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Energiahatékonysági tőkeprogramot indít a Hiventures

Újabb program indul a magyar vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésére. Az elhúzódó háborúval és szankciókkal terhelt piaci környezet felértékeli az energiával és különösen annak megújuló válfajaival összefüggő megoldásokat. Ezért a Hiventures kis-, közép- és nagyvállalatokat célzó energiahatékonysági tőkeprogramot indít októbertől. A hazai energetikai és energiahatékonysági projektekben jelenleg is aktív befektetőnek számító tőkealap-kezelő ösztönző szerepet kíván betölteni az elsősorban ipari, gyártó, termelő vállalkozások energetikai hatékonyságnövelésre, költségcsökkentésre és stabil energiaellátás biztosítására irányuló beruházásainak megvalósításában. A tőkeprogram mellett energetikai startup program is indul.

2022. szeptember 29. 18:44

Mentőautót segítve mutatkozott be az előfutár drón

A győri Széchenyi István Egyetem közreműködésével zajló előfutárdrón-fejlesztés lényege, hogy a készenléti egységet a levegőben kísérve figyelmeztesse a vezetőfülkéből kellő időben nem látható veszélyekre a sofőrt, biztonságossá téve a mentő-, a tűzoltó- vagy a rendőrautó kiérkezését a helyszínre. A fejlesztés a Biztonság Hete alkalmából mutatkozott be a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán.

2022. szeptember 29. 17:07

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz

Új marketing-vezérigazgató érkezik a HMD Globalhoz, a Nokia telefonok gyártójához: októbertől Lars Silberbauer felel a vállalat Nokia készülékekkel, valamint a fogyasztói és vállalati szolgáltatásokkal kapcsolatos globális marketingtevékenységéért. Silberbauer közvetlenül Florian Seiche vezérigazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel, akivel együtt dolgoznak majd a Nokia-készülékekre és a HMD Global szolgáltatásaira vonatkozó hosszú távú növekedési stratégián.

2022. szeptember 29. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38