Paradigmaváltás a böngészésben: Chrome 9

primhirek, 2011. február 4. 10:56

A most bejelentett új Chrome esetében a fő hangsúly már nem a weboldalakon, hanem azon tevékenységek hosszú során van, amit az internetező a weben művel: játék, újságolvasás, tévénézés, bankolás, tájékozódás stb. Ezeket a tevékenységeket a telefonok és tablet PC-k már nem (csak) mobil weboldallal, hanem alkalmazásokkal, a web és az ember között interfészt teremtő, ikonsorból kiválasztható szoftverekkel oldják meg. Adódik a böngésző új feladatköre: segíteni a navigációt az appletek között...

A fentiek alapján nincs mit csodálkozni azon, hogy a Chrome 9 által támogatott szolgáltatások dobogósai a WebGL, Chrome Instant és az új Chrome Web Store. A WebGL-en keresztül azután ott vannak az olyan kapcsolódó prioritások, mint például a hardveres segítséggel gyorsított 3D grafika böngészőszinten történő kezelése. A Google keresőnél már megszokott "gondolatolvasó" technika a Chrome-ba is beépül, már az URL begépelése közben megkezdi az oldal letöltését.

Ennél is kényegesebb változás Chrome Web Store integrálása a böngészőbe. Igaz, ez egyelőre csak Észak-Amerikára igaz, de ami késik, nem múlik, ha a Google valóban végrehajtja böngészőjénél az elkezdett paradigmaváltást, akkor nem kétséges, hogy nagyon gyorsan kialakítja az nemzeti webstore-okat is, az Apple-höz hasonlatosan.

A Google Chrome 9 letölthető a letoltes.com-ról is.

 

Kulcsszavak: Chrome Google böngésző

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elmúlt évben jelentősen elszaporodtak a crypto-bányász programok

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kiadta 2019-es biztonsági jelenségét, mely ismerteti a cyber-bűnözést segítő eszközök és szolgáltatások demokratizálódási folyamatát, melynek során – az egyre növekvő „malware-mint-szolgáltatás” jelenség részeként – a legmagasabb szintű támadási módszerek is elérhetővé váltak bárki számára, aki hajlandó értük fizetni.

2019. február 18. 19:17

Az ABB technológiája 40%-kal csökkenti az InterContinental Madrid energiafelhasználását

Egy hotel, mely a maga nemében mérföldkőnek számít, az ABB hajtásainak és nagy hatékonyságú motorjainak segítségével teljesíti környezetvédelmi céljait. A felhasznált energia mennyisége egyetlen év alatt 445.000 kWh-val csökkent, ami kétmillió kanna víz felforralásához volna elegendő.

2019. február 18. 17:24

Beszámoló a Safer Internet Program 2018. évi oktatási eredményeiről

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az Európai Unió Safer Internet Programjának (SIP) hazai konzorciumvezetője összesítette 2018-as oktatási tevékenységét. A szervezet a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kötetlen, játékos, interaktív formában hívta fel a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó esetleges veszélyekre, azok kivédésének lehetőségeire, és az internet által kínált pozitív lehetőségekre, azok hasznos felhasználására.

2019. február 18. 15:51

Ezek a telefonok gyenge pontjai

A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró egyaránt a mobilkészülékek gyenge pontjai közé tartoznak – derült ki egy nemzetközi elemzésből.

2019. február 18. 14:17

Gerald Grace az Invitech új vezérigazgatója

Az Invitech bejelenti, hogy a mai naptól Gerald Grace tölti be a társaság vezérigazgatói pozícióját. Gerald a cégvezetői poszton David Blunck-ot követi, aki közös megegyezéssel távozik a vállalattól.

2019. február 18. 12:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21

Technológiával az örökélet felé

2019. január 14. 10:53
cloudappsportal.com