Paradigmaváltás a böngészésben: Chrome 9

primhirek, 2011. február 4. 10:56

A most bejelentett új Chrome esetében a fő hangsúly már nem a weboldalakon, hanem azon tevékenységek hosszú során van, amit az internetező a weben művel: játék, újságolvasás, tévénézés, bankolás, tájékozódás stb. Ezeket a tevékenységeket a telefonok és tablet PC-k már nem (csak) mobil weboldallal, hanem alkalmazásokkal, a web és az ember között interfészt teremtő, ikonsorból kiválasztható szoftverekkel oldják meg. Adódik a böngésző új feladatköre: segíteni a navigációt az appletek között...

A fentiek alapján nincs mit csodálkozni azon, hogy a Chrome 9 által támogatott szolgáltatások dobogósai a WebGL, Chrome Instant és az új Chrome Web Store. A WebGL-en keresztül azután ott vannak az olyan kapcsolódó prioritások, mint például a hardveres segítséggel gyorsított 3D grafika böngészőszinten történő kezelése. A Google keresőnél már megszokott "gondolatolvasó" technika a Chrome-ba is beépül, már az URL begépelése közben megkezdi az oldal letöltését.

Ennél is kényegesebb változás Chrome Web Store integrálása a böngészőbe. Igaz, ez egyelőre csak Észak-Amerikára igaz, de ami késik, nem múlik, ha a Google valóban végrehajtja böngészőjénél az elkezdett paradigmaváltást, akkor nem kétséges, hogy nagyon gyorsan kialakítja az nemzeti webstore-okat is, az Apple-höz hasonlatosan.

A Google Chrome 9 letölthető a letoltes.com-ról is.

 

Kulcsszavak: Chrome Google böngésző

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszínpadon a Love Revolution

A Sziget két éve hirdette meg a "Love Revolution" kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elitélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás, vagy akár nemi identitás miatti kirekesztés ellen. Kádár Tamás főszervező elmondta, „A Sziget történetében idén először úgy szeretnénk felhívni a figyelmet a Love Revolution legfontosabb ügyeire, és ezzel a fesztivál értékrendjére, hogy a szó valódi értelmében vett "influenszereket” hívtunk meg, akik a Nagyszínpadon fejtik ki véleményüket a saját témáikban.”

2019. július 23. 17:34

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

Még lehet jelentkezni az Év Informatikai vezetője pályázatra

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2019-ben is kiírta az év CIO-ja pályázatot. Pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO munkáját.

2019. július 23. 14:13

61 megapixeles fényképezőgépet dobott piacra a Sony

A Sony bejelentette, hogy a rendkívül sokoldalú és nagy teljesítményű Alpha 7R IV (ILCE-7RM4) fényképezőgéppel bővíti a népszerű Alpha 7R full-frame tükör nélküli termékcsaládot. 

2019. július 23. 12:51

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás