Árverésen értékesítik a 900-as sávot

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 30. 08:42

A 900 megahertzes sáv értékesítését árveréssel bonyolítják le, az eljárás eredményeképpen a távközlési piaci szereplők várhatóan a harmadik negyedév végére juthatnak a frekvenciákhoz - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.

A pályázattal kapcsolatos kérdést eredetileg a Népszabadság tette fel a tárcának. A minisztérium a lapnak adott válaszát az MTI-nek megerősítve közölte, hogy a frekvencia a nemzeti vagyon része, amelynek hasznosulnia kell.

 A közlemény szerint a mobil szélessávú szolgáltatások további elterjedését lehetővé tevő, az EU GSM-irányelv hatálya alá tartozó, eddig el nem osztott frekvenciák értékesítésével kapcsolatban kiemelten fontos, hogy a GSM technológiával kompatibilis UMTS technológiát úgy vezessék be a magyar piacon, hogy ne vesszenek el a harmonizációból fakadó korábbi eredmények, és ne sérüljön a verseny a piacon.

 A tárca a napokban megindítja a jogalkotási eljárást, amelyet 2011 első félévének végére tervez lezárni.

 A közlemény szerint a kormány fő célja az, hogy a mobilpiacon nőjön a verseny. A tárca azt várja, hogy mérséklődnek a szolgáltatások árai, miközben az igénybe vehető sávszélesség és a szolgáltatási választék is fejlődik. A jelenlegi piaci szolgáltatók portfóliója a módosuló eljárás eredményeképpen mindenféleképpen bővülni fog.

 A frekvenciákra új, sávdíjas díjrendszer vezetnek be. A frekvenciadíjak módosítására vonatkozó javaslatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke március elején társadalmi egyeztetésre bocsátotta. A tervezet lényege, hogy a jövőben a szolgáltatóknak az általuk használt sávok után egyszerűen és átláthatóan számítható díjat kell majd fizetniük - áll a közleményben.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

Magyar csapat változtatja ünnepi hangulatúvá a népszerű alkalmazást

Az ünnepi időszakra látványos átalakuláson megy át a TIER app felülete. A világ vezető mikromobilitási szolgáltatójának mobilalkalmazásában karácsonyi üdvözlőképernyő, ikonok és üzenetek jelennek meg, hogy az alkalomhoz illően segítsék a felhasználókat a biztonságos közlekedésben. Az applikáció feldíszítéséért ezúttal is magyar csapat felel, a TIER budapesti Tech Hubja emellett folyamatosan felügyeli a rendszer működését. 

2022. december 8. 11:26

Mobilalkalmazás a mentális egészség támogatására

Az INVERSUM néven indult startup és a hozzá kapcsolódó applikáció a gyakran háttérbe szoruló, de annál fontosabb mentális jóllét javítását tűzte ki céljául.

2022. december 6. 18:29

Megérkezett Magyarországra a HUAWEI Mate 50 Pro

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb zászlóshajó okostelefonja, a Mate 50 Pro. A készüléket teljesen új, innovatív kamerarendszerrel szerelték fel, melynek 50MP-es Ultra Aperture kamerája a világon elsőként tíz fokozatban állítható fizikai rekesznyílással rendelkezik. A különleges technológiával a professzionális fényképezőgépeket idéző, gyönyörű portrék és makrófotók készíthetők.  Ezenfelül a Mate 50 Pro-n debütál az új EMUI 13 operációs rendszer, amely számos új funkcióval teszi kényelmesebbé a készülék kezelését és egyszerűbbé a fájlok tárolását, valamint az egyéb eszközökkel való együttműködést. 

2022. december 5. 12:38

Eljött a mobil korszak: ezek a legfontosabb mobilalkalmazás-tesztelési trendek

Míg egyes vállalkozások mobil weboldalakat és alkalmazásokat is alkalmaznak, más cégek a kettő közül csak az egyiket választják. Ez a választás függ a költségektől, a használhatóságtól, a szükséges funkcióktól és a kiszolgált célközönségtől is, a felhasználók azonban mára jobban kedvelik a mobilalkalmazásokat, mint a mobil weboldalakat. A hiba azonban azonnali piacvesztést okozhat, ezért érdemes alaposan tesztelni – áll a Deloitte tanulmányában.

2022. december 5. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55