E-könyv a szünetmentes áramforrásokról

forrás Prim Online, 2011. április 22. 14:15

 

Az Eaton cég szünetmentes áramforrásokról összeállított enciklopédoája magyar nyelven ingyenesen letölthető a http://lit.powerware.com/ll_download_bylitcode.asp?doc_id=19074 webcímről.

A könyv 35 A4-es oldalon fényképek és diagramok segítségével mutatja be az UPS-ek típusait és működésüket, továbbá teljes körű leírást nyújt az áramelosztásról olyan hasznos információkkal kiegészítve, mint a bevezetés az elektromosság világába, az UPS témakörben használatos terminológiai gyűjtemény, sőt még egy táblázatot is tartalmaz a világ összes létező tápfeszültségével.

A szerző különös figyelmet fordított annak kifejtésére, hogy miért érdemes UPS-el megvédeni kritikus rendszereinket, és felsorolja a 9 leggyakrabban előforduló áramellátási problémát is, többek között az áramkimaradást, az áramesést, a feszültségtüskét, az alacsony hálózati feszültséget, a túlfeszültséget, a vonali zajt és a harmonikus torzítást.  Részletesen leírja a főbb UPS topológiákat, valamint a hozzájuk leginkább megfelelő alkalmazást, és azokat a tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni, amikor a decentralizált vagy centralizált megoldások között döntünk.

A kézikönyv egyes fejezetei taglalják az akkumulátorok témakörét, leírják azokat a faktorokat, amelyek befolyásolják az akkumulátorok élettartalmát; szót ejtenek a szoftverekről, amelyek kezelik és megfigyelik az UPS-t és telepítését; végül a részletezik a szervízszolgáltatásokkal kapcsolatos legáltalánosabb szerviz szerződések típusait, melyek alapvető fontosságúak, ennek ellenére gyakran elfelejtett részletek egy UPS rendszer üzemeltetésénél.

Az UPS-ekre vonatkozó általános információkon túl a kézikönyv külön fejezetben ír az Eaton termékekről, amelyek képesek 350 VA-től akár 1 MVA-ig és az feletti terhelések védelmére is. Elmagyarázza az Eaton levédett technológiáit és ezek előnyeit, beleértve a környezetbarát Energy Saver System-t (ESS) és Variable Module Management System-t (VMMS), éppúgy, mint az Advanced Battery Management-et (ABM), amellyel optimalizálhatjuk az akkumulátor élettartalmát, valamint a Hot Sync rendszert a megbízható terhelésmegosztás érdekében.

 

Kulcsszavak: UPS Eaton

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Négy tipp a kiberbiztos nyaralásért

Felmérések szerint a Földön élő minden emberre legalább 3 hamis személyazonosság jut a kiberbűnözői piacon, mégis mintha továbbra is félvállról vennénk a fenyegetést a hétköznapokban, különösen a lazább nyári időszakban. Hamarosan elözönlik az üzenőfalakat a szebbnél szebb helyen nyaraló, tökéletes és boldog családok fotói, hadd irigykedjenek az ismerősök, ez a vágy azonban gyakran vezet oda, hogy meggondolatlanul osztjuk meg személyes adatok tömkelegét, melyet nem csupán a barátaink és a családunk, de a digitális világ rosszfiúi is láthatnak.

2023. június 9. 17:22

Már itthon is előrendelhető az LG okosmonitorja

Munkára és szórakozásra is kiválóan alkalmas okosmonitort dob piacra az LG Magyarországon. A 32SQ780S modell ideális választás lehet mindazoknak, akik többfunkciós eszközt keresnek. A kijelző kényelmesen beállítható az asztalon, rendkívül jó kontrasztarányt kínál és számos okosfunkcióval bír, így a munkavégzés és tanulás mellett ideális filmnézésre vagy akár játékra is.

2023. június 9. 15:22

Új trendek és kihívások az online marketingben

2023-ban a közösségi média marketing szerepe, valamint az influenszer marketing és a felhasználók által generált tartalmak (UGC - User Generated Content) egyre inkább teret hódítanak, és szinte megkerülhetetlenné válnak a vállalkozások üzleti stratégiájában. 

2023. június 9. 14:06

Új szerepköréhez jobban illő névre vált az IVSZ

Nevének megújításáról döntött az IVSZ június 7-én megtartott éves közgyűlésén a szervezet tagsága: a korábbi Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) helyett IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége néven folytatja működését a szakmai szervezet. A névváltást az indokolja, hogy napjainkban a digitalizáció a gazdaság minden szegletét áthatja, nem csak az informatikai, távközlési és elektronikai vállalatoknál fontos tényező. A közgyűlésen a 13 fős elnökség 7 pozíciójáról is szavaztak: az IVSZ elnöke újabb három évre dr. Vinnai Balázs lett.

2023. június 9. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39