T-Mobile: PocketGuide útikalauz alkalmazás iPhone-ra és Androidra

forrás Prim Online, 2011. április 28. 18:09

A T-Mobile ügyfelek hamarosan kedvezményesen kipróbálhatják a népszerű PocketGuide telefonos városkalauzokat. Ezek segítségével úgy lehet felfedezni Magyarország és Európa nagyvárosait, mintha egy személyes idegenvezetőt rejtene a telefonunk. Az út során rögzített élményekből az alkalmazás az ismerősökkel megosztható, filmszerű összefoglalót készít.

A T-Mobile iPhone-t vagy androidos okostelefont használó ügyfeleinek az idei nyárra tervezett üdüléshez már nem szükséges útikönyvet beszerezniük, sem egyéni idegenvezetőre költeniük. Elég, ha letöltik a PocketGuide T-Mobile Edition alkalmazást, amelyből kiválaszthatják a számukra érdekes európai várost vagy régiót, azon belül pedig az igényeiknek megfelelő hosszúságú és tematikájú turistaútvonalat. Egy városi csomag általában 10 túravonalat és 500 látványossághoz tartozó információt tartalmaz. Az alkalmazás a GPS pozíció alapján beazonosítja a tartózkodási helyet, és ismerteti a látnivalókat, amelyeket kép is szemléltet. Két látványosság között sétálva a turista érdekes történeteket hallhat a városról. Ha éppen kötetlen sétára vágyik, a Barangoló üzemmódot is választhatja, és a PocketGuide megmutatja a közelében lévő látnivalókat, sőt, a környéken található szolgáltatókat: éttermeket, kávézókat és egyéb érdekes pontokat is. Elegendő otthon vagy a szállodában letölteni az alkalmazást, és városnézés közben már nincs szükség internetkapcsolatra, mert a legtöbb információ a telefon memóriájában tárolódik (tematikus túrák, látványosságok, pontok, programok).

A PocketGuide kiemelkedő közösségi funkciókkal rendelkezik: amellett, hogy a felhasználók a Facebook Connect segítségével profilt tudnak létrehozni, az alkalmazás az útközben mobillal készített fotókból és videókból, a feljegyzésekből és a GPS-szel rögzített útvonal Google Earth 3D modelljéből automatikusan videós útinaplót készít, amelyet a felhasználók azonnal megoszthatnak Facebook-os ismerőseikkel vagy a teljes PocketGuide közösséggel. A Live Feed funkció segítségével betekintést nyerhetnek abba, mi történik aktuálisan az adott városban, illetve hogy a barátaik korábban mit csináltak az adott helyen. A bevált éttermek, kávéházak értékelését szintén meg tudják osztani ismerőseikkel.
Az alkalmazás ügyfélfelülete magyar nyelvű, de a kínálatban szerepelnek angol nyelvű útikalauzok is.

A T-Mobile iPhone-os és androidos ügyfelei az alkalmazás letöltésekor 10 eurós keretet kapnak, amelyből egy teljes városkalauzt, vagy két városban egy-egy túrát tudnak vásárolni. Az induló keret felhasználása után további fizetős tartalmakhoz díj fizetése ellenében lehet hozzájutni. Egy túra ára 4,99 EUR; egy város 9,99 EUR; egy éves előfizetés, amelynek birtokában a felhasználó egy évig az összes város Top 5 túrájához hozzáférést kap, 19,99 EUR-ba kerül.
A PocketGuide T-Mobile Edition május folyamán lesz letölthető iOS 4.0 illetve Android 1.7, vagy ennél újabb verziójú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre.

Az alkalmazás iPhone-okra az iTunes App Store-ból, Android telefonokra a fejlesztő saját online áruházából tölthető majd le. T-Mobile ügyfelek számára – a letöltése és használata közben generált adatforgalomtól eltekintve – a megjelenéstől számított három hónapon belül díjmentesen lesz elérhető.
A fizetős tartalmak megvásárlása mindkét platform esetében az alkalmazások áruházába történő előzetes regisztráció után bankkártyával lehetséges.

Az ajánlat a GPS City Guide Kft. és a T-Mobile együttműködésének nyomán jött létre.
Az alkalmazások letöltéséhez és használatához adatforgalmazást biztosító díjcsomag igénybevétele vagy Wi-Fi kapcsolat szükséges. Használatuk (kivéve pl. a térképek, vagy a korábban lementett tartalmak használatát) adatforgalmat generál, mely az előfizető díjcsomagja szerint, a T-Mobile mindenkor hatályos Díjszabása szerint számlázódik.
A további részletek és feltételek a T-Mobile holnapján lesznek olvashatók május folyamán.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50