Konferencia szakembereknek a HTML5-technológiáról

forrás Prim Online, 2011. május 16. 09:44

A Microsoft Magyarország támogatásával rendezték meg a HTML5 konferenciát, amely a népszerű webes technológia jelenével és jövőjével foglalkozott.

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzword-é vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan alkalommal hivatkoztak rá a különböző világcégek, holott még meg sem született a jelölőnyelv teljes mértékben elfogadott verziója. A részben a Microsoft támogatásával megszervezett HTML5 konferencia célja az volt, hogy a jelenlegi állapotoknak megfelelően értékelje a technológia helyzetét, és bemutassa, milyen megoldások születhetnek meg a HTML5 segítségével. Ennek érdekében a témák között már befejezett, működőképes HTML5-projektek is szerepeltek, amilyen például az Alexandra könyvolvasó-modulja, vagy a Mese.tv mesefilmes tartalomszolgáltatása.

A konferencia mind a webes, mind a hagyományos technológiákkal foglalkozó fejlesztők, valamint a dizájnerek és döntéshozók számára is kínált érdekes programokat. Az előadók között a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai, a Budapest Javascript Meetup, a prezi.com és az egyszervolt.hu szakemberei mellett a Microsoft Magyarország rendszermérnöke is szerepeltek.

Nacsa Sándor, a HTML5 konferencia főszervezője elmondta: „Nagyon sokan és sokfélét beszélnek és állítanak a HTML5 kapcsán, azzal azonban már csak kevesen vannak tisztában, hogy valójában mire képes ez az új technológia. A konferencián az ebben rejlő lehetőségeket tártuk fel az érdeklődő szakemberek előtt.”

A konferencia előadásai felvételről megtekinthetők: http://html5hu.wordpress.com/html5-konferencia-felvetelrol/

Kulcsszavak: konferencia Microsoft-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gazdaságos megoldás egyszerűsíti az áruszállítást

Ahhoz, hogy egy termék eljusson A-ból B pontba, az esetek nagyon nagy százalékában egy dologra biztosan szükség van: ez az úgynevezett sztreccsfólia. A raklapcsomagolás gazdaságosabb és kedveltebb fóliatípusát lehetővé tette egy magyar cég úgy, hogy az nemcsak gazdaságosabb lett a piacon kapható termékeknél, de környezetbarát is, hiszen a vékonyabb fólia használatával kevesebb hulladék keletkezik. Az AMCO Csomagolástechnikai és Konzultációs Kft. innovációja az áruszállítást nagyságrendekkel könnyítheti meg a közeljövőben.

2023. június 8. 15:40

Értékké válik a személyes adat a vásárlók számára

Az online megoldások térnyerése tudatosabbá tette a vásárlókat, akik ma már legszívesebben csak akkor adnák meg a személyes adataikat, ha valódi kedvezményeket kapnak cserébe – derül ki az EY 21.000 fogyasztó körében végzett nemzetközi felméréséből. 

2023. június 8. 14:06

Kényszerből előny: emiatt állhatnak át zöld működésre az irodaházak

A tavaly ősszel bekövetkezett gázáremelkedés hatására feje tetejére állt az irodaházak piaca, a magas fenntartási költségek miatt ugyanis a legtöbb üzemeltető zöld útra lépett. Kaloczkai Sándor, a Gree légkondicionálók műszaki vezetője arról beszélt, ma már nem az a kérdés, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülnek-e, hanem az, hogy azok nélkül a működés fenntartható marad-e. Zöld irányban is példaértékű a világ első számú klímamárkája magyarországi vezérképviseletének szarvasi irodaháza, a Hi-Tech épület ugyanis látványban és műszaki tartalomban is a világ elithez tartozik.

2023. június 8. 12:49

Füstöljenek a gumik: a norelem szabványos alkatrészekkel segíti a tanulókat a drift triciklik építésében

A norelem folyamatosan támogatja a fiatal mérnöki tehetségeket, aminek újabb állomásaként számos szabványos alkatrésszel támogatta a Müncheni Műszaki Iskola diákprojektjét. A hallgatók dolgozták ki a motoros drift trike koncepcióját, és a projektet a tervezéstől a befejezésig vitték végig.

2023. június 8. 09:55

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39