Konferencia szakembereknek a HTML5-technológiáról

forrás Prim Online, 2011. május 16. 09:44

A Microsoft Magyarország támogatásával rendezték meg a HTML5 konferenciát, amely a népszerű webes technológia jelenével és jövőjével foglalkozott.

A HTML5 az egyik legdivatosabb netes buzzword-é vált az elmúlt hónapokban, megszámlálhatatlan alkalommal hivatkoztak rá a különböző világcégek, holott még meg sem született a jelölőnyelv teljes mértékben elfogadott verziója. A részben a Microsoft támogatásával megszervezett HTML5 konferencia célja az volt, hogy a jelenlegi állapotoknak megfelelően értékelje a technológia helyzetét, és bemutassa, milyen megoldások születhetnek meg a HTML5 segítségével. Ennek érdekében a témák között már befejezett, működőképes HTML5-projektek is szerepeltek, amilyen például az Alexandra könyvolvasó-modulja, vagy a Mese.tv mesefilmes tartalomszolgáltatása.

A konferencia mind a webes, mind a hagyományos technológiákkal foglalkozó fejlesztők, valamint a dizájnerek és döntéshozók számára is kínált érdekes programokat. Az előadók között a Budapesti Műszaki Egyetem Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai, a Budapest Javascript Meetup, a prezi.com és az egyszervolt.hu szakemberei mellett a Microsoft Magyarország rendszermérnöke is szerepeltek.

Nacsa Sándor, a HTML5 konferencia főszervezője elmondta: „Nagyon sokan és sokfélét beszélnek és állítanak a HTML5 kapcsán, azzal azonban már csak kevesen vannak tisztában, hogy valójában mire képes ez az új technológia. A konferencián az ebben rejlő lehetőségeket tártuk fel az érdeklődő szakemberek előtt.”

A konferencia előadásai felvételről megtekinthetők: http://html5hu.wordpress.com/html5-konferencia-felvetelrol/

Kulcsszavak: konferencia Microsoft-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Személyre szabottan kimutatja a munkavállalók szén-dioxid kibocsátását egy forradalmian új fejlesztés

Az innovatív norvég startup, a Carbon Centrum új befektetője, az EIT InnoEnergy égisze alatt folytathatja a CarbonID fejlesztését. A platformot arra hozták létre, hogy az autonóm módon kövesse a vállalati dolgozók CO2 kibocsátását (Scope 3 emisszió), létrehozva ezzel az első, adatokkal alátámasztott egyéni szén-dioxid-azonosítót a világon.

2024. február 19. 15:57

Csökkenő vezérigazgatói félelmek, óvatos bizakodás 2024-re

A vezérigazgatók 54%-a a globális, 60%-uk a hazai gazdaság növekedési ütemének javulásában is bízik – derül ki a 13. PwC Magyarországi Vezérigazgató Felmérésből. A vállalatok több mint fele (58%) áremelést, több mint harmaduk (36%) pedig létszámbővítést tervez idénre, és tízből négy vállalatvezető vallja, hogy cége üzleti modelljén és folyamatain is változtatni kell a hosszú távú fennmaradáshoz. 394 forintos eurót, 1,7%-os GDP-növekedést és 8%-os inflációt várnak a magyar vállalatvezetők 2024-re.

2024. február 19. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40