A Heineken Balaton Sound-on fesztiválozik az ACE Telecom

Vértes Ádám, 2011. június 21. 18:15

Az ACE Telecom öt különböző, magas rendelkezésre állású hálózattal készül a Heineken Balaton Sound internet kapcsolatának biztosításához. A nagy szabadtéri fesztiválok internet szolgáltatója a Balaton-parti rendezvény sikeres lebonyolításához nélkülözhetetlen hálózatot a váratlan helyzetekre, az extrém körülményekre és a várhatóan nagyszámú fotó- és videó feltöltésekre készíti fel.

Az ACE Telecom, a nagy szabadtéri fesztiválok internet-szolgáltatója megkezdte a nyári rendezvények előkészületeit. A hazai internetes cég idén is olyan események adathálózatát építi ki és üzemeli be, mint a VOLT Fesztivál, a Heineken Balaton Sound és a Sziget. Az óriási tömegeket megmozgató rendezvények sikere nagyban múlik a garantált,  rendkívül magas rendelkezésre állású rendszer megbízható működésén.

„A Heineken Balaton Sound esetében is, olyan hálózat kerül kialakításra, amely ellenáll a szélsőséges időjárási körülményeknek és extrém leterheltség mellett is működőképes. A teljes hálózat felépítésére mindössze 5-6 nap áll rendelkezésünkre és a szabadtéri fesztiválokra jellemzően, semmilyen infrastruktúrára nem támaszkodhatunk. Sőt, a Sound hálózatának helyzetét még tovább bonyolítja, hogy a fesztivál területén nincsenek a kábelek rögzítésre alkalmas állványok – amelyet általában akár egy fa vagy egy oszlop is helyettesíteni tud -, ezért a terület közepén elhelyezkedő végpontokat csakis rádiós úton tudjuk bekötni”- mondta Farmosi Attila az ACE Telecom ügyvezetője.

A Zamárdi szabad strand több mint 100 000 m2 területén megszervezett rendezvényen egy 2 km hosszúságú optikai kábelen gigabit sávszélességű hálózat épül ki. A mikrohullámú betáplálás Balatonfüredről érkezik meg a Zamárdi parton kialakított vezetékes gerinchálózatra, amelyről vezetékes kapcsolattal vagy rövid rádiós szakaszokkal látják el a rendezvényhelyszíneket internet szolgáltatással. Az Ethernet hálózat és az összesen 40 végpont kiépítéséhez megközelítőleg 6-7 km kábelre lesz szükség. A követelményekhez alkalmazkodva kizárólag a legjobb minőségű berendezések állnak szolgálatba, amelyek segítségével a meghibásodások valószínűsége nullára csökkenthető. A hibalehetőségek kiküszöbölését emellett, egy hálózatmonitorozó rendszer és egy 24 órás helyszíni felügyelet is támogatja.

A Heineken Balaton Sound zökkenőmentes levezényléséhez öt külön alhálózatot alakítanak ki:

● Beléptető alhálózat: a szervezők beléptetést menedzselő szerverének – mely egy fesztiválon kívüli helyszínen található - elérése a beléptetési, a jegyértékesítési és az akkreditációs pontokon
● Internet alhálózat: Internet szolgáltatás a rendezvényhelyszínek számára. Szimmetrikus, magas sávszélesség garanciájú internet hozzáférési lehetőség, rugalmasan paraméterezhető sávszélességekkel és VoIP telefonálási lehetőséggel.
● Limiter (hangnyomás szabályozó) alhálózat: a programhelyszíneken és a nagyobb zenés szórakozó helyeken elhelyezett hangnyomás mérését és szabályozását végző berendezések összekötése a fesztivál területén elhelyezett felügyeleti központtal
● IP kamera alhálózat: a látogatók biztonságát garantáló biztonságtechnikai kamerák képeinek hálózatba kapcsolása és egy pontos átadása a felügyeleti központban
● VoIP telefonhálózat: a szervezők számára biztosított stabil internet alapú vezetékes telefon – az URH rádiós rendszer mellett –, amely az információ gyors és hatékony eljutását segíti elő a központi felügyelethez.

 

Kulcsszavak: ACE Telecom fesztivál VoIP

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01