Bármilyen mobil eszközről nyomtathatunk a Canon megoldásával

forrás Prim Online, 2011. október 4. 09:15

A Canon bemutatta az új uniFLOW v5.1 platformot, melynek segítségével a felhasználók bármilyen, a platformmal kompatibilis mobileszközről – okostelefonról és táblagépről – is nyomtathatnak.

Az okostelefon- és táblagép-felhasználók új alkalmazás vagy illesztőprogram letöltése nélkül, egy e-mailen keresztül ugyanolyan egyszerűen küldhetnek nyomtatási feladatokat a uniFLOW rendszerrel használható nyomtatókra, mint a hagyományos számítógépekről. A nyomtatási feladatok továbbá böngészőn keresztül vagy – a laptopot használó munkatársak esetében – az NT-ware internetes nyomtató illesztőprogram segítségével is elküldhetők a nyomtatóknak. Az új platform ezen felül képes az e-mailek szövegtörzsének vagy mellékleteinek nyomtatási feladattá alakítására.
A felhasználók továbbá egy hivatkozás segítségével automatikusan letölthetik és kinyomtathatják a dokumentumokat a GoogleDocs, a SharePoint Online vagy bármely FTP oldalról.
A mobil és a távoli felhasználók a nyomtató vagy multifunkciós készülék számos befejezési funkcióját – mint például a kétoldalas nyomtatás, a példányszám, a tűzés és a lyukasztás – is elérhetik az adott modell illesztőprogramjának telepítése nélkül.

A uniFLOW v5.1 asztali számítógépről, laptopról vagy mobileszközről történő nyomtatás esetén is azonos szintű vállalati biztonsági szolgáltatásokat nyújt, így a különféle eszközökről küldött nyomtatási feladatok csak kártyás azonosítás vagy PIN kód használatával érhetők el. A rendszergazdák nyomtatási szabályokat állíthatnak be, és korlátozhatják az egyes felhasználók vagy felhasználócsoportok számára elérhető funkciókat. Így megakadályozhatják például a látogatók, a részmunkaidős alkalmazottak vagy éppen a tanácsadók által kezdeményezett, közvetlen e-mail üzenetbe történő beolvasást.

A uniFLOW v5.1 segítségével a vállalatok a költségfelügyeleti és- mérési szolgáltatásokat a mobileszközökre is kiterjeszthetik. A használat mérésével és nyomon követésével, a költségek utólagos felszámolásával, a hulladék és a helytelen használat azonosításával, valamint az indokolatlan költségek csökkentésével az új platform hatékony költségfelügyeletet tesz lehetővé. Emellett a szabályok létrehozásával biztosítható például, hogy csak egyes csapattagok használhassanak színes nyomtatást, illetve a látogatók csak korlátozott számú dokumentumot nyomtathassanak ki.

A uniFLOW v5.1 2011 október 4-től lesz elérhető Európában.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gamereknek szánja új készülékét az LG

Az LG népszerű tévé-termékcsaládjának legújabb kiadása, a C2-es sorozat az OLED-készülékek közt egyedülálló, 42 colos modellel bővült. Az új készülék kiváló választás lehet a gamerek számára, mivel mérete és funkciói kifejezetten ideálissá teszik konzolos és PC-s játékokhoz. A tévé többek közt például lehetővé teszi a Dolby Vision által támogatott játékot is 4K felbontásban, 120 Hz-en.

2022. május 24. 18:25

Az AOC piacra dobja vadonatúj játékmonitorát

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat* – és IT-tartozékokat forgalmazó márkája – bejelenti a 68,58 cm-es (27 hüvelykes) AGON PRO AG274QZM rendkívül gyors, QHD felbontással és lélegzetelállító MiniLED IPS-panellel rendelkező 240 Hz-es gaming monitort. 576 dimming zónával rendelkező MiniLED háttérvilágításának köszönhetően az AG274QZM gyönyörűen passzol az IPS panel által biztosított markáns és színhű látványhoz. 

2022. május 17. 17:00

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG Electronics (LG) két évnyi kihagyás után 2022-ben újra az Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon, Barcelonában mutatta be úttörő, üzleti használatra tervezett kijelzőtechnológiáit. A vállalat bemutatott újdonságai — az átlátszó OLED-megoldásoktól a Micro LED kijelzőkön át a LED-es üzleti megjelenítőkig — a digitális képmegjelenítést olyan hasznos üzleti felhasználási lehetőségekkel kombinálják, amelyek segítenek magasabb szintre emelni a pandémia utáni kommunikációt.

2022. május 15. 14:21

Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

2022. május 13. 16:02

A Philips monitors innovatív portfóliót mutat be az ISE 2022 kiállításon

A Philips monitors, valamint a Philips Professional Display Solutions örömmel erősíti meg részvételét az idei 2022. május 10-13. között megtartásra kerülő ISE 2022 kiállításon Barcelonában, a világ legnagyobb AV és rendszerintegrációs szakemberek számára rendezett kiállításán. 

2022. május 6. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20