Bármilyen mobil eszközről nyomtathatunk a Canon megoldásával

forrás Prim Online, 2011. október 4. 09:15

A Canon bemutatta az új uniFLOW v5.1 platformot, melynek segítségével a felhasználók bármilyen, a platformmal kompatibilis mobileszközről – okostelefonról és táblagépről – is nyomtathatnak.

Az okostelefon- és táblagép-felhasználók új alkalmazás vagy illesztőprogram letöltése nélkül, egy e-mailen keresztül ugyanolyan egyszerűen küldhetnek nyomtatási feladatokat a uniFLOW rendszerrel használható nyomtatókra, mint a hagyományos számítógépekről. A nyomtatási feladatok továbbá böngészőn keresztül vagy – a laptopot használó munkatársak esetében – az NT-ware internetes nyomtató illesztőprogram segítségével is elküldhetők a nyomtatóknak. Az új platform ezen felül képes az e-mailek szövegtörzsének vagy mellékleteinek nyomtatási feladattá alakítására.
A felhasználók továbbá egy hivatkozás segítségével automatikusan letölthetik és kinyomtathatják a dokumentumokat a GoogleDocs, a SharePoint Online vagy bármely FTP oldalról.
A mobil és a távoli felhasználók a nyomtató vagy multifunkciós készülék számos befejezési funkcióját – mint például a kétoldalas nyomtatás, a példányszám, a tűzés és a lyukasztás – is elérhetik az adott modell illesztőprogramjának telepítése nélkül.

A uniFLOW v5.1 asztali számítógépről, laptopról vagy mobileszközről történő nyomtatás esetén is azonos szintű vállalati biztonsági szolgáltatásokat nyújt, így a különféle eszközökről küldött nyomtatási feladatok csak kártyás azonosítás vagy PIN kód használatával érhetők el. A rendszergazdák nyomtatási szabályokat állíthatnak be, és korlátozhatják az egyes felhasználók vagy felhasználócsoportok számára elérhető funkciókat. Így megakadályozhatják például a látogatók, a részmunkaidős alkalmazottak vagy éppen a tanácsadók által kezdeményezett, közvetlen e-mail üzenetbe történő beolvasást.

A uniFLOW v5.1 segítségével a vállalatok a költségfelügyeleti és- mérési szolgáltatásokat a mobileszközökre is kiterjeszthetik. A használat mérésével és nyomon követésével, a költségek utólagos felszámolásával, a hulladék és a helytelen használat azonosításával, valamint az indokolatlan költségek csökkentésével az új platform hatékony költségfelügyeletet tesz lehetővé. Emellett a szabályok létrehozásával biztosítható például, hogy csak egyes csapattagok használhassanak színes nyomtatást, illetve a látogatók csak korlátozott számú dokumentumot nyomtathassanak ki.

A uniFLOW v5.1 2011 október 4-től lesz elérhető Európában.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08