Az Alkonyat-filmekre való rákeresés egyenes út lehet a “Halál csókjához”

A türelmetlen Twilight rajongók is áldozattá válhatnak

forrás Prim Online, 2011. november 20. 09:30

A nagysikerű Twilight (Alkonyat) filmsorozat legújabb része biztos kasszasikert jelent, a lelkes Alkonyat-rajongók mindenütt lesben állnak, hogy újabb és újabb részleteket tudjanak meg az interneten az Alkonyat - Hajnalhasadás első részéből. A kiberbűnözők pedig tisztában vannak azzal, hogy a kíváncsiság könnyen felülkerekedhet az óvatosságon, ha a természetfeletti filmsorozatról van szó.

A Norton jelentése szerint a filmhez kapcsolódó rákeresések közül sok végződik rosszindulatú találatokkal. Ha valaki rákattint a kívánt eredményekre, gyakran előfordulhat, hogy a linkek „mérgezett” vírusokat, valamint billentyűzetfigyelő programokat (amivel a bűnözők nyomon tudnak követni minden leütést) tartalmaznak. A kiberbűnözők fertőzött szoftvereket telepítenek az okostelefonokra, számítógépekre vagy táblagépekre, amelyek végeláthatatlan bonyodalmakat okozhatnak. Nem is beszélve arról, hogy a bankfiókot úgy lecsapolják, akár egy vampír az áldozatát.

A leggyakoribb keresések, amelyek vírusos találattal járnak, azok általában képek, előzetesek, klipek, szerepválogatási információk és forgatókönyv részletek a sorozatból.

A legtöbb keresési találat, amelyeknél a Norton már tapasztalt rosszindulatú eredményeket a következők:

·     Meztelen képek Taylor Lautner-ről

·     Robert és Kristin csókja

·     Alkonyat igaz szerelem

A Norton szerint a rosszindulatú keresési eredmények száma most kezdi elérni a csúcspontját, a film egyre közelgő megjelenésével pedig még több, filmhez kapcsolódó fenyegetésekre, csalásokra és kéretlen levelekre lehet számítani, ahogy a kíváncsiság is eléri a tetőfokát.

A Norton szakértőinek tippjei, hogyan védhetik meg magukat a felhasználók az Alkonyattal kapcsolatos online fenyegetésektől:

·     Óvakodjon a csábító ismeretlenektől
– A kiberbűnözők szenzációsan fogalmaznak, hogy arra ösztönözzék az olvasót, hogy kattintsanak egy fertőzött linkre. Ne dőljön be az idegenektől érkező gyanús leveleknek – jobb, ha törli ezeket az emaileket és figyelmen kívül hagyja azokat a keresési eredményeket emberekről vagy oldalakról, amelyekről még sosem hallott.

·     Ne váljon sebezhetővé – A megbízható online biztonsági szoftver azonosítja a rosszindulatú linkeket és megvédi más, a felhasználók számára olykor láthatatlan veszélyektől. Próbálja ki a Norton 360 <http://us.norton.com/360/>  szoftvereket, hogy biztonságosan, megszakítás nélkül böngészhessen. Ha veszélyes területre tévedne, a szoftver figyelmeztet, még mielőtt a csapdákra kattintana.

·     Vigyázzon a báránybőre bújt (vér)farkasokkal
– Amikor megkapja a keresési eredményeket, nehéz megmondani, hogy melyik barát, melyik ellenség. Használjon egy olyan eszközt, mint például a Norton Safe Web Lite <http://safeweb.norton.com/lite> , hogy megbizonyosodjon arról, hogy az oldal nem fertőzött, mielőtt rákattint.

Kulcsszavak: film vírus security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztosan védjük az adatainkat, vagy csak úgy teszünk?

Fontos, hogy mi szerepel a hivatalos iraton, például a bizonyítványban, de az még fontosabb, hogy a való életben mire használható és mennyit ér a tudományunk. Ha az iskolában esetleg még nem így láttuk, az utána következő években valószínűleg megtapasztaltuk a saját bőrünkön. A vállalati adatok védelménél különösen igaz ez, amint arra a Micro Focus szakértői is felhívják a figyelmet. Attól, hogy papíron megfelelő a biztonság, vagyis teljesítjük az előírásokat, még nem garantált, hogy minden kockázati tényezőre felkészültünk. Ezért érdemes szigorúbb belső gyakorlatokat alkalmazni, és fejlett titkosítási, illetve hozzáférés-kezelési eszközökkel védeni a bizalmas információkat.

2020. szeptember 25. 09:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás