Új irányzatok és nyomtatócsaládok a HP-tól

forrás Prim Online, 2011. december 4. 10:08

A héten több új fejlesztésű tintasugaras-, valamint lézernyomtató-családot mutatott be a Hewlett-Packard (HP) a budapesti New York Kávéházban. Az eseményen a HP Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának vezetői elemezték a nyomtatópiacot és bemutattak néhányat a legújjabb nyomtatók közül, melyeket ki is lehetett próbálni.

 A digitális tartalom robbansászerűen a tízszeresére, míg a nyomtatható tartalom a háromszorosára nőtt. A HP felkészült az átalakuló és növekvő igények kielégítésére, melyre új nyomtatócsaládjaink jelentik a legjobb példát – mondta Miskei Gábor a HP Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója, a HP Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese. A rövid piaci elemzés után Novák Viktor a Tintasugaras és Webes megoldások üzletág igazgatója, valamint Bokrossy Dávid a Laserjet és Vállalati Megoldások Divízió megbízott üzletág igazgatója szólt a sajtó jelenlévő kéviselőihez. A HP e tárgyban vezető szakemberei elmondták, hogy ebben az évben is számos újdonsággal jelent meg a hazai piacon a HP, mégpedig olyan termékekkel és alkalmazásokkal, amelyek idő-, energia- és költséghatékonyan működtethetők. A vezetők kiemelték, hogy kibővült mind a tintasugaras, mind pedig a lézernyomtatók csomagja. A HP web-képes nyomtatók és mobileszközök – az ePrint, az iPrint és az Airprint nyomtatási lehetőségek – együttes használatával a felhasználók és ügyfelek időt és munkát takaríthatnak meg.

 A most bemutatkozó tintasugaras nyomtatók többsége támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást: a megoldással csökkenthető a papírhasználat. A készülékek közül több ePrint képes, így bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről egy e-mail segítségével elküldhető a nyomtatnivaló a készülék saját e-mail címére, a nyomat pedig azonnal elkészül. A HP Photosmart 6510 e-All-in-One nyomtató segítségével kiváló minőségű fotók kéészíthetők  közvetlenül a színes érintőképernyő segítségével. A fejlettebb papírkezeléssel még biztosabb lett a nyomtatás. A HP Envy 110 e-All-in-One nyomtatóval egy olyan elegáns, karcsú vonalvezetésű, többfunkciós nyomtatót alkotott a HP, amely formatervezésének köszönhetően jól illeszkedik a modern otthoni környezetbe és képes mindarra, amit egy hagyományos nyomtatótól elvárhatunk. A HP Deskjet 3070A egy többfunkciós nyomtató, elsősorban otthoni felhasználóknak fejlesztve. Ez a készülék elérhető áron vezeték nélküli nyomtatást biztosít és természetesen alkalmas a mobil nyomtatási lehetőségek használatára.

 Az évek alatt a kis- és középvállalkozások körében népszerűvé vált üzleti tintasugaras HP Officejet Pro 8600 ideális nyomtató azoknak, akik szeretnének hálózatról vagy mobileszközről üzleti célú nyomatokat készíteni, akár távolról is. A HP Officejet Pro 8600 Plus eAiO többfunkciós nyomtató mindent tud, ami egy cégnek szükséges: a nyomtatás mellett másol, beolvas, faxol, ePrint képes, automatikus kétoldalas nyomtatási képességével pedig csökkenthető a papírfelhasználás.

 A HP őszi lézeres újdonságai is bemutatkoztak. A HP LaserJet Pro 100 color MFP M157nw a piacon kapható legkisebb színes multifunkciós lézernyomtató, amely a vállalkozások számára nyújt professzionális nyomtatási, másolási és beolvasási lehetőséget. A készülék Auto-On/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, vezeték nélküli kapcsolata pedig a mindennapos munkavégzést könnyíti. A nagyvállalatoknak szánt, de kisebb munkacsoportok számára is kitűnően kihasználható HP LaserJet Enterprise 500 color M551dn színes lézernyomtató-családtag ePrint képes, AutoOn/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, míg a felesleges papírhasználatot az automatikus kétoldalas nyomtatási lehetőséggel lehet csökkenteni. Az új családtag használata során számítógép nélkül, USB-kulcs segítségével is könnyen indíthatunk nyomtatást. Nagyobb munkacsoportok magas nyomtatási igényét pedig a strapabíró HP LaserJet Enterprise 600 M603xh modell tudja kiszolgálni, melynek 10-gombos kijelzőjén beállítható PIN kóddal biztonságossá tehető a nyomtatás. A készülék hálózatba kapcsolható, négysoros színes kijelzője pedig egyszerűsíti a nyomtatást. Ez utóbbi két nyomtató különféle biztonsági elemekkel is felruházható, optimális költséggel működtethető.

 A legújabb, színes érintőképernyővel rendelkező HP DesignJet T2300.as modellt a Terc Kft. képviselője Németh Balázs mutatta be, aki három nagy teljesítményű HP készüléket üzemeltet. A nyomtatóval akár 80 db A1-es méretű oldalt is nyomtathatunk óránként, 6 nyomtatópatronnal rendelkezik és fóliára, öntapadós papírra, kartonra és műszaki papírra is készíthetünk nyomatokat. A készülék akár A0-ás méretű anyag beolvasására és másolására is alkalmas.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08