Új irányzatok és nyomtatócsaládok a HP-tól

forrás Prim Online, 2011. december 4. 10:08

A héten több új fejlesztésű tintasugaras-, valamint lézernyomtató-családot mutatott be a Hewlett-Packard (HP) a budapesti New York Kávéházban. Az eseményen a HP Képalkotási és Nyomtatási Divíziójának vezetői elemezték a nyomtatópiacot és bemutattak néhányat a legújjabb nyomtatók közül, melyeket ki is lehetett próbálni.

 A digitális tartalom robbansászerűen a tízszeresére, míg a nyomtatható tartalom a háromszorosára nőtt. A HP felkészült az átalakuló és növekvő igények kielégítésére, melyre új nyomtatócsaládjaink jelentik a legjobb példát – mondta Miskei Gábor a HP Képalkotási és Nyomtatási Divízió igazgatója, a HP Magyarország Kft. vezérigazgató-helyettese. A rövid piaci elemzés után Novák Viktor a Tintasugaras és Webes megoldások üzletág igazgatója, valamint Bokrossy Dávid a Laserjet és Vállalati Megoldások Divízió megbízott üzletág igazgatója szólt a sajtó jelenlévő kéviselőihez. A HP e tárgyban vezető szakemberei elmondták, hogy ebben az évben is számos újdonsággal jelent meg a hazai piacon a HP, mégpedig olyan termékekkel és alkalmazásokkal, amelyek idő-, energia- és költséghatékonyan működtethetők. A vezetők kiemelték, hogy kibővült mind a tintasugaras, mind pedig a lézernyomtatók csomagja. A HP web-képes nyomtatók és mobileszközök – az ePrint, az iPrint és az Airprint nyomtatási lehetőségek – együttes használatával a felhasználók és ügyfelek időt és munkát takaríthatnak meg.

 A most bemutatkozó tintasugaras nyomtatók többsége támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást: a megoldással csökkenthető a papírhasználat. A készülékek közül több ePrint képes, így bárhonnan, bármikor, bármilyen eszközről egy e-mail segítségével elküldhető a nyomtatnivaló a készülék saját e-mail címére, a nyomat pedig azonnal elkészül. A HP Photosmart 6510 e-All-in-One nyomtató segítségével kiváló minőségű fotók kéészíthetők  közvetlenül a színes érintőképernyő segítségével. A fejlettebb papírkezeléssel még biztosabb lett a nyomtatás. A HP Envy 110 e-All-in-One nyomtatóval egy olyan elegáns, karcsú vonalvezetésű, többfunkciós nyomtatót alkotott a HP, amely formatervezésének köszönhetően jól illeszkedik a modern otthoni környezetbe és képes mindarra, amit egy hagyományos nyomtatótól elvárhatunk. A HP Deskjet 3070A egy többfunkciós nyomtató, elsősorban otthoni felhasználóknak fejlesztve. Ez a készülék elérhető áron vezeték nélküli nyomtatást biztosít és természetesen alkalmas a mobil nyomtatási lehetőségek használatára.

 Az évek alatt a kis- és középvállalkozások körében népszerűvé vált üzleti tintasugaras HP Officejet Pro 8600 ideális nyomtató azoknak, akik szeretnének hálózatról vagy mobileszközről üzleti célú nyomatokat készíteni, akár távolról is. A HP Officejet Pro 8600 Plus eAiO többfunkciós nyomtató mindent tud, ami egy cégnek szükséges: a nyomtatás mellett másol, beolvas, faxol, ePrint képes, automatikus kétoldalas nyomtatási képességével pedig csökkenthető a papírfelhasználás.

 A HP őszi lézeres újdonságai is bemutatkoztak. A HP LaserJet Pro 100 color MFP M157nw a piacon kapható legkisebb színes multifunkciós lézernyomtató, amely a vállalkozások számára nyújt professzionális nyomtatási, másolási és beolvasási lehetőséget. A készülék Auto-On/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, vezeték nélküli kapcsolata pedig a mindennapos munkavégzést könnyíti. A nagyvállalatoknak szánt, de kisebb munkacsoportok számára is kitűnően kihasználható HP LaserJet Enterprise 500 color M551dn színes lézernyomtató-családtag ePrint képes, AutoOn/Auto-Off funkciójával energia takarítható meg, míg a felesleges papírhasználatot az automatikus kétoldalas nyomtatási lehetőséggel lehet csökkenteni. Az új családtag használata során számítógép nélkül, USB-kulcs segítségével is könnyen indíthatunk nyomtatást. Nagyobb munkacsoportok magas nyomtatási igényét pedig a strapabíró HP LaserJet Enterprise 600 M603xh modell tudja kiszolgálni, melynek 10-gombos kijelzőjén beállítható PIN kóddal biztonságossá tehető a nyomtatás. A készülék hálózatba kapcsolható, négysoros színes kijelzője pedig egyszerűsíti a nyomtatást. Ez utóbbi két nyomtató különféle biztonsági elemekkel is felruházható, optimális költséggel működtethető.

 A legújabb, színes érintőképernyővel rendelkező HP DesignJet T2300.as modellt a Terc Kft. képviselője Németh Balázs mutatta be, aki három nagy teljesítményű HP készüléket üzemeltet. A nyomtatóval akár 80 db A1-es méretű oldalt is nyomtathatunk óránként, 6 nyomtatópatronnal rendelkezik és fóliára, öntapadós papírra, kartonra és műszaki papírra is készíthetünk nyomatokat. A készülék akár A0-ás méretű anyag beolvasására és másolására is alkalmas.

 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40