Közösségi oldal plátói szerelmeseknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 5. 08:53

Titkos szerelmek kibontakoztatásában segít egy chilei közösségi oldal.

"Fedezze fel, hogy ön-e titkos szerelmének a titkos szerelme" - egy chilei internetes közösségi oldal az egymással ismeretségben állók első félénk lépéseit igyekszik bizalmasan egyengetni. "Ez nem társkereső oldal" - magyarázta Sebastian Arteaga, a Hutcha nevű oldal egyik társalapítója. Ez olyan hálózat, amelyen az egymásnak tetsző, de nyilatkozni bátortalan emberek biztonságban vallhatnak érzelmeikről.

A 27 éves Natalia Rojasnak több partnere is volt évek óta, de soha nem került közelebbi kapcsolatba plátói szerelmével, egyik barátja barátjával, Javier Alvarezzel. Találkozások egy esti bulin, egy üdvözlés, néhány szó, semmi több. "Tíz éve megy már így a dolog" - sóhajtja. Majd megpróbálkozott a honlappal, és bevallotta - csakis az oldalnak - hogy mit érez Javier iránt. Nagy meglepetésére Javier szintén a Hutchának mondta el, hogy szerelmes Nataliába. "Majdnem négy hónapja járunk együtt. Azt hiszem, viccesnek hangzik, de ez a legstabilabb kapcsolat, amiben valaha is részem volt" - mondta Natalia, aki ma sem akarja még elhinni, hogy egy közösségi oldal hozta őket össze.

A négy hónapja működő, és 30 ezer felhasználót számláló Huntcha-jelenség mögött egy 31 éves ikerpár, Cristobal és Sebastian Zegers áll, akiket a Facebook-alapító után a sajtó már "chilei Zuckerbergek" néven emleget. A Zegers-fivérek most az Egyesült Államokban, majd Európában turnéznak az oldal fejlesztése céljából. Első állomásuk a Szilícium-völgy.

A Huntchát népszerűsítő videón Cristobal Zegers reklámszakember elmondta, hogyan született meg az ötletük a Facebook sikerén gondolkodva. "Azt mondtuk: csináljunk egy olyan oldalt, ahova felírhatod a keresett személy nevét, de ő csak akkor tudja meg, hogy keresed, ha ő is keres téged". Ha valaki, akit felvettél a listádra, felvesz téged is az övére, üzenet érkezik mindkét címre, és csakis ezekre, +tetszetek egymásnak+ szöveggel. Ekkor indulhat meg a közvetlen kapcsolatfelvétel. Az oldalra a Facebook-profilon keresztül lehet jelentkezni. Mihelyst megvan a Huntcha-profil, kezdődik a "párkeresés", megindulhat a keresés. Mindenkinek legfeljebb kilenc "plátói szerelme" lehet.

Nataliának a Huntchában a fő a bizalmas jelleg: "Ha a plátói szerelmed nem vesz fel téged a listájára, nem gond, sosem tudja meg, hogy te felvetted őt a tiédre". Négy hónap alatt a Huntcha 1500 "párkeresést" produkált. Az oldal informatikai statisztikái szerint már látszanak a tendenciák: a nőknek általában egy-két plátói szerelmük van, a férfiaknak több, és gyorsabban is változtatják őket. A Huntcha spanyol és angol nyelven működik. A Zegers-fivérek rövidesen elindítják Chilében a mobiltelefonos alkalmazást is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

2023. november 28. 19:07

Karácsonyi levél- és csomagfeladás: ezekre figyeljünk

Az ünnepek előtti néhány hét kiemelten nagy küldeményforgalommal járó időszak a postai szolgáltatók számára. Ha szeretnénk, hogy a képeslapok és a csomagok rendben megérkezzenek, érdemes időben feladni a küldeményeket. Amennyiben a csomagfeladásnál a leggazdaságosabb szolgáltatót keressük, használjuk az Európai Bizottság csomagár-összehasonlító oldalát. A postafelügyeletet ellátó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtötte a főbb tudnivalókat.

2023. november 28. 17:36

A Microsoft mesterséges intelligencia megoldásával növeli hatékonyságát a Schneider Electric

A generatív mesterséges intelligencia (MI) kínálta lehetőségeket is kihasználja a Schneider Electric, hogy hatékonyabbá tegye működését és az új megoldások kifejlesztését. A vállalat törekvéseit a Microsoft Azure OpenAI megoldásával támogatja. 

2023. november 28. 16:01

Bemutatták a Széchenyi-egyetem és a Petz-kórház közös egészségtechnológiai fejlesztéseit

Szemmozgást detektáló diagnosztikai eszközt, telerehabilitációs szoftvert, műtéti közvetítő platformot, 3D és VR technológiai megoldásokat mutattak be a győri Széchenyi István Egyetem szakemberei a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban. A „Digitális megoldások az egészségügyben” című tudományos ülésen a kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia orvostechnológiai felhasználása is előtérbe került.

2023. november 28. 14:35

Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

2023. november 28. 12:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30