Közösségi oldal plátói szerelmeseknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 5. 08:53

Titkos szerelmek kibontakoztatásában segít egy chilei közösségi oldal.

"Fedezze fel, hogy ön-e titkos szerelmének a titkos szerelme" - egy chilei internetes közösségi oldal az egymással ismeretségben állók első félénk lépéseit igyekszik bizalmasan egyengetni. "Ez nem társkereső oldal" - magyarázta Sebastian Arteaga, a Hutcha nevű oldal egyik társalapítója. Ez olyan hálózat, amelyen az egymásnak tetsző, de nyilatkozni bátortalan emberek biztonságban vallhatnak érzelmeikről.

A 27 éves Natalia Rojasnak több partnere is volt évek óta, de soha nem került közelebbi kapcsolatba plátói szerelmével, egyik barátja barátjával, Javier Alvarezzel. Találkozások egy esti bulin, egy üdvözlés, néhány szó, semmi több. "Tíz éve megy már így a dolog" - sóhajtja. Majd megpróbálkozott a honlappal, és bevallotta - csakis az oldalnak - hogy mit érez Javier iránt. Nagy meglepetésére Javier szintén a Hutchának mondta el, hogy szerelmes Nataliába. "Majdnem négy hónapja járunk együtt. Azt hiszem, viccesnek hangzik, de ez a legstabilabb kapcsolat, amiben valaha is részem volt" - mondta Natalia, aki ma sem akarja még elhinni, hogy egy közösségi oldal hozta őket össze.

A négy hónapja működő, és 30 ezer felhasználót számláló Huntcha-jelenség mögött egy 31 éves ikerpár, Cristobal és Sebastian Zegers áll, akiket a Facebook-alapító után a sajtó már "chilei Zuckerbergek" néven emleget. A Zegers-fivérek most az Egyesült Államokban, majd Európában turnéznak az oldal fejlesztése céljából. Első állomásuk a Szilícium-völgy.

A Huntchát népszerűsítő videón Cristobal Zegers reklámszakember elmondta, hogyan született meg az ötletük a Facebook sikerén gondolkodva. "Azt mondtuk: csináljunk egy olyan oldalt, ahova felírhatod a keresett személy nevét, de ő csak akkor tudja meg, hogy keresed, ha ő is keres téged". Ha valaki, akit felvettél a listádra, felvesz téged is az övére, üzenet érkezik mindkét címre, és csakis ezekre, +tetszetek egymásnak+ szöveggel. Ekkor indulhat meg a közvetlen kapcsolatfelvétel. Az oldalra a Facebook-profilon keresztül lehet jelentkezni. Mihelyst megvan a Huntcha-profil, kezdődik a "párkeresés", megindulhat a keresés. Mindenkinek legfeljebb kilenc "plátói szerelme" lehet.

Nataliának a Huntchában a fő a bizalmas jelleg: "Ha a plátói szerelmed nem vesz fel téged a listájára, nem gond, sosem tudja meg, hogy te felvetted őt a tiédre". Négy hónap alatt a Huntcha 1500 "párkeresést" produkált. Az oldal informatikai statisztikái szerint már látszanak a tendenciák: a nőknek általában egy-két plátói szerelmük van, a férfiaknak több, és gyorsabban is változtatják őket. A Huntcha spanyol és angol nyelven működik. A Zegers-fivérek rövidesen elindítják Chilében a mobiltelefonos alkalmazást is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Autót is vezethetsz a HONOR szemkövető funkciójával!

A HONOR legújabb, mesterséges intelligencia hajtotta szemkövető funkciójával úgy is vezethetsz autót, hogy nem ül benne senki.

2024. február 22. 20:28

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

Stabilan tartja második helyét a legtöbb tévét értékesítők listáján a Hisense

Több mint 25,9 millió eladott készülékkel, 2023-ban is a második helyet foglalta el a Hisense a legtöbb tévét értékesítő gyártók globális listáján. A vállalat a magyar piacon is jelentős bővüléssel zárta a tavalyi évet: több mint 38 ezer tévékészüléket adott el, így 29 százalékkal növelte a tévéeladásokat az előző évhez képest. A globális eladásnövekedésnek köszönhetően a Hisense az egyetlen márka a top 5-ös listán, amely az elmúlt hat évben folyamatosan növelte eladásait az észak-amerikai és európai piacokon.

2024. február 22. 17:43

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

Az LG három hónapig ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál okostévéin

Három hónapos ingyenes Apple TV+ hozzáférést kínál az LG okostévék tulajdonosainak az LG Electronics (LG). Az ajánlat 93 országban*, köztük Magyarországon is érvényes 2024. február 6-tól 2024. április 30-ig az új Apple TV+ felhasználók számára.**  Az ingyenes próbaidőszak a 2018-as, vagy későbbi gyártású 4K és 8K LG okostévéken, az Apple TV alkalmazáson belül érhető el. 

2024. február 22. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07