Közösségi oldal plátói szerelmeseknek

MTI Sajtóadatbank, 2012. február 5. 08:53

Titkos szerelmek kibontakoztatásában segít egy chilei közösségi oldal.

"Fedezze fel, hogy ön-e titkos szerelmének a titkos szerelme" - egy chilei internetes közösségi oldal az egymással ismeretségben állók első félénk lépéseit igyekszik bizalmasan egyengetni. "Ez nem társkereső oldal" - magyarázta Sebastian Arteaga, a Hutcha nevű oldal egyik társalapítója. Ez olyan hálózat, amelyen az egymásnak tetsző, de nyilatkozni bátortalan emberek biztonságban vallhatnak érzelmeikről.

A 27 éves Natalia Rojasnak több partnere is volt évek óta, de soha nem került közelebbi kapcsolatba plátói szerelmével, egyik barátja barátjával, Javier Alvarezzel. Találkozások egy esti bulin, egy üdvözlés, néhány szó, semmi több. "Tíz éve megy már így a dolog" - sóhajtja. Majd megpróbálkozott a honlappal, és bevallotta - csakis az oldalnak - hogy mit érez Javier iránt. Nagy meglepetésére Javier szintén a Hutchának mondta el, hogy szerelmes Nataliába. "Majdnem négy hónapja járunk együtt. Azt hiszem, viccesnek hangzik, de ez a legstabilabb kapcsolat, amiben valaha is részem volt" - mondta Natalia, aki ma sem akarja még elhinni, hogy egy közösségi oldal hozta őket össze.

A négy hónapja működő, és 30 ezer felhasználót számláló Huntcha-jelenség mögött egy 31 éves ikerpár, Cristobal és Sebastian Zegers áll, akiket a Facebook-alapító után a sajtó már "chilei Zuckerbergek" néven emleget. A Zegers-fivérek most az Egyesült Államokban, majd Európában turnéznak az oldal fejlesztése céljából. Első állomásuk a Szilícium-völgy.

A Huntchát népszerűsítő videón Cristobal Zegers reklámszakember elmondta, hogyan született meg az ötletük a Facebook sikerén gondolkodva. "Azt mondtuk: csináljunk egy olyan oldalt, ahova felírhatod a keresett személy nevét, de ő csak akkor tudja meg, hogy keresed, ha ő is keres téged". Ha valaki, akit felvettél a listádra, felvesz téged is az övére, üzenet érkezik mindkét címre, és csakis ezekre, +tetszetek egymásnak+ szöveggel. Ekkor indulhat meg a közvetlen kapcsolatfelvétel. Az oldalra a Facebook-profilon keresztül lehet jelentkezni. Mihelyst megvan a Huntcha-profil, kezdődik a "párkeresés", megindulhat a keresés. Mindenkinek legfeljebb kilenc "plátói szerelme" lehet.

Nataliának a Huntchában a fő a bizalmas jelleg: "Ha a plátói szerelmed nem vesz fel téged a listájára, nem gond, sosem tudja meg, hogy te felvetted őt a tiédre". Négy hónap alatt a Huntcha 1500 "párkeresést" produkált. Az oldal informatikai statisztikái szerint már látszanak a tendenciák: a nőknek általában egy-két plátói szerelmük van, a férfiaknak több, és gyorsabban is változtatják őket. A Huntcha spanyol és angol nyelven működik. A Zegers-fivérek rövidesen elindítják Chilében a mobiltelefonos alkalmazást is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Check Point szerint világszerte 42%-kal nőtt a cyber-támadások száma

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta a ’Cyber-támadási trendek: 2022 évközi jelentését’, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy a cyber-támadások állami szintű fegyverként való használata megerősödött, ami olyan formákban van jelen mint az országokra irányuló, úgy nevezett ’Country Extortion’ zsaroló program módszer, az államokhoz köthető hacktivizmus, vagy a zsaroló programok első számú fenyegetéssé válása.

2022. augusztus 19. 12:41

Több mint félmilliárd forint jogdíjat fizet ki az EJI a színészeknek

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 543 millió forint jogdíjat fizet ki több mint 11 ezer – 95%-ban magyar – előadóművésznek műsoraik televíziós ismétlése után. Az eredetileg szeptember végére tervezett jogdíjfelosztást az EJI erőforrásainak rendkívüli összpontosításával öt héttel a határidő vége előtt zárta le. 

2022. augusztus 19. 11:20

A lézernyomtatók lecserélésével rengeteg szén-dioxidot takarítanánk meg

Sokakat érint a rezsi változása, magánembereket és cégeket egyaránt. Akár még csak tervekben, akár már konkrét tettekben, de megindult a felkészülés arra, hogy az energiafelhasználással amennyire csak lehet, spóroljunk. Az irodában jelentős megtakarításokat érhetünk el azzal, ha a régi, korszerűtlen berendezéseket, modern változatra cseréljük, különös tekintettel a nyomtatóra, amiről talán nem is gondolnánk, mennyi energiát és ezáltal pénzt nyel el.

2022. augusztus 19. 09:57

Magyarországon is élőben követhetik a nézők Kimi Raikkönen visszatérését

Az ARENA4 és az ARENA4+ nézői élőben láthatják Magyarországon Kimi Raikkönen visszatérését. A Formula-1-es világbajnok vasárnap este futja élete első NASCAR Cup Series versenyét a Watkins Glen International szupergyors pályáján. Raikkönen tavaly jelentette be a visszavonulását az F1-ből, a 42 éves klasszist a szezonzáró futam óta nem is láthattuk a kormány mögött. Eddig. Az ARENA4 és az ARENA4+ – a NASCAR Cup Series többi futamához hasonlóan - ezt a versenyt is közvetíti, így a rajongók élőben követhetik, hogy mire lesz képes a Jégember az amerikai topszériában.

2022. augusztus 18. 20:26

Ezekre érdemes figyelnünk csomagrendelésnél

Jóllehet, hogy még javában zajlik a nyár, azonban érdemes lehet idén is előrelátónak lennünk, ha a karácsonyi ajándékbeszerzésekre gondolunk. Bár még hónapok vannak háta az évből, de az ősz beköszöntével a logisztikai szektor rendszerint megnövekedett áruforgalommal üzemel, amellyel az idei évben is érdemes számolnunk. Azért, hogy sikeresen és időben megérkezzenek a csomagjaink, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) olyan tippeket gyűjtött most össze, amelyek nemcsak a karácsonyt megelőzően, de az év bármely időszakában hasznosak lehetnek.

2022. augusztus 18. 18:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. augusztus 15. 12:31

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40