8 TB-os tárhelyet kínál a Samsung új Hordozható SSD-je, a T5 EVO

forrás: Prím Online, 2023. november 15. 20:23

A Samsung a félvezető technológia élvonalbeli vállalataként mutatja be legújabb könnyű, hordozható szilárdtest-meghajtóját (SSD), a T5 EVO-t, amely 8TB méretű tárhelyével jelenleg a vállalat legnagyobb kapacitású hordozható SSD-je. A T5 EVO nemcsak nagyméretű tárhelyet, hanem ultrarövid átviteli sebességet is biztosít tartós, kompakt kialakításban, amellyel sokoldalú SSD-megoldásokat kínál a felhasználóknak.

„Azoknak, akik hagyományos merevlemezeket (HDD) felváltó megoldást keresnek, a kompakt kialakítású, tenyérnyi T5 EVO újszerű, külső adattárolási lehetőséget jelenthet, amely a sebesség és a tartósság mellett, a legnagyobb elérhető tárhellyel bír a vállalat portfoliójában*  – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – A T5 EVO-t úgy alkották meg a fejlesztők, hogy az megfeleljen a legkülönbözőbb életstílusú felhasználók igényeinek. Az akár 8TB-os kapacitással, a gyors sebességgel, valamint a külső ütődésektől való védelemmel ellátott SSD elnyerheti mindazok tetszését, akiknek fontos, hogy szinte bárhol és bármikor hozzáférjenek tárolt adataikhoz”.

 

Az USB 3.2 Gen 1 szabványú T5 EVO akár 3,8-szoros adatátviteli sebességet biztosít a vállalat külső HDD-ihez képest, és akár 460MB/s szekvenciális olvasási és írási sebességével nagy teljesítményt nyújt, megkönnyítve ezzel a nagyméretű fájlok átvitelét.

 

 

Még könnyebb hordozhatóság és ergonomikus kialakítás

 

A T5 EVO hordozható SSD-t a „kompakt és könnyű ergonómia” jegyében tervezték a fejlesztők úgy, hogy kialakításával újszerű élményt kínáljon. Az eszköz elsőként tér el a korábban megszokott névjegykártya-mérettől, miközben a praktikus és könnyű kialakítás továbbra is megmarad. Az SSD szélessége 95 mm, hossza 40 mm, vastagsága pedig 17 mm, amely azt jelenti, hogy a felhasználók a 8 TB méretű hordozható adattároló eszközüket könnyedén kézben tarthatják. A kompakt méret és a nagyméretű memória kettőse gyorsabb sebességet, hasonló kapacitást, valamint egy kisebb és könnyebb vázzal bíró eszközt kínál a felhasználók számára, mint egy külső HDD. A gondosan megtervezett, 102 grammos súly ellenére is masszív érzetet kelt. 

 

A fekete vázzal és titánszürke gyűrűvel ellátott T5 EVO prémium és elegáns érzetet kelt a felhasználókban, miközben remekül illik egyéb, szürke színű fogadóeszközökhöz is. A T5 EVO fémgyűrűs kialakításának köszönhetően könnyen rögzíthető bármilyen táskára vagy poggyászra. Ezen kívül pedig a fémtest és a gumírozott felület extra védelmet nyújt a külső ütődésekkel és sérülésekkel szemben, akár két méteres esés során is**.

 

Több millió kép és dal gyors és egyszerű tárolása

 

A kényelmes kialakítás nem befolyásolja a tárhely méretét. A T5 EVO maximális 8 TB-os tárhelyével nagyméretű fájlok, nagy felbontású videók, fényképek és játékok tárolására is alkalmas, így munkára és játékra is megfelelő eszköz lehet. Egy 8 TB méretű T5 EVO több mint kétmillió 3,5 MB-os fénykép, 1,8 millió 4 MB-os zenefájl vagy 3500 2 GB-os videó tárolására képes.

 

Hővédelemnek köszönhetően a biztonság az első

 

Az új hordozható SSD hővédő technológiája az eszköz, a hardveres adattitkosítás pedig az információk biztonságát szolgálja. A Samsung Dinamikus hőpajzsa védelmet nyújt a túlmelegedés ellen és fenntartja az optimális működési hőmérsékletet – megfelelve az IEC 62368-1 nemzetközi biztonsági szabványnak. A T5 EVO emellett támogatja az AES (Advanced Encryption Standard) 256 bites hardveres adattitkosítást, így a felhasználók biztonságban érezhetik eszközüket az adattárolást illetően.

 

Széleskörű kompatibilitás a felhasználók érdekében

 

A T5 EVO számos operációs rendszerrel és fogadóeszközzel kompatibilis, így például a macOS, Windows alapú készülékekkel, okostelefonokkal/tabletekkel és játékkonzolokkal. Az SSD-n megtalálható Samsung Magician Szoftver átfogó meghajtókezelési funkciókat kínál, beleértve a valós idejű állapotellenőrzést, a valódi hitelesítési ellenőrzési funkciót, a teljesítményszint-mérést és a firmware-frissítéseket.

 

A T5 EVO három különböző – 2 TB, 4 TB, 8TB– tárhelykapacitású változatban érhető el. A hordozható SSD USB-hez Type-C-to-C kábel is jár, és három év korlátozott garanciát is tartalmaz. Az ajánlott fogyasztói ár a 2 TB tárhelykapacitású változat esetében 75 990 forint, a 4 TB tárhelykapacitású változat esetében 137 990 forint, a 8 TB tárhelykapacitású változat esetében pedig 253 990 forint. A Samsung Hordozható SSD T5 EVO 2023. november második felétől Magyarországon is elérhető.

 

________________

*2023 novemberében a Samsung legnagyobb tárhelykapacitású SSD-je.

**Ellenőrzött körülmények között végzett belső szabadesés-sokkteszt alapján. Az esésállóság a tényleges környezeti körülményektől függően eltérő lehet. A leesés okozta károkra a jótállás nem terjed ki. Tesztelési feltétel: a készüléket 2 méteres magasságból, szabadeséssel egy fémlemezre ejtették. A garancia nem terjed ki a termék fizikai sérüléseire, beleértve a gyűrű elhajlását vagy deformálódását.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30