ASUS Z9PE-D8 WS: Jól bővíthető platform új Intel Xeon processzorokhoz

forrás Prim Online, 2012. március 13. 09:04

Az ASUS Z9PE-D8 WS egyedi értéket kínál a piacon: az általános használatú és a kiszolgáló alaplapok két világából egyesíti a legjobb tulajdonságokat normál méretben, 12 x 13 hüvelykes EEB kivitelben. A újgenerációs PCI Express 3.0 sebességel kezeli a négykártyás SLI™-t és CrossFireX™-et, két Intel® Xeon® E5-2600 processzort és 8 DIMM memóriát képes fogadni, valamint támogatja a legmodernebb tárolási szabványokat, amiknek része az ASUS SSD Caching technológia is. Ez az első két CPU-s ASUS alaplap, amely egyszerre kínálja a nagy tömegben gyártott alaplapok és a dedikált kiszolgáló-alaplapok előnyeit. A Z9PE-D8 WS egy olyan platform, amelyik remekül illeszkedik a professzionális munkaállomás-alkalmazások felhasználóinak igényeihez, legyen az folyadékdinamikai- vagy  orvostudományi kutatás, tervezés vagy éppen pénzügyi modellezés.

Továbbfejlesztett párhuzamos feldolgozás hét PCI Express 3.0 x16 kártyahellyel
A vásárlók élvezni fogják az új PCI Express 3.0 x16 bővítőszabvány előnyeit, például a 32 GB/s irányonkénti sávszélességet, mely a PCI Express 2.0 duplája. Ugyanakkor az új kártyahely megőrizte a PCI Express 2.0 x16 fizikai méreteit, hogy garantálja a tökéletes visszamenőleges kompatibilitást. A hét kártyahely maximális teret kínál a bővítéshez és a különböző grafikus konfigurációkhoz: akár a négykártyás NVIDIA® GeForce® SLI™ és az AMD CrossFireX™ is kihasználható. Lévén professzionális alaplap, az ilyen nagy teljesítményű grafikus feldolgozási teljesítmény igen vonzóvá teszi a megoldást azok számára, akik komoly renderelési kapacitást várnak el gépüktől. A PCI Express 3.0 teljesítménynövekedése mellett az alaplap ugyanakkor extrém rugalmasságot biztosít a GPU alapú feldolgozás terén is.

Normál EEB kivitel a speciális és teljeskörű I/O-integráció támogatásához

Szemben a piac jelenleg kapható más munkaállomás-alaplapjaival, a Z9PE-D8 WS a funkcionalitás egészen széles skáláját kínálja egy normál EEB méretű kivitelben. Az új alaplap tehát bármely házba beszerelhető, amelyben vannak EEB-kompatibilis szerelőlyukak – szemben más munkaállomás-termékekkel, amelyekhez nagyobb, drágább és kényelmetlenebb házra van szükség. Bár méretében normál, a Z9PE-D8 WS messze az átlag feletti rugalmasságot és teljesítményt kínál a két Intel® Xeon® E5-2600 (Sandy Bridge-E) processzor kezelésével és a 8 DIMM memóriahelyes felépítésével. Tároláshoz négy USB 3.0 és hat 6 Gb/s SATA csatlakozót biztosít. Még nagyobb összteljesítmény érhető el az ASUS SSD Caching technológiájával, amely egy SSD-meghajtót használ a leggyakoribb műveletek felgyorsításához, a 7.1 csatornás DTS HD Master Audio™ kimenetével pedig a Z9PE-D8 WS továbbra is a legmagasabb színvonalat képviseli a multimédia terén is.

 Többkategóriás funkcionalitás és kiszolgáló szintű bővítések
A Z9PE-D8 WS egyaránt rendelkezik a szokásos és a kiszolgáló-alaplapok előnyeivel – ez az első olyan ASUS termék, amely kifejezetten így készült. Míg más márkák eltávolítják az egyedi munkaállomás-alaplap funkciókat, az ASUS célja, hogy egy valóban kettős felhasználású alaplapot készítsen: olyat, amely egyesíti a csak kiszolgáló-alaplapokon megtalálható speciális funkciókat, mint a korábban már említett több GPU-s és dupla CPU-s architektúra. Az ASUS ezenfelül kiszolgáló minősítésű Intel® Ethernet csatlakozókat, a sávon kívüli ASMB6-IVKM és a sávon belüli ASWM Enterprise technológiákat is mellékelte (korábban mindkettő csak kiszolgálómodellekben volt megtalálható). A Z9PE-D8 WS az első olyan ASUS alaplap, amely a funkcióknak ezt a többkategóriás egyesítését kínálja, a legjobbakat többféle szegmensből.

Egyedi after-sales szolgáltatások

A műszaki támogatást és a garanciakövetelményeket illetően az ASUS a Z9PE-D8 WS mellé új Advanced Replacement Service (speciális csereszolgáltatás) nevű szolgáltatását adja, amely csökkenti az RMA várakozási időket, sokkal nagyobb rugalmasságot és kényelmet kínálva, ha mégis vissza kéne küldeni, meg kéne javítani vagy ki kéne cserélni a terméket. A Z9PE-D8 WS-re is vonatkozik az ASUS „24X24”-es fogadalma, vagyis hogy garantálja a 24 hónapos ellátást és a 24 órás folyamatos működést. Jelenleg az Advanced Replacement szolgáltatás csak az EU piacain érhető el, bár az ASUS a tervek szerint, idővel a többi piacon is megjelenik vele.
 

Kulcsszavak: alaplap Asustek Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Kingston új, 1 TB-os SD-kártyájára már többezer kép és videó ráfér

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta a Canvas React Plus V60 SD-kártyát. Az új modell a felsőkategóriás UHS-II teljesítményű Canvas React memóriakártya-családot bővíti. A profi fotósok és a költségtudatos, kezdő kreatívok számára egyaránt ideális megoldást jelentő kártya akár 280 MB/s* sebességet és 1 TB** tárhelyet kínál, amellyel megváltoztatja a digitális portfóliók rögzítésének és tárolásának módját.

2024. február 27. 17:34

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30