Már kapható a Samsung Series 7 Chronos notebook [Videó]

Kütyü Magazin, 2012. március 24. 12:46

A koreai gyártó a Series 5 ultrabookkal egyidőben mutatta be hazánkban a vadonatúj hetes sorozatot. Az elegáns Chronos notebook nagy teljesítményt, kiváló minőséget és rengeteg extrát kínál, s ha igényt tartunk szolgálataira, körülbelül 335 ezer forintot kell kicsengetnünk.

A Samsung 7-es sorozatú notebookja azoknak nyit új távlatokat, akiknek a design, a sebesség és a tökéletes képmegjelenítés egyaránt fontos egy új számítógép választásakor.  A notebook-család két taggal, a 700Z3A (14,0") és 700Z5A (15,6") modellekkel érkezik. Az újdonságok 6 GB-nyi DDR3 rendszermemóriája és a 8 GB-os flash memóriával kiegészített, Express Cache technológián alapuló 1000 GB-os merevlemez a megnövelt általános teljesítmény mellett kétszer gyorsabb webes böngészést tesz lehetővé. A csúcsteljesítmény minden területen tetten érhető, hiszen mind a Core i5 processzorok, mind az AMD Radeon HD6750M / HD6490M videókártya a legjobb technológiát képviseli. A Series 7 notebookok a Series 5 modellekhez hasonlóan mindössze 2 másodperc alatt életre kelnek alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 19 másodpercbe kerül.

A lenyűgöző gyorsaság és teljesítmény mellett újdonságot jelent a megnövelt akkumulátor-élettartam is: a Series 7 Chronos notebookok egyetlen töltéssel - konfigurációtól függően - akár 8 órán keresztül­ képesek üzemelni. A Samsung Battery Life Plus technológiája révén az 5-ös sorozathoz hasonlóan 1500 újratöltést követően is megőrzik az akkumulátoruk eredeti kapacitásuk 80 %-át, így élettartamuk akár ötször hosszabb lehet, mint más notebookoké.

Mindkét modell a Samsung fejlett LCD technológiáját képviselő, nagy fényerejű HD+ felbontású (1600x900 képpont) SuperBright képernyővel érkezik, amellyel maximálisan élvezhetők a legapróbb részletek akár a szabadban is. A kijelző matt felülete kíméli a szemet, ráadásul sokkal jobban ellenáll az apró karcolásoknak. A billentyűzet háttérvilágítása sötétben is tökéletes olvashatóságot biztosít, a SoundAlive hangrendszer pedig tökéletes hangzást kínál.

A modern, kompakt kialakítású készülékek meglepően vékonyak, a 14 hüvelykes változat súlya 2,17 kg, míg a 15,6 hüvelykes modell 2,32 kg-os. Az alacsony tömeg egyik oka a Samsung MAX screen megoldása, amelynek révén a 15 hüvelykes kijelző belefér egy mindössze 14 hüvelykes méretű házba. A készülékekre a Samsung két speciális szoftvert telepített: az Easy Migration a számítógépek közötti felhasználói fiókok klónozási lehetőségét kínálja USB kapcsolaton, hálózaton, vagy WiFi-n keresztül, míg a gépekre előre telepített Control Centerben a számítógép összes fontos beállítása percek alatt elvégezhető.

A notebookok már kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó 334 900 forintos végfelhasználó áron.

Kulcsszavak: Samsung Samsung-hu notebook

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50