Táblagép vezérli a robotot - Elérkezik végre az áttörés? (2. rész)

MTI Sajtóadatbank, 2012. április 18. 09:47

    A vállalat ráadásul 657 alkalmazottja közül 55-öt kényszerült elbocsátani az amerikai katonai megrendelések mérséklődése miatt, az érintett üzletág vezetőjének távozását pedig az az aggodalom idézte elő, hogy az iRobothoz más államok kormányaitól sem érkezett elegendő megrendelés.

    Egy független elemző, Frank Tobe szerint - aki a Robot Report című online oldal kiadója - amíg az Avát fel nem készítik arra, hogy képes legyen tárgyak megragadására és mozgatására, a robot használata korlátozott marad. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy az InTouch-csal létrehozott szövetség révén az iRobot megvetheti a lábát az egészségügyi gondozás területén. Az iRobot ugyanis azt tervezi, hogy 6 millió dollárt fektet be az InTouchba, az elemző pedig úgy látja, hogy a kétféle technológia egyesítésével a vállalatok jóval alacsonyabb költséggel készíthetik el eszközeiket, és több üzletet is vonzhatnak magukhoz.
    Mindeközben az iRobotnak meg kell küzdenie az ázsiai és európai konkurensekkel is, amelyeket saját kormányaik abban a hitben támogatnak, hogy segíteni fogják a gazdaság fellendítését.
    Az elemzők szerint ugyanakkor az iRobot számos kulcsfontosságú szabadalom birtokosa, és rendelkezik azzal a képességgel, hogy valós szükségleteket megcélozva építse meg robotjait, utána pedig rátaláljon a megfelelő értékesítési csatornákra is.

Kulcsszavak: iPad tudomány robot

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Redmi A1: az eddigi legmegfizethetőbb Redmi

A Xiaomi bejelentette, hogy megkezdi a Redmi A1 sorozat értékesítését. Az új, belépő szintű Redmi termékcsaládot elegáns design és sokrétű funkcionalitás jellemzi, kiváló felhasználói élményt biztosítva már a 50.000 forint alatti árkategóriában is. 

2022. szeptember 28. 20:03

Az LG 13 díjat gyűjtött be a nemzetközi dizájnversenyen

Ismét számos kitüntetéssel jutalmazták az LG Electronics formatervezési megoldásait az International Design Excellence Awards (IDEA) díjátadón: a vállalat 13 elismerést gyűjtött be, köztük egy, a verseny rangos elismerésének számító Arany díjat. Az Amerikai Ipari Tervezők Társasága (Industrial Designers Society of America, IDSA) évente rendezi meg a világ egyik legfontosabb formatervezési versenyét, az IDEA-t, ahol az iF Design Awardhoz és a Red Dot Design Awardhoz hasonlóan az ipari formatervezés terén elért kivételes teljesítményeket értékeli.

2022. szeptember 28. 18:32

Már az EKG-t is figyeli a Huawei WATCH GT 3 Pro okosóra

A HUAWEI WATCH GT 3 Pro EKG alkalmazása megkapta az Európai Unió CE tanúsítványát, amely jelzi, hogy az applikáció megfelel a vonatkozó uniós szintű biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírásoknak. Mostantól a WATCH GT 3 Pro európai és magyarországi felhasználói az EKG-funkcióval elektrokardiogram mérést is végezhetnek, így kényelmesen nyomon követhetik szívritmusukat, ami hozzájárulhat a szívükkel kapcsolatos esetleges egészségügyi kockázatok proaktív kezelésében. Mindazok, akik már rendelkeznek HUAWEI WATCH GT 3 Pro modellel itthon, az EKG funkciót a Huawei Egészség applikációban történő szoftverfrissítéssel érhetik el. 

2022. szeptember 28. 16:55

Az ABB új kiberbiztonsági megoldást vezetett be

Az ABB bevezette az ABB Ability Cyber Security Workplace (CSWP) megoldását, mely úgy fokozza a kritikus ipari infrastruktúra védelmét, hogy az ABB-től és a harmadik féltől származó biztonsági megoldásokat egyetlen egyszerű, átfogó digitális platformba vonja össze. Azzal, hogy a kiberbiztonsági információk hozzáférhetőbbé és könnyebben kezelhetővé válnak, a mérnökök és az operátorok gyorsabban felismerhetik és orvosolhatják a problémákat, csökkentve ezzel a különböző kockázatoknak való kitettséget.

2022. szeptember 28. 13:58

Új lendületet kap az informatikatanárok továbbképzése

Jelentősen bővíti továbbképzési palettáját és kapacitását, hamarosan pedig digitális platformon köti össze a pedagógusokat az IT cégekkel az InfoTanár Mentor Program. A 2019-ben indított kezdeményezés a tech szektorból érkező anyagi és szakmai támogatással kap új lendületet: az Aliz, egy magyar központú, felhős technológiákkal foglalkozó nemzetközi IT cég karolja fel az informatikatanárok szakmai támogatásának ügyét.

2022. szeptember 28. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38