Sürgetővé vált a mobil adatvédelmi szolgáltatások bevezetése

forrás Prim Online, 2012. április 24. 14:59

Az okostelefonok számának, és ezzel együtt a készülékeket fenyegető veszélyeknek az ugrásszerű emelkedésével a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagot vezet be intelligens eszközök, például okostelefonok és táblaszámítógépek számára. A piacon elérhető, eszközalapú és sok esetben gyártóspecifikus megoldásokkal szemben a Nokia Siemens Networks mobil biztonsági csomagja eszköz- és hálózatalapú biztonsági megoldások együttesével nyújt a készülék típusától és gyártójától független, teljes körű, egyszerűen használható védelmet. A hálózatot és a készüléket is védő megoldással a szolgáltatók komplex biztonsági szolgáltatást nyújthatnak előfizetőiknek.

Az előfizetők mintegy 84%-a az intelligens eszközén bárhol és bármikor hozzáférhet értékes üzleti és magáncélú adatokhoz és tartalmakhoz. Ők egyre vonzóbb célpontot jelentenek a kiberbűnözők és hekkerek számára. A kockázat ellenére a felhasználók kevesebb mint fele zárja le billentyűzárral vagy jelszóval okostelefonját, s csak 29%-uk gondolkozott azon, hogy vírusirtóval védje készülékét*.

A felmérések szerint a mobiltelefon-használók bár aggódnak a biztonságért, de a gyakorlatban vajmi keveset tesznek érte. Így például az előfizetők 62%-a a forrás megbízhatóságának ellenőrzése nélkül tölt le alkalmazásokat, 66%-a folyamatosan bejelentkezve hagyja a mobiltelefonos alkalmazásfiókokat, ha teheti, 41%-a ritkán vagy sohasem módosítja okostelefonja biztonsági beállításait, valamint 60%-a szerint jó lenne, ha egyszerűbb lenne a hitelesítés a mobilalkalmazásokban.

Helyzetükből adódóan leginkább a mobilszolgáltatók képesek arra, hogy a mobil-szélessávú előfizetőknek biztosítsák a teljes körű és kényelmes biztonságot. Mindehhez a szolgáltatók felhasználhatják a Nokia Siemens Networks eszköz- és hálózatalapú védelmet egyesítő mobil biztonsági csomagját, amellyel üzleti és lakossági ügyfeleiknek is komplex biztonsági szolgáltatást nyújthatnak.

A meglévő előfizetéseket biztonsági szolgáltatással kiegészítve a szolgáltatók új üzleti lehetőségeket alakíthatnak ki, javíthatják az ügyfélmegtartási mutatókat, a biztonságos környezet ráadásul egyéb szolgáltatásaik fokozott használatát is ösztönzi. Ezenfelül a megoldás előnyei közé tartozik a szolgáltató saját hálózatának és rendszereinek védelme, valamint a biztonsági események kivédéséből adódó megtakarítások az ügyfélszolgálat és a technikai támogatás oldalán.

A felhasználók egyetlen féltől kapnak web- és üzenetbiztonsággal kiegészített mobileszköz biztonsági, eszközkezelési és biztonságos távoli hozzáférési szolgáltatást. Mindezt egyszerűen, mindig naprakészen, a készülék teljesítőképességét és akkumulátoros üzemidejét nem rontva.

Az új mobil biztonsági csomag úgy egészíti ki a hálózatalapú „Security as a Service” (biztonság, mint szolgáltatás) megoldást, hogy az okostelefonokra és táblaszámítógépekre  a magán és vállalati felhasználók számára egyaránt teljes körű védelmet nyújt az alábbiakkal:

·    Mobileszköz Biztonság (vírusirtó, személyi tűzfal, böngészővédelem);
·    Mobileszköz Kezelés (szükség esetén a készüléken lévő adatok távolról történő kezelése: lezárása, törlése, mentése és visszaállítása);
·    Önkiszolgáló portál az eszközkezeléshez;
·    Biztonságos távoli hozzáférés.
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50