A betegek együttműködésének javulását eredményezi az új egészségügyi infokommunikációs rendszer

MTI Sajtóadatbank, 2012. június 30. 09:28

Összesen több mint 440 millió forintos beruházással egészségügyi infokommunikációs rendszer kifejlesztését kezdte meg a Beteg-együttműködést Kutató és Fejlesztő (BEKUTA) Kft. A társaság a projekthez az Új Széchenyi Terv pályázatán 264 millió forint támogatást nyert.

Michelberger Ágnes, a cég ügyvezető igazgatója tudatta: a projekt célja olyan szolgáltatási csomagok kialakítása és piacra vitele, amelyek a kutatási adatokra alapozott technológiai és szoftvereszközök fejlesztésével a betegek együttműködési hajlandóságának hatékony növelését eredményezik.

A kutatások szerint napjainkban a kórképek a krónikus megbetegedések irányába tolódtak, a hosszan tartó kezelés pedig a beteg aktív együttműködését igényli. Az állam a krónikus betegségek gyógyítására a gyógyszerkassza mintegy 30 százalékát fordítja, ugyanakkor a betegeknek csak 40 százaléka szedi megfelelően a gyógyszereit, ami a szövődmények kialakulása vagy a kórházi kezelés szükségessé válása miatt veszélyeket rejt - tette hozzá.

A közlemény szerint a kialakított figyelő és figyelmeztető infokommunikációs rendszer a betegek együttműködésének javulását eredményezi, emellett a kezelőorvos számára is információkat szolgáltat a beteg állapotáról, gyógyszerszedési szokásairól.

A K+F projekt az akkreditált Alliance Informatikai és Innovációs Klaszter tagvállalatainak közreműködésével valósul meg. A BEKUTA Kft.-t a MedicalScan Kft., az Apertech Kft., a Combit Számítástechnika Zrt. és az RD Systems Kft. alapította.

Kulcsszavak: egészségügy

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!

Az elmúlt évben elinflálódott a cégvagyonok értéke is. A hazai kkv-k vagyonuk értékének több mint 40 %-át veszítették el. Sokat tanultunk belőle! A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Mitől lesz értékálló a cégvagyon? Befektetve, hasznosítva, fialtatva, kiszervezve!” című hibrid konferenciájának előadói sok megoldást mutatnak a cégvagyon bevédésére, biztonságba helyezésére és befektetésére.

2024. február 22. 19:10

A magyar fejlesztésű Chameleon Smart Home segít a hotelek okosításában is

A Smart Hotel Solution Zrt., a rendszerfüggetlen okosotthon-szakértő Chameleon Smart Home stratégiai partnere bemutatta a kifejezetten szállodák számára fejlesztett, okosotthonnal kombinált komplex szállodaüzemeltető rendszert. A Hotelify okoshotel-applikáció, amely az App Store és a Google Play felületein is elérhető, lefedi a szállodai tartózkodás teljes folyamatát a foglalástól a távozásig. A Hotelify segíti a vendégeket, hogy mobiltelefonjukon keresztül elérjék a szállodák szolgáltatását, az üzemeltetőket pedig abban támogatja, hogy komoly digitalizációt és hatékonyságnövelést hajthassanak végre a költséghatékonyabb és professzionálisabb hotelüzemeltetés érdekében.

2024. február 22. 16:04

AI innovációs kézikönyvet állított össze vállalati döntéshozók számára a Bobcats Coding

A Bobcats Coding AI innovációs útmutatót készített vállalati döntéshozóknak, amely áttekintést nyújt a mesterséges intelligencia gyors felíveléséről a befektetési piacon, egyúttal kézzelfogható tanácsokkal is szolgál az AI iránt érdeklődő vállalkozások stratégiai tervezéséhez és kockázatértékeléséhez.

2024. február 22. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07