Ismert brit zenészek nyílt levele az illegális letöltések ellen

MTI Sajtóadatbank, 2012. július 25. 09:14

Világhírű zenészek, köztük Pete Townshend (The Who) és Brian May (Queen) álltak annak a kezdeményezésnek az élére, amellyel arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az internetes keresők, köztük a Google, segítik a felhasználókat az illegális tartalmak elérésében.

Rajtuk kívül aláírta a nyílt levelet Elton John, Andrew Lloyd Webber, Robert Plant és Simon Cowell producer is. A művészek a Daily Telegraphnak is elküldött dokumentumban további intézkedéseket sürgetnek a zenék illegális másolása és terjesztése ellen. A levelet eljuttatják David Cameron brit kormányfőnek is.

Az aláírók szerint a keresőmotoroknak jelentős szerepük van az illegális tartalmak elérésében. Véleményük szerint a keresőmotorok működtetőinek ki kell venniük részüket a kalózkodás elleni küzdelemből. A nyílt levél a brit zeneipar és a Google közötti vita legutóbbi állomása.

A BPI brit zeneipari szervezet szerint a Google felhasználói könnyen megtalálják a fájlmegosztó honlapokat, ahonnan illegális tartalmakat tudnak letölteni. A Google tagadja a kalózkodás támogatásának vádját, mondván, havonta több millió linket távolít el a zenei kiadók által összeállított lista alapján.

A nyílt levelet aláíró zenészek rámutatnak arra, hogy a héten kezdődő londoni olimpia még jobban ráirányítja a figyelmet Nagy-Britannia kreatív iparágaira, amelyek közül az ország helyzetének köszönhetően a zeneipar is növelheti exportjait.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás