GTS Hungary augusztustól 26 GHz-es frekvenciasávon

forrás Prim Online, 2012. augusztus 13. 10:00

A GTS Hungary, Magyarország vezető alternatív távközlési és adatközpont-szolgáltatója a műszaki kivitelezések befejezése után augusztustól indítja el szolgáltatásainak értékesítését a 26 GHz frekvenciasávon. Az NMHH által kiírt pályázaton elnyert frekvenciatartományokban a GTS kis hatótávolságú, garantált sávszélességű adatátviteli hálózatok létrehozását tudja biztosítani vállalati ügyfelei részére.

Más technológiákkal szemben a GTS szolgáltatásának előnye, hogy nem csak garantált, hanem dedikált sávszélességet biztosít, ami folyamatos és kizárólagos kapcsolatot jelent az ügyfelek számára. A szolgáltatás kiemelkedő színvonalát a végponti eszközök ellenőrzését is ellátó hálózatfelügyelet garantálja. Az első ütemben a GTS tíz budapesti és két vidéki állomás kiépítését tervezi, ezt 2013-ban még tizenkét egység követi a fővárosban és vonzáskörzetében. A két alapblokk felett megszerzett jogokat a GTS 15 évig gyakorolhatja. A beruházás költsége eléri a 300 millió forintot. Az új technológia a meglévő pont-pont és pont-multipont alapú mikrohullámú rendszereket egészíti majd ki. Az újonnan érkező igényekre többfajta megoldási javaslatot kínál majd a rendszer, amelynek kapacitása bázisállomásonkénti eléri a 600 Mbit/secundumot.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39