Háromdimenziós oktatószoftverek tervezésére hirdettek ötletversenyt

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 17. 08:22

Háromdimenziós szoftverek tervezésére hirdetett ötletversenyt a Leonar3Do háromdimenziós rajzolószoftver magyar fejlesztőcsapata.

Az alkalmazások ötletgazdáinak csapataikkal együtt a november 22-24. közötti Vimensio Mobil Weekenden kell elkészíteniük oktatást segítő 3D-s alkalmazásaikat. A versenyre jelentkezőknek nem szükséges programozói tudással rendelkezniük, mert a Leonar3Do-technológiát használó Vimensio oktatási szoftvert - amellyel a versenyzőknek a rendezvény helyszínen el kell készíteniük alkalmazásaikat - úgy fejlesztették ki, hogy többéves programozói tapasztalat és tudás nélkül is, gyakorlatilag bárki képes legyen vele tanulni, tervezni, vagy akár oktatási tartalmakat is létrehozni - tájékoztatta az esemény kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t.

A jelentkezők feladata olyan oktatóprogramok fejlesztése és elkészítése, amelyeket később egyetemeken és főiskolákon demonstrációs céllal lehet használni. Ilyen lehet például a történelemtanítás során felhasználható, különböző történelmi csatákat rekonstruáló háromdimenziós program, vagy akár egy olyan alkalmazás, amelynek segítségével különböző fizikai szimulációk során tanulhatnak meg mozdulatokat a sportolók.
 

A pályázatra elsősorban felsőoktatási intézmények hallgatóit várják, akiknek a megmérettetés során lehetőségük nyílik arra, hogy ötleteiket beépíthessék a 2013 januárjában forgalomba kerülő szoftver fejlesztésébe. Akinek nincsen eredeti ötlete, de szeretne részt venni az eseményen, jelentkezhet csapattagnak is; közülük a szervezők állítják össze azokat a csoportokat, amelyeket egy-egy ötletgazda mellé rendelnek majd segítőként. Csapattagnak főként grafikusokat, programozókat vagy marketing szakos hallgatókat várnak.
 

Az eseményen szakavatott mentorok segítik a versenyzőket az alkotásban, majd egy szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A nyertes csapat 500 ezer forintot kap, a legtehetségesebb és legkreatívabb versenyzők pedig számos különdíjat nyerhetnek. A harmadik Mobil Weekendnek a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola ad otthont. A rendezvény három napja alatt számos előadást is meghallgathatnak a résztvevők a háromdimenziós technológiát érintő témákban.
 

A versenyre jelentkezni és a szabályokról tájékozódni a verseny honlapján (www.mobilweekend.hu), valamint Facebook-oldalán (http://www.facebook.com/MobilWeekend?fref=ts) lehet.

Kulcsszavak: verseny oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24

Átadták az Országos Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjait

2022. június 13. 17:27