A NASA leleplezi Mars-béli felfedezéseit

Czipperer Dia, 2012. december 2. 23:13

Eljött a várva pillanat. December 3-án minden kiderül, vagyis az mindenképpen, mit talált SAM a Marson - ami nem is biztos, hogy olyan eget rengető, mint ahogy azt sokan várták.

 

  

A vörös bolygón már egy ideje tartanak a felfedezések, de a legújabb eredményeket mindeddig homály fedi. Szárnyra keltek olyan hírek, melyek szerint világrengető felfedezéseket tettek a bolygón. A NASA szakemberei ezt az állítást cáfolták, legalábbis a hétfői sajtótájékoztatón nem lesz semmilyen világot megváltó bejelentés.

 

A felfedezéseket nagy kíváncsiság övezi azóta, hogy a SAM újabb kutatásokat tett a Marson, és mivel a szerkezet képes szerves építőelemek azonosítására - amelyek az élet alapján is képezik -, megindultak a találgatások, spekulációk. Mindehhez John Grotzinger, a misszió vezető kutatójának kijelentése is hozzájárult, aki úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy a történelemkönyveket is át kell majd írni.

A hatkerekes robot valóban nem mindennapi szerkezet, a legnagyobb ilyen eszköz, amit valaha használtak expedíciók során. Augusztusi landolása óta már felfedezett egy ősi forrást, hol évezredekkel ezelőtt feltehetően víz folyt. Ez valóban értékes felfedezésnek számít. A többi pedig holnap kiderül.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37
online sportfogadás