Az új OKI nyomtatókkal már fehérben is printelhetünk

forrás: Prím Online, 2012. december 17. 13:10

Az OKI Magyarországon is bevezette technológiai újításait. A világ első, fehér szín nyomtatására is képes A4 és A3 formátumú LED nyomtatói ezentúl határtalan szabadságot biztosítanak a kreatív kivitelezésű digitális nyomatok készítéséhez.

Az úttörő fejlesztésű nyomtatók két modellje, a C711WT, valamint a C920WT elsősorban a póló- és film-, illetve fólianyomtatásban, valamint az innovatív POS-anyagok gyártásában jelent hasznos segítséget és nyit új, egyedi lehetőségeket.


Az új, fehér szín nyomtatására is képes termékek alapos tesztelésen mentek keresztül, így az OKI hagyományos célcsoportjának számító kis- és középvállalatok biztosak lehetnek abban, hogy a készülékek mind a nyomtatási minőség, mind teljesítmény szempontjából kimagaslóak, kedvező áruk pedig további vonzerőt jelent a grafikai iparág számára.


A „fehér nyomtatók” piacán az OKI elsőként kínál festékkazettás megoldást, amelynek köszönhetően az eddig nagyfokú szakértelmet igénylő, bonyolult és költséges üzemeltetésű berendezésekkel, valamint alacsony termékvolumennel jellemezhető piac az új eljárás révén tovább terjeszkedhet.


„A fehér színű nyomatok előállítására képes készülékek korábban tintasugaras és festékszublimációs, illetve hőnyomtatási technológiákat alkalmaztak. Ezek felhasználási területe azonban korlátozott. Többek között a textilnyomtatásban és a csomagolási eljárások nyomdai előkészítésnél alkalmazzák őket, ahol beszerzésük és karbantartásuk jellemzően komoly költségekkel jár, a gyártás pedig időigényes. Az OKI új, fehér festékkazettás készülékei ezzel szemben sokoldalúak, könnyen használhatók, gyorsabb és költséghatékonyabb nyomtatást tesznek lehetővé, ráadásul kiküszöbölik a száradási időt. Mindeközben éppolyan élénk, színekkel telt nyomatokat lehet velük gyártani, mint fóliázással, ezért számos olyan alkalmazás esetén, ahol fehér színű nyomtatásra is szükség van, kitűnő házon belüli megoldásnak bizonyulnak” – mondta Varga Gergely, az OKI Systems (Magyarország) Kft. műszaki menedzsere.


Mind a C711WT, mind nagytestvére, a C920WT gyors, négyszínes (CMY és fehér) nyomtatást kínál. Az A4-es formátumú C711WT nyomtató fólia esetén 8 lap/perc, hagyományos papír esetén 34 lap/perc sebességgel dolgozik. A C920WT modell A4 és A3 formátumban egyaránt használható, és nagykapacitású festékkazettái nagyobb volumenű nyomtatást is lehetővé tesznek. A készülék sebessége (A4-es méretnél) 10, illetve 31 lap/perc. A versenytársak tintasugaras készülékeivel szemben mindkét termék karcálló nyomatokat készít.


Sokoldalúságuknak köszönhetően az OKI új, fehérkazettás nyomtatóival a legkülönbözőbb felületekre nyomtathatunk. Az új berendezések a többek között póló- és kerámialapú matricanyomásban, illetve a háttérvilágításos fóliaposzterek és csomagolófóliák nyomtatásában is jeleskednek, továbbá kreatív távlatokat nyitnak az eladáshelyi reklámeszközök terén, például a boltkirakatok, illetve járműablakok dekorációjának kivitelezésében.

Kulcsszavak: printer nyomtató OKI

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07