Az új OKI nyomtatókkal már fehérben is printelhetünk

forrás: Prím Online, 2012. december 17. 13:10

Az OKI Magyarországon is bevezette technológiai újításait. A világ első, fehér szín nyomtatására is képes A4 és A3 formátumú LED nyomtatói ezentúl határtalan szabadságot biztosítanak a kreatív kivitelezésű digitális nyomatok készítéséhez.

Az úttörő fejlesztésű nyomtatók két modellje, a C711WT, valamint a C920WT elsősorban a póló- és film-, illetve fólianyomtatásban, valamint az innovatív POS-anyagok gyártásában jelent hasznos segítséget és nyit új, egyedi lehetőségeket.


Az új, fehér szín nyomtatására is képes termékek alapos tesztelésen mentek keresztül, így az OKI hagyományos célcsoportjának számító kis- és középvállalatok biztosak lehetnek abban, hogy a készülékek mind a nyomtatási minőség, mind teljesítmény szempontjából kimagaslóak, kedvező áruk pedig további vonzerőt jelent a grafikai iparág számára.


A „fehér nyomtatók” piacán az OKI elsőként kínál festékkazettás megoldást, amelynek köszönhetően az eddig nagyfokú szakértelmet igénylő, bonyolult és költséges üzemeltetésű berendezésekkel, valamint alacsony termékvolumennel jellemezhető piac az új eljárás révén tovább terjeszkedhet.


„A fehér színű nyomatok előállítására képes készülékek korábban tintasugaras és festékszublimációs, illetve hőnyomtatási technológiákat alkalmaztak. Ezek felhasználási területe azonban korlátozott. Többek között a textilnyomtatásban és a csomagolási eljárások nyomdai előkészítésnél alkalmazzák őket, ahol beszerzésük és karbantartásuk jellemzően komoly költségekkel jár, a gyártás pedig időigényes. Az OKI új, fehér festékkazettás készülékei ezzel szemben sokoldalúak, könnyen használhatók, gyorsabb és költséghatékonyabb nyomtatást tesznek lehetővé, ráadásul kiküszöbölik a száradási időt. Mindeközben éppolyan élénk, színekkel telt nyomatokat lehet velük gyártani, mint fóliázással, ezért számos olyan alkalmazás esetén, ahol fehér színű nyomtatásra is szükség van, kitűnő házon belüli megoldásnak bizonyulnak” – mondta Varga Gergely, az OKI Systems (Magyarország) Kft. műszaki menedzsere.


Mind a C711WT, mind nagytestvére, a C920WT gyors, négyszínes (CMY és fehér) nyomtatást kínál. Az A4-es formátumú C711WT nyomtató fólia esetén 8 lap/perc, hagyományos papír esetén 34 lap/perc sebességgel dolgozik. A C920WT modell A4 és A3 formátumban egyaránt használható, és nagykapacitású festékkazettái nagyobb volumenű nyomtatást is lehetővé tesznek. A készülék sebessége (A4-es méretnél) 10, illetve 31 lap/perc. A versenytársak tintasugaras készülékeivel szemben mindkét termék karcálló nyomatokat készít.


Sokoldalúságuknak köszönhetően az OKI új, fehérkazettás nyomtatóival a legkülönbözőbb felületekre nyomtathatunk. Az új berendezések a többek között póló- és kerámialapú matricanyomásban, illetve a háttérvilágításos fóliaposzterek és csomagolófóliák nyomtatásában is jeleskednek, továbbá kreatív távlatokat nyitnak az eladáshelyi reklámeszközök terén, például a boltkirakatok, illetve járműablakok dekorációjának kivitelezésében.

Kulcsszavak: printer nyomtató OKI

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC legújabb USB-C monitorcsaládja hamarosan a boltok polcain

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be az új V5 sorozatú monitorokat, amelyek tökéletesek az olyan otthoni felhasználók vagy diákok számára, akik stílusosan szeretnék modernizálni otthoni irodájuk képernyőjét: A 3 oldalon keret nélküli V5 modellek minimális helyigény mellett vékony, elegáns képernyővel rendelkeznek, és olyan fejlett funkciókat kínálnak, mint az USB-C csatlakoztathatóság 65 W teljesítményleadás funkcióval. 

2022. július 27. 12:42

A Philips monitors bejelenti az új hordozható monitorát

Napjaink rohanó világában a mobilitás a mindennapi élet meghatározó jellemzője, és a nagyobb mobilitás nagyobb rugalmasságot igényel. Otthon vagy az irodában, barátokkal vagy kollégákkal, multitasking vagy lazítás közben, a felhasználóknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyek lépést tudnak tartani dinamikus életstílusukkal. 

2022. július 25. 18:50

Már nyáron elérhető lesz az új Dell Precision torony

A Dell Technologies bemutatta az új Precision 7000 mobil munkaállomásokat. A modell a technológiai fejlesztések mellett új kialakítású DDR5 memóriával rendelkezik, amely a Dell várakozásai szerint iparági szabvány lesz. A Precision 7865 Tower az AMD Ryzen Threadripper PRO 5000 WX processzorcsaláddal érkezik, amely hozzájárul, hogy a termék rendkívüli teljesítményt, rugalmasságot és megbízhatóságot kínáljon, és könnyedén megbirkózzon a legkomolyabb teljesítményt igénylő feladatokkal is.

2022. július 14. 18:29

Az új AOC gaming monitor megfizethetővé teszi a 4K játékot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT kiegészítő márkája – bemutatja az új 71 cm/28" méretű AOC GAMING U28G2XU2 gaming monitort, a jelenlegi U28G2XU utódját. Legyen szó akár PC-ről, akár konzolokról, a villámgyors 144 Hz frissítési rátának és az 1 ms GtG borotvaéles válaszidőnek köszönhetően az U28G2XU2 a mainstream és a hardcore játékosok körében egyaránt nagy sikert arat.

2022. július 13. 18:55

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24