A PayPal a legismertebb digitális- és mobilfizetési platform

forrás: Prím Online, 2013. február 19. 11:22

A Yankee Group és a ComScore nemzetközi piackutató cégek egymástól független tanulmányai szerint is messze a PayPal digitális pénztárcája a legismertebb platform az Egyesült Államokban.

Damien Perillat, a PayPal regionális ügyvezetője szerint a siker egyik kulcsa, hogy a megoldás nem kötődik bizonyos eszközökhöz, hanem felhő alapon működik, így szinte bárhol és bármikor rendelkezésünkre áll: „A digitális pénztárcák számos módon elérhetőek, használhatjuk őket számítógépünkről, telefonunkról, vagy táblagépünkről. Az érzékeny pénzügyi- és személyes információk ezáltal nem tárolódnak egyetlen eszközön sem, azokat a PayPal biztonságos rendszere őrzi. Így annak veszélye, hogy az adatok illetéktelen kezekbe kerüljenek, drámian lecsökken annélkül, hogy a felhasználók bármit is veszítenének a szolgáltatás funkcionalitásából vagy rugalmasságából” – mondta el Damien Perillat. 


A Yankee Group  kutatása szerint a PayPal mobilfizetési megoldását a megkérdezett amerikaiak 11,97%-a használja, jóval megelőzve a Starbucks és a Google Wallet szolgáltatásait. A felmérés szerint a PayPal népszerűbb az Államokban, mint a lista következő hét fizetési alkalmazása együttvéve.
 


A ComScore  kutatása rámutat arra, hogy az amerikaiak háromnegye a digitális pénztárcát a PayPallel azonosítja, és közülük minden második megkérdezett használja is a szolgáltatást. Bár a mobileszközökről történő fizetések jelentős része az Egyesült Államokban megy végbe, népszerűségük növekedése egyértelműen érzékelhető kelet-közép európai régióban is. A Magyarországot is magában foglaló területen jelenleg minden negyedik PayPal tranzakció történik mobileszközökön keresztül.

A PayPal folyamatosan azon dolgozik, hogy rendszerét a legmegbízhatóbb védelemmel lássa el, ezért a vállalat a közelmúltban belépett a FIDO szövetségbe (Fast Identity Online), amely nemrégiben mutatta be a hagyományos jelszavak helyére pályázó, új online azonosító rendszerét.  A platform megoldást jelenthet arra a problémára, hogy a felhasználók számos különböző hozzáférésükhöz ugyanazt a jelszót, vagy nagyon hasonló jelszavakat használnak, így könnyítve meg az adathalászok dolgát.

 

Kulcsszavak: PayPal mobilfizetés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás