NetIQ CloudAccess : Egypontos bejelentkezés felhőalapú környezetekben

forrás: Prím Online, 2013. március 12. 09:10

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy NetIQ portfóliójában elérhetővé vált a CloudAccess 1.1. A megoldás segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen kezelhetik a felhőalkalmazásokat, jól áttekinthető, biztonságos és automatizált környezetet teremtve. A CloudAccess 1.1 egységes, egypontos belépési lehetőséget kínál a felhasználók számára, hozzájárulva ezzel a vállalati adatok védelméhez és a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez.

Az üzleti felhasználók által igénybe vett felhőalapú alkalmazások és szolgáltatások többnyire megkerülik a meglévő informatikai hozzáférés-felügyeletet, így nehezen állapítható meg, hogy az egyes felhasználók valóban a megfelelő hozzáférésekkel rendelkeznek-e.

A CloudAccess 1.1 teljes értékű virtuális alkalmazás, amely lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy kiterjesszék az egypontos bejelentkezést a szolgáltatásként kínált szoftverekre és a felhőalapú alkalmazásokra, miközben a hozzáférés biztonságos marad. Az eszköz csaknem 200 ellenőrzött csatolót tartalmaz, amelyek automatikus hozzáférést biztosítanak a felhasználóknak az olyan népszerű, felhőalapú szolgáltatásokhoz, mint a Google Apps, a Salesforce és az Office365. A CloudAccess 1.1 továbbá magában foglal egy csatolókészletet (Connector Toolkit) is, amelynek segítségével az informatikai szakemberek tovább bővíthetik az egységes kezelési lehetőségeket, kiterjesztve azt bármely, külső gyártó által készített, SAML-kompatibilis, szolgáltatásként kínált szoftverre.

Más, felhőalapú környezetben használható, egypontos bejelentkezési megoldással ellentétben a CloudAccess 1.1 olyan fejlett hozzáférés-kezelési motort használ, amely automatikusan létrehozza, kezeli és letiltja a fiókokat a támogatott alkalmazásokban. Miközben a rendszer felhasználóinak szerepköre változik, és további hozzáférés-igénylések vagy kilépések történnek, a CloudAccess 1.1 gondoskodik arról, hogy az informatikai csapat folyamatosan fenntarthassa a biztonságot, és felügyelhesse a felhőalapú alkalmazásokhoz való hozzáférést, megakadályozva a szolgáltatás illetéktelen elérését.

Elérhetőség és árak
A CloudAccess 1.1 már elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05