A Neostratus felhőszolgáltatói központot hoz létre a közel-keleten

forrás: Prím Online, 2013. március 19. 07:53

A 4,5 éves európai üzleti múlttal rendelkező volt CE On-Demand, most Neostratus, a közel-keleti és afrikai régióban terjeszkedik tovább, kihasználva a térség adta üzleti lehetőségeket és a felhőszolgáltatások iránti megnövekedett keresletet.

A Közel-Keleten jelenleg több, mint 12 millió kis- és közepes méretű vállalkozás működik, amelyek sikeressége jelentős mértékben függ az általuk használt információs technológia fejlettségétől. Mindezen adottságok olyan piaci helyzetet teremtenek, ahol a távközlési cégek és rendszerintegrátorok – a Neostratus elsődleges célcsoportjai – jelentős helyzetelőnyre tehetnek szert a rugalmasan igénybe vehető, költséghatékony és innovatív felhőszolgáltatások értékesítésével.


A Neostratus egy helyi távközlési céggel, az Orixcommal kötött stratégiai együttműködés keretében Dubaiban hozza létre felhőszolgáltatói központját, hogy onnan szolgálja ki a Közel-Keletről érkező megrendeléseket. A helyi szolgáltatásnak köszönhetően a viszonteladó partnerek sajátmárkás szolgáltatásként tudják majd kínálni az Iaas és Saas szolgáltatásokat, a régióból hosztolva, megszokott márkanevek alatt.


A térségre a jól kiépített de kihasználatlan technológiai infrastruktúra és a fejlődő vállalkozói szellem jellemző. A Neostratus által nyújtott testreszabott felhőszolgáltatások és gyors piacraviteli modellek a feltételezések és pozitív piaci visszajelzések szerint vonzó üzleti modellt jelentenek majd a távközlési cégeknek és rendszerintegrátoroknak egyaránt.


A térség ICT érettségét vizsgáló Pyramid Research adatai alapján csak a felhő-alapú email szolgáltatás évi 400 millió dolláros piacot jelent. Ugyanakkor a felmérés azt is kiemeli, hogy a felhőszolgáltatások elterjedésének legnagyobb gátja a szakértelemhiány lesz a közel-keleti KKV-k körében.


Soós Tamás, a Neostratus vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta: “A Közel-Keleten rendkívül fókuszált gazdasági fejlődés tapasztalható: az ambíciózus kis- és középvállalkozói réteg nagyon fogékony az integrált felhőszolgáltatások iránt. Rendkívül pozitív visszajelzéseket kaptunk a térségben működő távközlési cégektől, az Arab Emirátusoktól kezdve Ománon, Bahrainen, Kuwaiton át Szaúd-Arábiáig. Nemcsak a termékportfóliónkat tartják érdekesnek, hanem azt a kiegészítő szolgáltatásunkat is, amellyel a szolgáltatás piacra vitelét segítjük partnereink saját ügyfelei körében. Bízunk benne, hogy a terjeszkedéssel nem csak mi érünk el kereskedelmi sikert, de egyben a térség informatikai fejlődéséhez is hozzájárulunk.”
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tőzsdére készül a zöld Bitcoin bányászatot forradalmasító magyar techcég

Ritka az az együttállás, amikor a technológia és az energiatudatosság tökéletes szinergiában működik, ezt sikerült megvalósítania az utóbbi évek egyik legsikeresebb energetikai startupjának, az Enerhash Technologies Zrt-nek. A cég innovatív megoldása a megújuló erőművek többletkapacitásait használja kriptobányászatra, méghozzá károsanyagkibocsátás nélkül. A magyar techcég eddig közel 3 milliárd forint értékű magánbefektetést kapott infrastruktúra-fejlesztésre és adatközpont-beruházásra, tavalyi árbevételük meghaladta az 510 millió forintot, de idén már ennek a megduplázása a cél. Következő lépésként pedig gőzerővel készülnek a részvénykibocsátásra – első körben a BÉT XTEND tőzsdén.

2023. június 10. 12:14

Magyarországon 25 év alatt közel 80 ezren vettek részt a Cisco Hálózati Akadémia képzésein

Világszerte 3,2 millió, Magyarországon jelenleg 15 ezer hallgatója van a Cisco Hálózati Akadémia képzéseinek, míg a kezdetektől összesen 17 millióan kaptak a világon piacképes tudást a kezdeményezésnek köszönhetően. Szükség is van rá: felmérések szerint Magyarországon néhány éven belül akár 44 ezer informatikus hiányozhat a munkaerőpiacról. A Cisco célja: a következő 10 évben újabb 10 millió diák digitális képzése az EMEA régióban.

2023. június 10. 10:26

SAP-vel pörgetik fel a körforgásos gazdaságot is

2023 júliusától teljesen átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodási rendszer. A MOL illetékes leányvállalata az SAP rendszerét választotta a komplex szervezési, irányítási és elszámolási feladatok informatikai támogatására.

2023. június 9. 20:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39