Az amerikai felnőttek többet SMS-eznek vezetés közben

Czipperer Dia, 2013. március 29. 15:09

Egy amerikai felmérés (AT&T) szerint a felnőttek rosszabbak a tiniknél abból a szempontból, hogy többet SMS-eznek, chatelnek vezetés közben, mint a fiatalabb korosztály.

Amerikában az idősebb „bölcs” korosztály egy amerikai felmérés alapján többször ír SMS-t és vált üzenetet barátaival vezetés közben, mint a tinédzserek (a tengerentúl már 16 éves kortól lehet jogosítványt szerezni). Bár a különbség nem olyan hatalmas, 49% vs. 43%, az viszont érdekes, hogy három évvel ezelőtt még a megkérdezettek 60%-a válaszolta azt, hogy sosem SMS-ezik, és beszélget telefonján vezetés közben.

 

Lehet, hogy csak őszintébbek lettek, de az is állhat a dolgok hátterében, hogy három évvel ezelőtt sok felnőtt vezetőnek még nem volt okostelefonja, és a hagyományos telefonokkal nehézkesebb volt az üzenetváltás.

 

A válaszadók 98%-a egyébként tisztában van azzal, hogy nem biztonságos a volán mögött ülve üzenetet írni, de úgy látszik, ez nem túlságosan zavarja őket. És hogy miért teszik mindezt? Volt, aki egyszerű szokásnak titulálta – 43%, 22% szeret kapcsolatban maradni másokkal, 18% pedig arra hivatkozott, hogy ez produktívabbá teszi.

 

Rendben van, hogy tisztában vannak vele, hogy veszélyes ez a tevékenység, de vajon azzal is, hogy mennyire? Megdöbbentő, de a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) rámutatott arra, hogy ez a fajta magatartás hatszor veszélyesebb, mint ittas állapotban vezetni.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így kezelhetjük az árnyékinformatika biztonsági kockázatait

A hibrid munkavégzés terjedése új kihívás elé állítja az IT csapatokat: az alkalmazottak által használt olyan szoftverek és eszközök, melyek az IT csapat ellenőrzési körén kívül esnek, komoly fenyegetést jelenthetnek a szervezetre nézve. Az ESET kiberbiztonsági szakértői szerint a kérdés az, hogy mit tehetünk ellene, amikor még azt is nehéz felmérni, milyen mértékű a probléma. 

2021. december 2. 16:59

Szárnyal a vállalati aukciók világa, jövőre újabb robbanás jöhet

A törlesztési moratórium lejártával sok cég kényszerülhet megválni a hitelre vásárolt korszerű gépeitől, eszközeitől, amelyek így a másodpiacra kerülhetnek. A jó állapotú, használt berendezések újabb lökést adhatnak a felfutóban lévő online árveréseknek. A legnagyobb magyar vállalati aukciósház, a régióban is piacvezetőnek számító Intergavel Kft. épp most bonyolította le 1000. aukcióját, és akad szektor, ahol már több vagyontárgyat adnak el, mint mindenki más együttvéve.

2021. december 2. 15:21

Okoseszközzel erősít a DACHSER

Egész Európában, így Magyarországon is új eszközök kísérik mostantól a DACHSER szállítmányait, az új  kézi szkennerek – SAM (Short distance Assistance Mobile) - segítségével jelentős mértékben csökkent a logisztikai cég papírfelhasználása, egyszerűbb és gyorsabb lett a szállítások mindennapi adminisztrációja, követése. A jövőben az eszközök online összeköttetésben lesznek a tervezőprogramokkal, amelyek valós forgalmi adatok alapján és nyitva tartási idők figyelembe vételével egy algoritmus segítségével tervezik majd meg az útvonalakat.   

2021. december 2. 13:46

A MATE és a KITE Zrt. közösen dolgozik a magyar agrárium modernizálásán

Kölcsönös előnyökön alapuló együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), valamint Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora, a nádudvari központú KITE Zrt. A megállapodás elsősorban a gyakorlati képzési lehetőségek fejlesztése és a modern agrárdigitalizációs megoldások elterjesztése területén teremti meg a két szervezet közötti együttműködés lehetőségét.

2021. december 2. 12:20

Új nemzetközi értékesítési vezetővel erősít a Prefixbox

A Prefixbox, e-kereskedelmi termékkereső megoldásokat fejlesztő vállalat, új értékesítési alelnököt és operatív vezetőt üdvözöl a csapatában Deák Árpád személyében, akinek fő feladata a vállalat növekedési ütemének felgyorsítása, új értékesítési csapat kiépítésével, új nemzetközi piacok meghódításával, és a vállalat üzletfejlesztési stratégiájának vezetésével.

2021. december 2. 11:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59