Az amerikai felnőttek többet SMS-eznek vezetés közben

Czipperer Dia, 2013. március 29. 15:09

Egy amerikai felmérés (AT&T) szerint a felnőttek rosszabbak a tiniknél abból a szempontból, hogy többet SMS-eznek, chatelnek vezetés közben, mint a fiatalabb korosztály.

Amerikában az idősebb „bölcs” korosztály egy amerikai felmérés alapján többször ír SMS-t és vált üzenetet barátaival vezetés közben, mint a tinédzserek (a tengerentúl már 16 éves kortól lehet jogosítványt szerezni). Bár a különbség nem olyan hatalmas, 49% vs. 43%, az viszont érdekes, hogy három évvel ezelőtt még a megkérdezettek 60%-a válaszolta azt, hogy sosem SMS-ezik, és beszélget telefonján vezetés közben.

 

Lehet, hogy csak őszintébbek lettek, de az is állhat a dolgok hátterében, hogy három évvel ezelőtt sok felnőtt vezetőnek még nem volt okostelefonja, és a hagyományos telefonokkal nehézkesebb volt az üzenetváltás.

 

A válaszadók 98%-a egyébként tisztában van azzal, hogy nem biztonságos a volán mögött ülve üzenetet írni, de úgy látszik, ez nem túlságosan zavarja őket. És hogy miért teszik mindezt? Volt, aki egyszerű szokásnak titulálta – 43%, 22% szeret kapcsolatban maradni másokkal, 18% pedig arra hivatkozott, hogy ez produktívabbá teszi.

 

Rendben van, hogy tisztában vannak vele, hogy veszélyes ez a tevékenység, de vajon azzal is, hogy mennyire? Megdöbbentő, de a National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) rámutatott arra, hogy ez a fajta magatartás hatszor veszélyesebb, mint ittas állapotban vezetni.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

2024. február 20. 17:41

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40