GE: stratégiai befektetés a felhőbe

forrás: Prím Online, 2013. április 29. 10:42

A GE 105 millió dollárt fektet be a felhő-alapú szoftvereket fejlesztő Pivotal vállalatba. A VMware és az EMC hasznosító (spin-off) vállalkozásába teendő stratégiai befektetésnek köszönhetően a GE felgyorsíthatja a korszerű analitikai szolgáltatások fejlesztését az ipari internethez.

Az alkalmazások segítségével az ügyfelek elemezhetik és értelmezhetik a gépek által generált, a felhőben tárolt nagy adatot. „Nem titok, hogy a felhő és a nagy adat drámai mértékben átalakítja az üzleti szférát" - mondja Bill Ruh, a GE kaliforniai San Ramonban található Globális Szoftverfejlesztő Központjának vezetője. „Általuk működik az ipari internet."
 
Az elmúlt két évtized folyamán az internet teljesen átalakította a média-, a kommunikációs- és a reklámipart. Az ipari internet ezt az összekapcsolhatóságot alacsony költségű érzékelő technológiákkal egyesíti, és így alakítja a nagy vasat intelligens, briliáns vassá. Lehetővé teszi, hogy a teljesen eltérő területeken működő ügyfelek – a légitársaságoktól kezdve az olaj- és gázipari cégeken át a kórházakig – több százmilliárd dollárt takarítsanak meg azáltal, hogy hatékonyabbá válnak.
 
A Pivotal székhelye San Franciscóban található, az öböl másik oldalán azzal a San Ramonnal szemben, ahol 18 hónappal ezelőtt megnyitotta kapuit a GE Globális Szoftverfejlesztő Központja. A központban dolgozó több száz GE-s szoftverfejlesztő mérnök már írja az ipari internetes szoftvereket.
 
Ruh szerint a Pivotal egy olyan platformot hozott létre, amely az internet legjobb tulajdonságait kínálja a vállalkozások számára, mint például a gyors alkalmazásfejlesztést, az adatelemzést vagy a felhőarchitektúrát. „Ehhez társul a GE-nél végzett munkánk is, mely az innovatív megoldások gyorsabb bevezetésére, illetve a hatékonyság mindnyájunkat pozitívan érintő forradalmasítására irányul” - mondta Ruh.

A befektetés véglegesítése egy hónapon belül várható, a szokásos szabályozói jóváhagyás és egyéb véglegesítési feltételektől függően.

 

Kulcsszavak: Pivotal felhő alapú IT GE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38