Rekordok a VOLT-on

forrás: Prím Online, 2013. július 9. 09:20

Minden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott Sopronba Magyarország legszerethetőbb eseménye, a VOLT Fesztivál, melynek koncertjeit a világhálón is mintegy egymillióan követték.

Nemcsak a látogatók száma kiemelkedő a VOLT-on, hanem az is, hogy nagyon sokan gyermekeiket is magukkal hozták, és mi sem bizonyítja jobban, hogy a VOLT tényleg Magyarország legszerethetőbb eseménye, hogy rendbontás sem történt. 

 

Az idei VOLT koncertjeinek nagy részét a Telekom, a Ustream technikai támogatásával, élőben közvetítette, négy nap alatt a viág számos pontjáról egymillióan voltak kíváncsiak a programra, közülük Jamie Woon és a Hurts volt a legnépszerűbb az otthnról fesztiválozók körében.

 

Nagy sikerrel mutatkozott be a Telekom VOLT Art műhely is , ahol ismert képzőművészek – többek között Magyarósi Éva, Soós Nóra, Wahorn András, Györi Márton, és ef. Zámbó István – nem mindennapi robotokat készítettek, a közönség bevonásával. Ugyanitt másfélezer használt mobilból megépült a Telekom megarobotja is, amely a környezetvédelem fontosságára hivatott ráirányítani a figyelmet.

 

 

A távközlési vállalat legújabb fenntarthatósági akciója keretében arra buzdította a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, amelyeket aztán új értéket nyerhetnek az újrahasznosítás folyamán. A felhasználók begyűjtött mobiljaiból a VOLT-on egy másfélezer készüléket magába foglaló robot-óriás épült, amely amellett, hogy a fenntarthatóság üzenetét hordozza, művészeti értéket is képvisel. Az alkotások hamarosan jótékony célú árverésen találnak majd gazdára.

 

Ugyancsak a VOLTon indult útjára a legújabb webrádió, az OpenAir, amely mostantól a legtöbb hazai fesztivál ideje alatt is működik majd.

 

A fesztiválozók nemcsak jól érezték magukat, de idén is sokat segítettek azzal, hogy meglátogatták a helyszínen működő véradó állomást. A kilencedik éve sikeres program idén ugyancsak rekordot döntött: a 600 jelentkező több mint 1500 emberen segített azzal, hogy vért adott a VOLT Fesztiválon, ezzel országos rekordot is felállítva.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Szerverhardver frissítés vs. váltás a legújabb platformra – melyik éri meg jobban?

Az elmúlt időszak gazdasági kihívásai az adatközponti IT-infrastruktúrákat sem kímélik. Egy korábbi felmérés adatai szerint 2020-ban még a válaszadók 42 százaléka azt vallotta, hogy két-három évente frissíti adatközponti szervereit, míg 26 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy ezt minden évben megteszi. 

2023. június 1. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39