Bővült a Cisco és a NetApp FlexPod portfóliója

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 9. 08:55

A Cisco és a NetApp új megoldásokkal bővítette a FlexPod termékportfóliót, amelynek legújabb tagja az adatintenzív terheléshez tervezett FlexPod SelectA Cisco és a NetApp portfólió-bővítésének célja az adatközponti infrastruktúrák fejlesztése, az alkalmazások dinamikusan változó igényeinek kiszolgálása érdekében.

A FlexPod a tárolómegoldások, a hálózatok, az alkalmazások és a Big Data esetében használt analitika egyesítésével egy hatékonyabb, költségkímélőbb és rugalmasabb rendszert alkot. Az új megoldások a Cisco és a NetApp által közösen kialakított jövőképen és stratégián alapulnak.

 

FlexPod Select

 

A FlexPod Select az első termékcsalád a FlexPod portfólióban, amely a nagy teljesítményű, nagy számításigényű alkalmazások kezelésére készült. A most megjelenő FlexPod Select termékcsalád első generációja ideális a Hadoop-alapú, nagy adattömegek feldolgozására szolgáló alkalmazások számára a pénzügyi és kormányzati szektorban, a kiskereskedelemben, valamint gyártási és egyéb területeken. A szervezetek könnyedén rendszerbe állíthatják, és zökkenőmentesen bővíthetik a FlexPod Select megoldásokat, ahogy az alkalmazásaik igényei növekednek.

 

A megoldás legfontosabb jellemzői

 

· A FlexPod Select termékcsalád a NetApp E sorozatú és FAS tárolórendszereinek, illetve a Cisco UCS C sorozatú kiszolgálóinak, a Cisco Nexus kapcsolóeszközeinek és a Cisco felügyeleti szoftvereinek egyesítésével olyan architektúrát hoz létre, amely gyorsítja az üzleti folyamatokat, valamint kiváló teljesítményt, adatsűrűséget és rugalmasságot biztosít szinte bármilyen adatintenzív terheléshez.

 

· A portfólió első generációja a FlexPod Select with Hadoop, amely két validált konfigurációt tartalmaz: a Cloudera és Hortonworks analitikai platformok integrációjával. A két, Cisco és NetApp általt tesztelt konfiguráció és azok dokumentációja minimálisra csökkenti a Hadoop telepítésének kockázatát.

  

Frissített megoldások a FlexPod portfólióban

 

A FlexPod Datacenter megoldás már a Cisco Nexus 7000 sorozatú kapcsolóeszközöket is tartalmazza. A FlexPod platform az ágazat legnagyobb sűrűségű, 10 gigabites Ethernet-kapcsolattal felszerelt rendszere, amely az akár 768 darab 10 gigabites Ethernet-port támogatásával egyedülállóan jól méretezhető. A Cisco Nexus 7000 alapú FlexPod konfiguráció a végpontok között FCoE-kapcsolatot biztosít, egységessé teszi az Ethernet-hálózatot, és lehetőséget nyújt az adatközpontok összekapcsolására.

 

A két vállalat által bemutatott másik újdonság, a FlexPod Datacenter with SnapProtect, amely az adatok lemezről lemezre, majd lemezről szalagra (disk-to-disk-to-tape, D2D2T) történő biztonsági mentésére és visszaállítására szolgál. A megoldás egyedi implementációs útmutatást nyújt olyan népszerű megoldásoknak, mint a VMware, NAS és a Microsoft Exchange-levelezőkiszolgálók.

 

„A Cisco és a NetApp egyesített erővel törekszik a közös FlexPod platform folyamatos megújítására. A portfólió bővítésével még nagyobb rugalmasságot biztosítunk az egységes adatközpontok számára, hiszen egy nyitott, méretezhető, több felhőből álló infrastruktúra kialakításával már a világ legnagyobb adatkészleteinek feldolgozását is támogatjuk. Segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek abban, hogy egyszerűsítsék adatközpontjuk infrastruktúráját, és költséghatékonyan alakítsák át informatikai rendszerüket” – mondta Jim McHugh, alelnök, a Cisco Unified Computing marketingvezetője.

 

„A NetApp és a Cisco még fejlettebb FlexPod megoldásai a platformot napjaink adatintenzív környezeteihez igazítják. Mivel egyre több szervezet igényli az olyan hatékony adatkezelő eszközöket, mint a Hadoop, a felhasználóknak olyan megoldásokra lesz szükségük, amelyek megkönnyítik az infrastruktúra rendszerbe állítását és felügyeletét, kímélik a költségvetést, csökkentik a kockázatokat, és fokozzák az informatikai rendszerek rugalmasságát” – monda Brendon Howe, a NetApp termékek és szolgáltatások marketingjéért felelős alelnöke.

 

Az egységes adatközpontot előrevetítő, közös jövőképnek köszönhetően a NetApp és a Cisco FlexPod megoldásai a 2010-es bevezetés óta már több mint 2 400 ügyfélnél üzemelnek, és 900 értékesítési partner kínálatában találhatóak meg több mint 35 országban.

 

A portfólió további fejlesztéseiről többet tudhat meg a NetApp 360 oldalán vagy a hivatalos Cisco blogon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08