IDC: vezető helyen a NetIQ

A vállalat a hazai IAM piac élén áll

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 6. 14:32

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy az IDC piackutató cég jelentése alapján a NetIQ vezeti a személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások (Identity and Access Management – IAM) magyarországi piacát. 

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet Identity Manager termékének sikere a sokoldalú funkcionalitásnak és a vállalat széles körű szaktudásának köszönhető. Az elemző cég adatai szerint a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet 17,25 százalékos részesedéssel állt az élen 2012-ben. A teljes piac értéke 3,93 millió dollárra rúgott a tavalyi év során, ami az IDC előrejelzése szerint 2017-re várhatóan közel 20 százalékkal nő, elérve a 4,71 millió dolláros értéket.

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy a korábbi években már elért sikerek megismétlődtek, és tavaly ismét mi voltunk a piacvezetők ezen a kiemelt fontosságú területen. Úgy gondolom, ez nagymértékben köszönhető széles körű hazai és régiós szakmai kompetenciánknak. A szigorodó előírások és szabályozások miatt egyre nagyobb az igény az IAM szoftverek iránt, amelyre célzott kínálattal tudunk reagálni. Az általunk forgalmazott személyazonosság-kezelési termékeket saját fejlesztőink igény szerint akár testre is szabják, így minden vállalat megtalálja portfóliónkban a számára megfelelő megoldást” – mondta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

 

Az utóbbi években Magyarországon új törvény lépett életbe az adatvédelem és az információbiztonság terén egyaránt, amely a személyazonosság- és hozzáférés-kezelésre vonatkozó előírásokat is tartalmazza. Az információbiztonsági törvény alapján a közigazgatási szerveknek, valamint a számukra különféle tevékenységeket végző szervezeteknek biztosítaniuk kell az információs rendszerben kezelt adatok bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását. Az adatvédelmi törvény a jogosulatlan adatbevitel meggátolására, valamint a jogosulatlan személyek hozzáférésének megakadályozására kötelezi az adatkezelést vagy adatfeldolgozást végző cégeket. Emellett számos hazai vállalatot érint az ISO 27001 vagy a PCI DSS szabvány is, amelyek szintén előírnak bizonyos szintű hozzáférés-felügyeletet.

 

A NetIQ Identity Manager segítségével a szervezetek eleget tehetnek az előírásoknak, mivel a megoldás minden szükséges funkciót tartalmaz a hozzáférések megfelelő kezeléséhez. Automatizálja a jogosultságok igénylését és jóváhagyatását, illetve a felhasználói fiókok létrehozását és megszüntetését, emellett jelszófelügyeletet és riportkészítést is lehetővé tesz, továbbá a múltbéli jogosultságokhoz kapcsolódó kereshetőséget biztosít.

 

A szoftvert folyamatosan fejlesztik a NetIQ szakemberei, hogy mindig megfeleljen az aktuális elvárásoknak és előírásoknak. A termékhez kapcsolódó legutóbbi fejlesztés a NetIQ Identity Tracking for Identity Manager komponens, amely valós idejű monitorozó megoldással és egy korrelációs motorral egészíti ki az Identity Manager jogosultságkezelő és erőforrás-kiosztási képességeit. Ezáltal lehetővé teszi a felhasználói tevékenységek megfigyelését és az ezekhez kapcsolódó riportok elkészítését, továbbá valós idejű riasztást, illetve beavatkozási lehetőséget biztosít azokon a rendszereken, amelyek az Identity Manager használatával kezelik a hozzáféréseket.

 

A szoftver a nemzetközi szinten legszigorúbbnak tartott biztonsági előírásoknak is megfelel, amit a nemrégiben elnyert Common Criteria tanúsítvány EAL3+ szintű besorolása is alátámaszt. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50