AMD FM2+ APU-khoz készített alaplapot az Asus

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 9. 09:43

Az ASUS bejelentette az új A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok megjelenését. Ezek különlegessége, hogy a világ összes többi alaplap-gyártója termékeinél előbb, elsőként támogatják az AMD új Socket FM2+ APU-k (Accelerated Processing Units, gyorsított feldolgozó egység) használatát.

Az AMD A88X lapkakészletével felszerelt A88XM-A és az A55 lapkakészletes A55BM-A/USB3 egyaránt Micro-ATX kivitelű alaplap, amelyek tökéletesen alkalmasak a meglévő AMD „Richland” és „Trinity” FM2 APU-k használatára, de hardveresen fel vannak készítve a közeljövőben megjelenő, DirectX 11.1 és PCI Express 3.0 natív támogatására képes AMD „Kaveri” FM2+ APU-k befogadására.

 


Az ASUS elkötelezte magát a legfrissebb PC-technológiák támogatása mellett. Az új FM2+ alaplapok a legeslegújabb alaplap-tervezési megoldásokat kínálják a felhasználók számára, olyan rugalmas megoldásokkal, amelyek a korábbi AMD APU-kkal is kompatibilisek, de a jövőben megjelenő eszközöket is támogatják. Az FM2+ APU támogatás BIOS- és illesztőprogram-frissítésekkel lesz használható.

Exkluzív ASUS-technológia


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplap is támogatja a Kaveri beépített PCI Express 3.0 technológiáját, és exkluzív technológiákkal segíti a nagyobb teljesítményt és megbízhatóbb működést. Az USB 3.0 Boost technológia a szokásos USB 3.0-hoz képest akár 1,7-szer gyorsabb adatátvitelre képes az ágazati szabványú UASP (USB Attached SCSI Protocol, USB-n csatlakoztatott SCSI) eszközökkel. Az USB 3.0 Boost egy optimalizált turbó módot is magában foglal, amellyel az adatsebesség minden szabványos USB 3.0 eszközénél nagyobbra növelhető.


Mindkét alaplapot kényelmesen használható UEFI BIOS-szal szerelték fel, Fan Xpert ventilátorvezérlés gondoskodik a csendesebb munkakörnyezetről és a jobb hűtési hatékonyságról, emellett exkluzív ASUS 5X Protection technológia biztosítja a magas fokú megbízhatóságot és teherbírást. A DIGI+ VRM feszültségszabályozás révén a processzor tápellátása precíz, digitális eszközökkel szabályozható a kisebb energiafelhasználás és a jobb stabilitás érdekében, miközben az I/O csatlakozókat és a DIMM bővítőhelyeket áramvédőkapcsolók (visszakapcsolható „biztosítékok”) védik a rövidzárlatoktól és feszültségtüskéktől.


Az érzékeny alkatrészeket elektrosztatikus feltöltődés elleni földelés védi az elektromágneses interferenciáktól, emellett az alaplapon olyan kiváló minőségű, ipari minősítésű, a szokásos működési körülmények között (65 °C-os hőmérsékleten) legalább 50 éves folyamatos használatra méretezett szilárdtest-kondenzátorok találhatók — ez több mint duplája a szokásos elektrolitkondenzátorok élettartamának.  A krómoxid-bevonatú rozsdamentes acél hátoldali I/O-csatlakozókat 72 órás sópára-tűrési tesztekkel vizsgálták, így biztosítva a kiemelkedő korrózióvédelmet és a hosszabb élettartamot.

Tervben az AMD FM2+ alaplapok teljes választéka


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapot később további modellek követik majd. Az ASUS FM2+ alaplapok teljes választékáról további információk az év további részében várhatók.

Elérhetőség és árak


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok hazai elérhetősége szeptember második felére várható.
 

Kulcsszavak: alaplap AMD Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48