Közös stratégiaalkotás az IVSZ MENTA konferencián

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 1. 08:36

Idén szeptember 12-13 között Győrben rendezik meg az IVSZ hagyományos menedzsertalálkozója, a MENTA. A szokásostól eltérően idén a tagság igényeire válaszolva alkotó és produktív konferenciát szervez Magyarország legjelentősebb informatikai, távközlési és elektronikai vállalatait tömörítő civil szervezete.

A következő 3 év szövetségi stratégiájának kialakítása lesz a cél, amely a jövőre esedékes parlamenti választások miatt is kiemelt jelentőséggel bír. A konferencián nyitóelőadást tart Dr. Cséfalvay Zoltán - parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, és jelen lesz Vályi-Nagy Vilmos - Infokommunikációért felelős államtitkár is.

 

„A májusi tisztújító közgyűlésen is a párbeszéd fontosságára, a tagság aktivitásának szükségességére hívtuk fel a figyelmet, amelyet idén Győrben igyekszünk gyakorlattá formálni. Az idei MENTA konferencián minden tagnak lehetősége lesz a Szövetség jövőbeli céljait, közvetve pedig az egész IKT szektor jövőjét formálni. Remélem sokan fognak élni a lehetőséggel.” – mondta a konferencia kapcsán Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.

 

A konferencia panelbeszélgetései olyan – nem csak az IKT szektor, hanem a gazdaságfejlesztés szempontjából is fontos – területekkel foglalkoznak, mint a szoftver- és IT szolgáltatások exportja, a köz- és felsőoktatás jövőképe, vagy a magyar távközlési szabályozási környezet problematikája.  Az IVSZ célja bemutatni – elsősorban nem csak a szektornak, hanem a társadalomnak is a szektorban rejlő óriási lehetőségeket – hogy a szoftverexportra fordított egyetlen forint négyet hoz az országnak, hogy érdemes a befektetőknek a start-upok közül a magyar technológiai cégeket választani, és hogy az ágazati különadók növelése helyett a következő tervezési periódusban érdemes megharcolni Brüsszellel a szoftverfejlesztésre szánt források elismertetéséért vagy még inkább az ágazat önálló program szintű képviseletéért.

 

A konferencia részletes programja és regisztráció a hivatalos oldalon.

Kulcsszavak: konferencia IVSZ MENTA

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hibrid munkavégzés: kell munkaszerződést módosítani vagy nem?

A koronavírus negyedik hulláma még felfelé ível, így egyre több foglalkoztató és munkavállaló tér vissza a távoli munkavégzéshez. Jelenleg is a veszélyhelyzetben bevezetett Kormányrendelet szabályait kell alkalmazni a Munka Törvénykönyve helyett távmunka esetén. Megállapodás hiányában, az eredeti munkaszerződésben meghatározott munkaidő érvényes a munkavégzés helyétől függetlenül. Hibrid munkavégzés során azonban nem szabad megfeledkezni a munkaszerződés módosításáról sem – mutat rá az act Bán és Karika Ügyvédi Társulás szakértője.

2021. december 1. 13:54

Így rendeltünk SZÉP-kártyával 2021-ben

Több millió rendelést fizettek idén SZÉP-kártyával a foodpanda felhasználói, derül ki a gyorskereskedelem hazai éllovasának számító vállalat adataiból. Az elmúlt 9 évben már megszokhatták a foodpanda vásárlói, hogy szabadon használhatják SZÉP-kártyájukat, hiszen a felületen elérhető éttermek 95%-a, azaz több mint 5500 hely elfogadja ezt a fizetési módot. A platform most annak járt utána, hogy milyen vásárlási szokásai vannak a foodpandás SZÉP-kártya felhasználóknak.

2021. december 1. 12:31

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

Elérhetők a mobilkészülékcsere-támogatási programmal kapcsolatos részletek

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei. A pályázati kiírást a Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség Zrt. (NFFKÜ) tette közzé.

2021. december 1. 09:58

MagyarBrands díjat kapott a K&H

Kiemelkedő elismerésben részesült a K&H a legsikeresebb márkákat tizenkét éve díjazó MagyarBrands programban. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H a “Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában nyerte el a MagyarBrands díjat.

2021. november 30. 19:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59