A Samsung vezetői babérokra tör a nyomtatópiacon

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 2. 11:44

A Samsung azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2017-re az A4-es méretű, lézer és többfunkciós nyomtatók piacának vezető szereplője legyen, az IFA 2013 szakkiállításon mutatja be legújabb mobil nyomtatási megoldásait.

Nyilvánvaló tény, hogy a mobil eszközök és a papírmentes irodák számának növekedése jelentős hatást fog gyakorolni a nyomtatók iránti keresletre. Ennek ellenére az IDC piackutató intézet által nemrégiben kiadott közlemény szerint a 2012-ben, a hagyományos és multifunkciós nyomtatókkal kinyomtatott lapokkal 237-szer lehetne lefedni New York egész területét. Emellett a felmérés megállapította azt is, hogy a mobil eszközök használói többet nyomtatnak, mint azok, akik nem használnak okostelefont, vagy táblagépet. A kimutatás megjósolta azt is, hogy 2015-re a mobil eszközök felhasználóinak több mint a fele fog az irodájában a mobil nyomtatással találkozni.

 

 

A mobil nyomtatás előrelátható térhódítása miatt a Samsung már 2009 óta fejleszti mobil alkalmazásait, amibe beletartozik a Samsung Mobile Print, a Wi-Fi Direkt támogatás, a dedikált fotónyomtató gomb, a Google Cloud Print és a nemrégiben megjelenő NFC funkció is.

 

A Samsung idén a világon elsőként mutatta be NFC-kompatibilis színes lézernyomtatóit, melyekkel még egyszerűbb a mobil nyomtatás. Az Xpress C460 sorozat – amely pusztán három lépéssel csatlakoztatható Wi-Fi-hez – piacra kerülése óta csupa kedvező értékelést kap, és elnyerte a Buyers Laboratory (BLI) Kiemelkedő Innovációs Teljesítményért járó díjat. A Samsung szeptemberben az európai piacon bevezeti M2070 sorozatát, amelynek mono lézer- és multifunkciós nyomtatói szintén NFC-kompatibilisek lesznek.

 

 

 

A 2013-as IFA-n a Samsung bemutat néhány új, kísérleti nyomtatót:

 

· Wave

A minimalisztikus, organikus dizájnjáról könnyen felismerhető Wave okostelefon dokkolóval rendelkezik, így a felhasználók közvetlenül nyomtathatják ki az azon található tartalmakat.

 

· Indie

A retró stílusú házban pompázó Indie mobil dokkolója egyben hangszóróként is funkcionál.

 

· One & One

A “One & One” alapvetően egy fekete-fehér nyomtató, de lehetővé teszi hogy a felhasználó a fekete mellett egy további színt (ciánt, magentát vagy sárgát) is felhasználjon a nyomtatáshoz.

 

Gi-ho Kim ügyvezető alelnök, a Samsung elektronikus myomtatási megoldások üzletágának vezetője elmondta: ”A kommunikáció, a csoportmunka és a kapcsolódás területére fokuszálva, valamint a mobiliparban megszerzett szakértelmünkre támaszkodva képesek leszünk a vásárlóink üzleti igényeit jobban kielégíteni. Ezért dobtuk piacra a világ első NFC-nyomtatóját, az Xpress C460 sorozatot. Ezzel a nyomtatási technológiával az otthoni után az üzleti és a kormányzati szektort is meg kívánjuk hódítani.

 

Kim hozzátette: ”a Samsung elkötelezett az olyan termékek fejlesztése iránt, amelyek képessé teszik az embereket arra, hogy a technológiával új módon lépjenek kapcsolatba. Új jelmondatunk: “Samsung. Printing Innovation.”

Kulcsszavak: mobil piac nyomtató Samsung

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

2023. május 16. 19:58

Új készülékekkel jelentkezik az Evnia

A gaming ipar soha nem látott magasságokban jár, és tagjai korosztályra való tekintet nélkül, minden országban élvezik a legújabb technológiai fejlesztések által lehetővé tett magával ragadó izgalmakat. 

2023. május 11. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01