Ingyenesen letölthető biztonsági bővítmény a Chrome böngészőhöz

forrás: Prím Online, 2020. április 7. 19:42

A Check Point Software Technologies Ltd., bejelentette ZoneAlarm Web Secure Free megoldását, ami 100%-os védelmet biztosít az adathalászat, a kártékony letöltések és a veszélyes weboldalak ellen. 

A ZoneAlarm Web Secure Free egy Google Chrome bővítmény, amely ingyenesen kínál alapvető fontosságú biztonsági eszközöket a böngészéshez, így számos fenyegetéssel szemben védi a felhasználókat. A megoldás telepítésével a ZoneAlarm Safe Search lesz az alapértelmezett keresőmotor, ami a Check Point ThreatCloud adatbázist használja. Folyamatosan frissített, az egész világból összegyűjtött fenyegetésekkel kapcsolatos információkra támaszkodva keresi a találatokat és annak alapján osztályozza őket, hogy milyen potenciális fenyegetést jelenthetnek. 

 

Ugyanakkor a ZoneAlarm Web Secure Free megoldása a ZoneAlarm Zero-Phishing technológiája alkalmazásával védi a felhasználók személyi adatait az adathalászokkal szemben. Ez a technológia ellenőriz minden egyes weboldalt mielőtt a felhasználónak megengedné, hogy az bármilyen személyes adatot megadjon, valamint figyelmezteti őket, ha bármilyen, a személyes adatok lopására irányuló támadás érné őket.

 

Mindezeken túl, a ZoneAlarm Threat Extraction technológiájának köszönhetően a felhasználók biztonságosan letölthetik az emailben kapott, vagy webről letöltött dokumentumokat. A Threat Extraction pillanatok alatt, automatikusan eltávolítja a gyanús vagy kártékony kódokat a dokumentumokból, így a felhasználó tevékenységének megzavarása nélkül biztosítja a kapott file-ok tisztaságát. 

 

 

„A cyber-bűnözők folyamatosan a támadások legjobb módjait keresik és gyakran építenek valós félelmeinkre, ahogyan azt az elmúlt időszakban is tapasztaltuk a 2019-nCoV vírustól való fenyegetettségre alapozó, kártékony spamek számának megugrásával,” - mondta Dror Levy, a Check Point értékesítési vezetője. „Azt tapasztaltuk, hogy a koronavírussal kapcsolatos domainek 50%-kal nagyobb valószínűséggel kártékonyak, mint bármely más domain. Január eleje óta 16.000-nél is több koronavírussal kapcsolatos domain-t regisztráltak, míg 2020. február vége óta az új domain-ek átlagos száma majdnem tízszer több mint az azt megelőző hetekben volt. A dark netet is elárasztották a „COVID19” vagy „coronavirus” kedvezmény-kódokat megadó, különleges ajánlatok. Az olyan megoldások mint a ZoneAlarm Web Secure Free használatával, a legjobb, vállalati-szintű technológia alkalmazásával tudjuk megvédeni magunkat a hasonló, aktuális fenyegetésektől a böngészés során.”

 

A ZoneAlarm Web Secure Free megoldása mellett a következő ajánlásokat is érdemes követni a biztonságos online jelenlét érdekében – így elkerülhetjük, hogy az online támadások áldozataivá váljunk: 

1. Legyen óvatos az ismeretlen feladótól származó emailekkel és file-okkal, különösen, ha azok különleges ajánlatokkal, vagy kedvezményekkel kecsegtetnek.

2. Ne nyisson meg file-okat, ne klikkeljen rá linkekre az emailekben. 

3. Győzödjön meg róla, hogy kizárólag megbízható forrástól rendel termékeket Ennek egyik módja, hogy nem klikkel rá emailekben kapott hirdetésekre, hanem a Google-ben rákeres a kereskedőre és az ott megjelenő találati oldalon szereplő linkre klikkel rá.

 

A ZoneAlarm Web Secure Free kompatibilis a Chrome böngészővel, és letölthető innen. A Google Chrome jelenleg világszerte a legelterjedtebb böngésző, a 2019. decemberi adatok szerint 69%-os részesedése van a globális desktop internet böngészők piacán. A ZoneAlarm Web Secure Free ingyenesen elérhető a ZoneAlarm bármely ingyenes biztonsági csomagjával, például a ZoneAlarm Free FireWall és a ZoneAlarm’s Free Antivirus megoldásokkal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05