Kiemelkedő energiahatékonyságú háztartási gépeket mutatott be az LG az IFA kiállításon

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 7. 12:59

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon, a Net-Zero House zónában mutatta be új, legalább A energiaosztályú háztartási készülékeit. A fenntarthatóbb mindennapokhoz tervezett legújabb konyhai, ruhatisztítási és lakberendezési megoldásokkal a vállalat az energiafelhasználás, valamint az üzemeltetési költségek és a környezeti lábnyom csökkentésének növekvő igényére reagál.

 

Energiahatékony mosás mesterséges intelligenciával

 

Az LG új elöltöltős mosó- és szárítógép párosa a villanyszámla növelése nélkül varázsolja tisztává és szárazzá a ruhákat. A mosógép egy speciális mosóprogramot is kínál, amely akár 60 százalákban*  megakadályozza, hogy a mosási ciklusokból származó mikroműanyagok a vízhálózatba kerüljenek.

 

Hasonlóan hasznos a szárítógép AI Dry funkciója is, amely képes felismerni a gépbe helyezett ruhatöltet súlyát, anyagtípusát és nedvességtartalmát, ami alapján beállítja az optimális szárítási időt és hőmérsékletet. Az LG Dual Inverter hőszivattyújával és kompresszorával a TurboDry funkció gyorsan és hatékonyan szárítja meg a ruhákat. Az új szárítógép ráadásul R290 hűtőközeget használ, amely alacsony globális felmelegedési potenciáljáról (GWP) ismert. A kényelmes felhasználói élmény érdekében mind a mosógép, mind pedig a szárítógép elegáns LCD érintőképernyős kezelőpanellel van felszerelve.

 

Energiahatékony hűtőszekrény erős teljesítménnyel

 

Az LG új alulfagyasztós hűtőszekrényét a vállalat Smart Inverter Compressor rendszere hajtja, amely mindig az aktuális körülményekhez igazítja teljesítményét, ezzel egyedülálló energiahatékonyságot biztosítva – a gyártó ráadásul 10 év garanciát ad rá. A kompresszor kevesebb zajt is bocsát ki, mint a gyártó bármely más kompresszora a kategóriájában.**  Az élelmiszerek frissességét az LG LINEARCooling technológia sokáig megőrzi azzal, hogy a hőmérséklet-ingadozást ± 0,5 Celsius-fok alatt tartja, míg a DoorCooling+ gyors és egyenletes hűtést biztosít a hűtőszekrény minden sarkában.

 

 

Teljeskörű konyhai megoldások kiemelkedő energiahatékonysággal

 

Az LG új, 24 hüvelykes (60 centiméteres) beépíthető InstaView sütőjének A++ energiahatékonysága***  nagyban köszönhető a továbbfejlesztett szigetelésnek, az optimalizált fűtésszabályozásnak és a négyrétegű üvegajtónak, amelyek mind csökkentik az energiafelhasználást és a hőveszteséget. Az LG InstaView technológiája emellett szintén hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához azzal, hogy a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül, arra kettőt koppintva bármikor ellenőrizhetik a sütőben lévő ételek állapotát.

 

Az LG energiatakarékos Inverter Direct Drive motorjával felszerelt QuadWash mosogatógép ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A wifi-kompatibilis, elegáns kialakítású készülék csatlakoztatható az LG ThinQ alkalmazáshoz, így a felhasználók kényelmesen, a mobiljukról vezérelhetik és felügyelhetik a gép működését, új programokat tölthetnek le rá, és a Smart Diagnosis funkció segítségével azonnal észlelhetik a kisebb üzemhibákat.**** 

 

„Az LG rendkívül energiahatékony háztartási készülékei támogatják a háztartásokat az energiatakarékosságban, a közüzemi költségek csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Piacvezető technológiáinkat kihasználva továbbra is olyan termékeket fogunk létrehozni, amelyek jobbá teszik az emberek életét, és kevésbé terhelik a környezetet.”

 

A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

 

_________________

Az LG belső teszteredményei alapján. A vizsgálat során egy 100 százalékban poliészterből készült 3 kg-os töltetet (egy edződzsekit) mostak Microplastic Care programon. A mosás során keletkező 20 mikrométernél nagyobb mikroműanyagok mennyisége 60 százalékkal kevesebb lett, mint ugyanazon töltet Mixed Fabric programmal történő mosásakor.

Az LG belső teszteredményei szerint az új LG alulfagyasztós modellje kevesebb zajt (29 dB) bocsát ki, mint egy hagyományos LG alulfagyasztós készülék (32 dB).

  A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission, IEC) 60350-1 szabványának megfelelően végzett, háztartási elektromos főzőkészülékeken végzett energiahatékonysági vizsgálatok alapján. Az LG InstaView sütő energiafogyasztása ciklusonként 0,51 kWh légkeveréses, konvekciós üzemmódban.

  A Smart Diagnosis azzal segít a felhasználóknak, hogy diagnosztizálja a készülékkel kapcsolatos kisebb problémák okát, illetve használati tippeket is adhat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kiberbiztonság üzleti felelősség, nem csupán informatikai feladat

Téves az az elképzelés, hogy a mai technológiai környezetben – gondoljunk csak a mesterséges intelligencia ugrásszerű fejlődésére – bármilyen vállalati érték biztonságban van az optimális kibervédelmi feltételek megteremtése nélkül. Míg korábban ennek kiépítése vagy elhanyagolása kizárólag a vezetők kezében volt, ez most megváltozik. Négy és fél évvel a hatástalannak bizonyuló NIS irányelvet követően az Európai Unió 2022-ben elfogadta és kihirdette a szélesebb kört érintő NIS2 irányelvet. Bár a kibertan törvény hatályba lépésének dátuma október 18-a, de az érintetteknek már most el kell kezdeniük a felkészülést, hogy a kijelölt határidőre képesek legyenek megfelelni az elvárásoknak.

2024. február 29. 11:33

A Provim lett a hazai fődíjas a Schneider Electric fenntarthatósági versenyén

Második alkalommal hirdette meg Magyarországon a partnerei fenntarthatósági törekvéseit és eredményeit elismerő Sustainability Impact Award for Partners (SIAP) pályázatát a Schneider Electric. Az idei díjátadón három vállalkozás vehetett át elismerést, a fődíjat a KÉSZ Csoporthoz tartozó Provim Kft. nyerte el, így hazánkból ők vesznek részt a megmérettetés európai fordulójában. 

2024. február 29. 10:05

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

A WiFi 7 jelentősen javítja majd a vezeték nélküli vállalati hálózatok teljesítményét

A vezeték nélküli technológiák és szabványok gyors fejlődése új lehetőségeket teremt a vállalati WiFi hálózatok teljesítményének, megbízhatóságának és lefedettségének növelésére. Ugyanakkor azt tapasztaljuk, hogy az új szabványok gyakran anélkül váltják egymást, hogy valóban lenne idejük megvetni a lábukat a piacon.

2024. február 28. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30