Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 29. 13:01

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

A KSH statisztikái szerint a háztartások fogyasztása 7,9 százalékkal növekedett 2021 első három negyedévéhez képest, azonban az infláció miatt a pénzügyi mozgásterük csökkent. Különösen fontossá vált, hogy a háztartási eszközök megbízhatók, időtállók, az energiaárak megugrása miatt pedig energiatakarékosak legyenek, így hosszú távon gazdasági szempontból is megtérüljenek, és a háztartások ökológiai lábnyomát is csökkentsék. 

 

Ezzel párhuzamosan a pandémia alatt felívelő távoktatás miatt egyre nagyobb szerepet kapnak az okoseszközök a tanulásban, hiszen megfelelő használat mellett olyan képességeket fejleszthet, melyek a jövőben elengedhetetlenek lesznek a munkaerőpiacon való érvényesüléshez: digitális készségeket, kreativitást, közösségi tanulást, problémaalapú gondolkodást és együttműködést. Az alábbi elektronikai eszközök hozzásegíthetik a tanulókat a fentiekhez, miközben a fenntarthatóság és az energiahatékonyság szempontjait is szem előtt tartják. 

 

1. Hosszú élettartamú okostelefon vagy táblagép

 

Az okostelefonok és táblagépek egyre több tudásfejlesztő funkcióval bírnak: ma már szinte végtelen azoknak az appoknak a száma, melyek a tanulást segítik. Az e-könyvek, jegyzetalkalmazások és a tanárok által használt digitális platformok indokolttá tehetik egy ilyen eszköz megvásárlását. Természetesen nem az a cél, hogy mindenki a legdrágább, legújabb modelleket birtokolja, de ha már rászánjuk magunkat, érdemes olyan terméket választani, ami hosszú távon jól szolgálhat minket, illetve gyermekeinket. Az olyan gyártmányokkal nem nyúlhatunk mellé, amelyek OLED vagy AMOLED kijelzősek, van bennük energiatakarékos üzemmód, és hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkeznek.  Sokat spórolhatunk azzal is, ha bevizsgált, felújított használt modelleket választunk — ráadásul ezzel még a fenntarthatósághoz is hozzájárulhatunk. 

 

2. Energiatakarékos monitorok 

 

Az újabb generációs monitorok olyan speciális beállításokat és technológiákat alkalmaznak, amelyekkel csak minimális energiát vesznek fel, ezért kiválóak lehetnek a mindennapi munkavégzéshez, a tanuláshoz és a szórakozáshoz egyaránt. 

 

Ezek a hagyományos monitorokhoz képest hatékonyabban működnek, és csökkenthetik az energiaköltségeket is. Érdemes olyan termékeket választani, amelyek LED háttérvilágítással és energiatakarékos üzemmóddal is rendelkeznek, továbbá lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szabályozzák a kijelző fényerejét, valamint kontrasztját. 

 

 

3. Újratölthető tintatartályos nyomtató 

 

Egy otthoni nyomtató rengeteg praktikus előnnyel jár, az iskolai feladatok nyomtatásától kezdve a projektmunkák készítésén át a kreatív játékokig. Ahhoz, hogy maximálisan kiaknázzuk a benne rejlő lehetőséget, érdemes olyan eszközt választani, ami kevés erőforrást igényel, mégis nagy teljesítményre képes. Az Epson EcoTank nyomtatói kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve, a titkuk pedig az újratölthető tintatartályokban rejlik, melyekkel akár több ezer oldalt is kinyomtathatunk anélkül, hogy a patronok cseréjével kellene bajlódnunk. A technológiával akár 90 százalékot is megtakaríthatunk a nyomtatás költségein, a hagyományos lézernyomtatókhoz képest pedig az energiafogyasztásunkon is csökkenthetünk.

Kulcsszavak: nyomtató okoseszköz Epson

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

25. évfordulója alkalmából a Thermaltake bemutatta Hydrangea Blue kollekcióját

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája büszkén ünnepli 25. évfordulóját, és egy különleges, új színű kollekciót dob piacra Hydrangea Blue színben. Az elmúlt 25 évben a Thermaltake a „Tökéletes felhasználói élmény nyújtása” szellemiségét követte a PC-rajongóknak szánt csúcskategóriás és sokszínű termékek folyamatos bevezetésével. 

2024. február 15. 14:31

Az AGON by AOC egy új, QHD felbontású taggal bővíti a G4 sorozatot

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – kibővíti AOC GAMING termékcsaládját egy QHD modellel a díjnyertes G2 sorozat utódjának számító G4 sorozatban. A 27 hüvelykes (68.6 cm) AOC GAMING Q27G4X Fast IPS panellel, a QHD (2560x1440) felbontásnak köszönhetően a versenyzői szintű játékélmény érdekében kiváló képélességgel, lenyűgöző 180 Hz frissítési rátával, akár 1 ms GtG válaszidővel és Adaptive-Sync támogatással rendelkezik. 

2024. február 10. 12:08

Hódítanak Magyarországon a prémium felújított számítógépek

Évente átlagosan 10%-kal, 2023-ban pedig az előző évhez képest 25%-kal nőtt az igény a prémium minőségű, felújított laptopok, számítógépek és monitorok iránt. A koronavírus-járvány utáni gazdasági változások hatására a felhasználók egyre inkább a költséghatékony és hosszú távon is megbízható technológiai megoldásokat részesítik előnyben. Ez a tendencia különösen igaz a kis- és középvállalkozásokra, amelyek a számítástechnikai eszközök megfizethető, mégis magas minőségű alternatíváit keresik.

2024. február 6. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07