Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 29. 13:01

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

A KSH statisztikái szerint a háztartások fogyasztása 7,9 százalékkal növekedett 2021 első három negyedévéhez képest, azonban az infláció miatt a pénzügyi mozgásterük csökkent. Különösen fontossá vált, hogy a háztartási eszközök megbízhatók, időtállók, az energiaárak megugrása miatt pedig energiatakarékosak legyenek, így hosszú távon gazdasági szempontból is megtérüljenek, és a háztartások ökológiai lábnyomát is csökkentsék. 

 

Ezzel párhuzamosan a pandémia alatt felívelő távoktatás miatt egyre nagyobb szerepet kapnak az okoseszközök a tanulásban, hiszen megfelelő használat mellett olyan képességeket fejleszthet, melyek a jövőben elengedhetetlenek lesznek a munkaerőpiacon való érvényesüléshez: digitális készségeket, kreativitást, közösségi tanulást, problémaalapú gondolkodást és együttműködést. Az alábbi elektronikai eszközök hozzásegíthetik a tanulókat a fentiekhez, miközben a fenntarthatóság és az energiahatékonyság szempontjait is szem előtt tartják. 

 

1. Hosszú élettartamú okostelefon vagy táblagép

 

Az okostelefonok és táblagépek egyre több tudásfejlesztő funkcióval bírnak: ma már szinte végtelen azoknak az appoknak a száma, melyek a tanulást segítik. Az e-könyvek, jegyzetalkalmazások és a tanárok által használt digitális platformok indokolttá tehetik egy ilyen eszköz megvásárlását. Természetesen nem az a cél, hogy mindenki a legdrágább, legújabb modelleket birtokolja, de ha már rászánjuk magunkat, érdemes olyan terméket választani, ami hosszú távon jól szolgálhat minket, illetve gyermekeinket. Az olyan gyártmányokkal nem nyúlhatunk mellé, amelyek OLED vagy AMOLED kijelzősek, van bennük energiatakarékos üzemmód, és hosszú élettartamú akkumulátorral rendelkeznek.  Sokat spórolhatunk azzal is, ha bevizsgált, felújított használt modelleket választunk — ráadásul ezzel még a fenntarthatósághoz is hozzájárulhatunk. 

 

2. Energiatakarékos monitorok 

 

Az újabb generációs monitorok olyan speciális beállításokat és technológiákat alkalmaznak, amelyekkel csak minimális energiát vesznek fel, ezért kiválóak lehetnek a mindennapi munkavégzéshez, a tanuláshoz és a szórakozáshoz egyaránt. 

 

Ezek a hagyományos monitorokhoz képest hatékonyabban működnek, és csökkenthetik az energiaköltségeket is. Érdemes olyan termékeket választani, amelyek LED háttérvilágítással és energiatakarékos üzemmóddal is rendelkeznek, továbbá lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy szabályozzák a kijelző fényerejét, valamint kontrasztját. 

 

 

3. Újratölthető tintatartályos nyomtató 

 

Egy otthoni nyomtató rengeteg praktikus előnnyel jár, az iskolai feladatok nyomtatásától kezdve a projektmunkák készítésén át a kreatív játékokig. Ahhoz, hogy maximálisan kiaknázzuk a benne rejlő lehetőséget, érdemes olyan eszközt választani, ami kevés erőforrást igényel, mégis nagy teljesítményre képes. Az Epson EcoTank nyomtatói kifejezetten erre a célra lettek kifejlesztve, a titkuk pedig az újratölthető tintatartályokban rejlik, melyekkel akár több ezer oldalt is kinyomtathatunk anélkül, hogy a patronok cseréjével kellene bajlódnunk. A technológiával akár 90 százalékot is megtakaríthatunk a nyomtatás költségein, a hagyományos lézernyomtatókhoz képest pedig az energiafogyasztásunkon is csökkenthetünk.

Kulcsszavak: nyomtató okoseszköz Epson

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

2023. november 28. 12:58

A Philips Monitors új szintre emeli a videojátékot

Az ünnepek közeledtével eljött a gamerek ideje. Bemutatkozik az Evnia gaming monitorok termékcsaládjának új tagja, a Philips Monitors termékportfóliójának legújabb terméke: a Philips Evnia 32M2C5500W. A játékosok számára sebességet, lenyűgöző élményt és kényelmet biztosító monitor végtelen szórakozást és kiváló értéket nyújt, mindezt stílusos kialakítással.

2023. november 23. 12:48

Az AGON by AOC mindenki számára elérhetővé teszi a MiniLED gaminget

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az új AOC GAMING Q27G3XMN/BK modell bevezetését. Ez az előremutató 27 hüvelykes (68,6 cm) monitor a forradalmi MiniLED technológia és a páratlan gaming teljesítmény metszéspontjában áll, olyan áron, amely kihívást jelent az iparági normákra nézve. A Q27G3XMN/BK a csúcsszintű HDR-élményt kereső játékosoknak szánt, lenyűgöző színeket nyújtó, kedvező árú kijelző szó szerint kiemelkedik a többi gaming monitor közül.

2023. november 21. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27