Úttörő újdonság a tárolási infrastruktúrában

forrás: Prím Online, 2020. május 9. 11:18

A vállalati adattárolók területén piacvezető Dell Technologies bejelentette Dell EMC PowerStore megoldását. A legkiválóbb technológiákat használó újszerű infrastruktúra platform választ ad az adatok korszakában felmerülő kihívásokra.

„Ügyfeleink digitális átalakulásának fő akadálya a folyamatos egyensúlyozás az egyre növekvő mennyiségű terhelés támogatása – a hagyományos IT-alkalmazásoktól az adatelemzésig –, a költségkorlátok, illetve a meglévő informatikai infrastruktúra korlátai között. A Dell EMC PowerStore az automatizálást és a következő generációs technológiákat egy új szoftverarchitektúrával egyesíti, hogy olyan infrastruktúrát biztosíthasson, amelynek segítségével a szervezetek átléphetik ezt az akadályt” – mondta Dan Inbar, a Dell Technologies tárolásért felelős elnöke és ügyvezetője.

Az adatkorszakhoz illő infrastruktúra

A hatkilences, 99,9999%-os rendelkezésre állású PowerStore használatával a szervezetek felgyorsíthatják a döntéshozatal és az adatokhoz való hozzáférés folyamatát, illetve az alkalmazások teljesítményét is javíthatják.

 • Bármilyen terheléshez: A PowerStore egyszerűsíti az informatikai infrastruktúrát azáltal, hogy a hagyományos és modern terhelések széles körét támogatja a blokkos, fájl-alapú és VMware vVol hozzáférési móddal, scale-up és scale-out módon bővíthető architektúrájával.
 • Optimalizált teljesítmény: A PowerStore akár hétszer gyorsabb, és háromszor rövidebb válaszidővel rendelkezik, mint a Dell EMC korábbi midrange tárolói, köszönhetően a teljes körű NVMe-kialakításnak, és a Storage Class Memory használatának a kétportos Intel Optane SSD-k támogatásával.
 • Hatékonyság, kompromisszumok nélkül: Az ügyfelek költséget és kapacitást takaríthatnak meg a folyamatosan működő deduplikációval, tömörítéssel és a garantált 4:1-es arányú adatmennyiség-csökkentéssel.

 

„Ahogy a szervezetek modernizálják informatikai infrastruktúrájukat, olyan technológiákra kell áttérniük, amelyek egyszerűsítik az üzemeltetést, kiiktatják az összetett folyamatokat, és az exponenciális adatnövekedéssel párhuzamosan képesek fejlődni. A Dell EMC a PowerStore fejlesztésénél infrastruktúra-központú szemléletet alkalmazott, így egy olyan platformot hozott létre, amely képes megfelelni napjaink informatikai kihívásainak miközben kellően rugalmas és bővíthető ahhoz, hogy a jövőben felmerülő igényeket is kielégítse” – Eric Burgener, az IDC infrastruktúra-rendszerekért, platformokért és technológiákért felelős csoportjának kutatási alelnöke.

 

A gépi tanulás és az intelligens automatizálás lehetővé teszi az alkalmazások és szolgáltatások gyorsabb működésbe állítását, és akár 99 százalékkal csökkentheti a tároló kötetek megfelelően kiegyensúlyozott elosztására fordított időt.

 • Programozható infrastruktúra: Egyszerűsíti az alkalmazásfejlesztést, az üzembehelyezési időt pedig napokról másodpercekre csökkenti a VMware integrációjával, valamint az olyan piacvezető felügyeleti keretrendszerek támogatásával, mint a Kubernetes, az Ansible vagy a VMware vRealize Orchestrator. 
 • Autonóm infrastruktúra: A beépített gépi tanulás automatizálja az olyan munkaigényes folyamatokat, mint a kötetek elhelyezése, a kötetek mozgatása, a terheléselosztás vagy a problémamegoldás.
 • Az infrastruktúra elemzések: A Dell EMC CloudIQ tárolófigyelő és -elemző szoftver egyesíti a gépi tanulás és az emberi intelligencia előnyeit, így a valós idejű teljesítmény-, a kapacitáselemzés és az előzmények követése egyetlen nézetben jeleníti meg a Dell EMC infrastruktúrát. A Dell Technologies a még jobb átláthatóság érdekében a jövőben a teljes infrastruktúra-portfóliójára vonatkozóan bevezeti a CloudIQ-t.

 

A PowerStore átalakítja az adatközponti műveleteket, így a szervezetek a folyamatosan változó üzleti igényeknek megfelelően fejlesztik az infrastruktúrájukat.

 • Konténer-alapú architektúra: A PowerStoreOS, a rendszer konténer-alapú szoftverarchitektúrája lehetővé teszi a szolgáltatások hordozhatóságát, a szabványosítást és az új képességek gyors piaci bevezetését.
 • Bemutatkozik az AppsON:  Az egyetlen olyan egyedi fejlesztésű tároló, amely beépített VMware ESXi Hypervisort tartalmaz, és a nagyobb rugalmasság érdekében a rendszergazdák közvetlenül a tárolóra telepíthetik az alkalmazásokat. Az iparágban elsőként az AppsON nyújt ideális megoldást a központi vagy peremhálózati, és az infrastruktúra alkalmazásaiban található nagy adatmennyiségű terhelésekhez. 
 • Egyszerű adatmigrálás: A PowerStore Manager varázsló új, natív eszközeivel az ügyfelek a teljes adatmozgatást kevesebb mint tíz kattintással automatizálhatják. Az ügyfelek számos lehetőség közül választhatnak az olyan meglévő tárhelyekből történő migráláskor mint a Unity, az SC, a PS sorozat, a VNX vagy az XtremIO.

Anytime Upgrades lehetőség

Dell EMC Future-Proof Program részeként az Anytime Upgrades, az iparág legrugalmasabb vezértlőfrissítési programja több választási lehetőséget jelent, illetve a kiszámíthatóság mellett a befektetések értékének megőrzését is biztosítja.  

 

Más vezérlőfrissítési programoktól eltérően az ügyfelek 180 nap után is bővíthetik vagy megnövelhetik a PowerStore teljesítményét és kapacitását. Az Anytime Upgrades és a Dell EMC PowerStore adaptív architektúrájának kombinációjával hatékonyan kiküszöbölhetők a platformok közötti migrálás által okozott fennakadások. 

 

Rugalmas felhőszolgáltatás a PowerStore-ral

Az ügyfelek a meglévő felhőstratégiájuknak és üzleti igényeiknek megfelelően helyezhetik üzembe a PowerStore-t:

 • A Dell Technologies Cloud Validated Designs for PowerStore alapján készített architektúrák a legnagyobb terhelések rugalmas telepítését is lehetővé teszik hibrid felhőkörnyezetekben. 
 • A Dell EMC Cloud Storage Services a PowerStore tárolót közvetlenül összekapcsolhatja az összes főbb nyilvános felhő szolgáltatással, beleértve az Amazon Web Services (AWS), az Azure és a Google Cloud szolgáltatását is. A Cloud Storage Services részeként elérhető az adatok vészhelyreállítási szolgáltatása (Data Recovery as a Service - DRaaS) is, amely a Vmware Cloud on AWS-t használja. 
 • A PowerStore további tárolási lehetőségként is üzembe helyezhető a Dell EMC PowerOne infrastruktúrában, ami felgyorsíthatja a szervezetek áttérését a felhőalapú üzemeltetésre.

 

 

Elérhetőség

 • A Dell EMC PowerStore már világszerte elérhető.
 • A Dell EMC PowerStore a PowerOne infrastruktúrájának választható lehetőségeként idén nyáron lesz elérhetővé.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

7,68 TB kapacitású adatközponti SSD-ket mutatott be a Kingston

A Kingston Digital bemutatta adatközponti meghajtóinak 7,68 TB* kapacitású változatát, melyek közül a Data Center 500R (DC500R) és 450R (DC450R) SATA modellek szállítását már meg is kezdte. A DC1000M 7,68TB U.2 NVMe szállítása pedig júniusban indul. A nagyobb tárkapacitású SSD-k szigorú szolgáltatásminőségi (QoS) követelményeket teljesítve, alacsony késleltetés mellett kiszámítható I/O-sebességet nyújtanak az NVMe és/vagy SATA technológiával működő adatközpontokban.

2020. május 28. 14:47

Az AOC tíz új P2 sorozatú monitorral bővíti ki üzleti monitorkínálatát

A nagyobb méretű, fejlett csatlakoztathatósággal és képminőséggel rendelkező monitorok iránti növekvő igények korában a kijelzőkre szakosodott AOC bejelenti a professzionális felhasználóknak szánt új, P2 sorozatú monitorait. A kijelzőméretek a 21,5 hüvelykes képátlótól a (54,7 cm), 23,8 (60,4 cm) és 27 hüvelykes kápátlón (68,6 cm) át az ultraszéles 34” (86 cm) képátlóig terjedő széles skála lefedésével az AOC elismeri a felhasználók igényei és egyéni beállításai eltérőek.

2020. május 28. 13:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás