BYOD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BYOD

Biztonsági kockázatok gátolják a BYOD terjedését

Egy friss felmérés szerint minden ötödik olyan vállalatnál történt már biztonsági incidens, amely lehetővé tette az alkalmazottai számára a személyes tulajdonban lévő okostelefonjaik használatát a vállalati környezetben. A BYOD bevezetése az IT kockázatok növelése mellett a rendszergazdáknak is jelentős terhelést jelent.

2016. április 11. 14:44

BYOD vagy CYOD – ez itt a kérdés

Az elmúlt évek a Bring Your Own Device (BYOD) jelenségről szóltak, egy olyan forradalmi változásról az IT területén, mely megszabadította a munkavállalókat az elavult vagy kényelmetlen vállalati eszközöktől. A jelenségnek azonban vannak hátrányai is, főként a biztonság területén. A Symantec szerint a BYOD biztonsági kockázatai a vállalatok körében egyre népszerűbb CYOD (Choose Your Own Device) alkalmazásával jelentősen csökkenthetőek.

2014. augusztus 4. 08:52

Hat tanács a biztonságos BYOD stratégia kialakításához

A BYOD évek óta az egyik leggyakrabban emlegetett jelenség a vállalati IT-szakemberek körében. A hazai szervezetek többsége azonban még mindig csak részben vagy egyáltalán nem gondoskodik arról, hogy biztonságossá tegye a privát vagy vállalati tulajdonú mobil készülékek használatát a vállalaton belül. Pedig a megfelelő eszközök és intézkedések bevezetése nem csupán biztonságossá, de egyszerűbbé és hatékonyabbá is teszi a mobil munkavégzést. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, a téma egyik hazai szakértője az alábbi lépéseket és megoldásokat javasolja az átfogó BYOD stratégia kialakításához:

Kulcsszavak: BYOD Novell
2014. július 17. 09:34

Az elszabadult BYOD - Hogyan tovább?

A BYOD trend széles körben elterjedt, a munkavállalók is elvárták ezt a fajta rugalmasságot, de a munkáltatók is kihasználták, hogy a kollégák produktivitása növekszik.

2014. május 7. 13:44

BYOD policy – kihívás és veszélyforrás

A CyberEdge Group 2014 Cyberthreat Defence Report című felméréséből kiderül, hogy a vállalatok kevesebb mint fele végez teljes sebezhetőségi elemzést egynél töbször negyedévente, továbbá az alacsony biztonsági tudatosság a munkavállalók körében a legnagyobb gátló tényező a megfelelő védelem kialakítására a kiber támadások ellen.

2014. március 31. 15:35

BYOD: A mobilbiztonság aktuális trendjei

Az új trendeknek köszönhetően komoly biztonsági incidenseket várhatunk a személyes eszközökön tárolt bizalmas adatok kiszivárgásával és a vezetők eszközeinek célzott eltulajdonításával kapcsolatban. Romics Attila a CDSYS IT biztonsági tanácsadója ezekről a trendekről és a biztonsági kihívásokról tartott előadást a HOUG 2014 konferencián.

2014. március 28. 11:00

Sok vállalat szerint a BYOD trend egyre nagyobb veszélyt jelent

Egyre több vállalat szerint a személyes mobil eszközök munkahelyi használata (BYOD) veszélyt jelent a vállalatokra nézve. Ám a Kaspersky Lab és a B2B International „Globális vállalati informatikai biztonsági kockázatok” című felmérése azt mutatja, kevesen tervezik, hogy korlátozásokat vezetnek be ezek használatára. Huszonnégy ország vállalatainak képviselőit kérdezték meg a témával kapcsolatban. 

2014. január 31. 18:02

A Dell innovatív szoftverei a legfontosabb IT kérdésekre fókuszálnak

A Dell bemutatta innovatív technológiai fejlesztéseit, amelyek a legfontosabb vállalati IT kérdésekre jelentek választ. A programok a BYOD, a Big Data és az IT biztonságra fókuszálnak. 

2013. december 17. 15:52

A NetIQ Novell SUSE eredményei és tapasztalatai a jogosultságkezelésről

NetIQ Novell SUSE portfóiója megoldást nyújt a legújabb jogosultságkezelési kihívásokra, melyhez fűződő tapasztalataikat és eredményeiket sajtótájélkoztatón ismertették. A kihívások a felhőalapú számítástechnikához, a közösségi oldalakhoz, a mobileszközök és a BYOD (bring your own device) trend terjedéséhez, illetve a többfaktoros autentikációhoz kapcsolódnak.

 

2013. november 19. 15:12

Biztonsági fenyegetés vagy lehetőség a BYOD?

A Samsung friss tanulmánya kimutatja, hogy az 1000 vagy annál több alkalmazottat foglalkoztató és a „Bring Your Own (mobile) Device” (Hozd a saját (mobil) eszközöd)  szemléletet támogató szervezetek harmadának (33%) kellett szembesülnie az ügyféladatok elvesztésével az elmúlt két évben a munkaeszközként használt személyes mobil eszközöket ért biztonsági támadások miatt.

2013. október 19. 12:40

5 tipp a naprakész vállalati fájlkezeléshez

A Novell 5 hasznos tanácsot ad azt illetően, hogyan is lehet naprakész a vállalati fájlkezelés, miközben a mobil eszközök terjedésével nagymértékben megváltoztak a munkavégzési szokások.

2013. szeptember 2. 13:22

Budapestre érkezett a Dell Solutions Tour 2013

Múlt hét szerdán (június 26.) Budapestre érkezett a Dell programsorozat, a Dell Solutions Tour 2013. Fókuszban a mai trendek álltak, többek között a BYOD, a cloud, big data megoldások, a biztonság és a konzumeráció.

2013. július 2. 08:50

Biztonsági kockázatok a hazai BYOD-korszak hajnalán

A BYOD (Használd a saját eszközöd - Bring Your Own Device) jelenséget vizsgáló kutatások alapján előrevetíthető volt a saját eszközök vállalati használatának széleskörű elterjedése. A vállalatok hazánkban is egyre nyitottabbá válnak a dolgozói mobil eszközök használatára, ugyanakkor ez az új trend a megfelelő szabályozás és felhasználói ismeretek hiányában, komoly biztonsági kihívást jelent a vállalatok IT biztonsági munkatársainak.

2013. június 26. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

Még nem adtad be pályázatod ‘Az Év Honlapjára’? Ne hagyd az utolsó pillanatra vállalkozásod nagy lehetőségét! Már csak pár nap van a határidőig, jelentkezz még ma!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

Komoly áttörést hozhatnak az energetikai iparban, mintegy forradalmasíthatják az alternatív források használatát az elektromos energiatárolók. A megújuló energiára való szélesebb körű átállás megvalósulása a fenntarthatóság egy új korszakát jelentené, mindez pedig az energiatárolástól függ; ezért van akkora jelentősége ezeknek a tényleges felhasználásig energiát raktározó egységeknek.

2022. november 18. 09:55