Microsec kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Microsec

Így lehet spórolni az e-aláírás segítségével

Az elmúlt két évben duplájára nőtt az irodákban is használt nyomtatópapír ára és sokat lehet hallani arról is, hogy a közeljövőben akár hiány is felléphet a papírtermékek piacán. Mindez azt is jelenti, hogy a papírmentes működés, a digitalizáció, nemcsak zöldebbé, de olcsóbbá is teheti a cégek vagy az állami szektor működését hosszútávon, ahol százezres, milliós nagyságrendben nyomtatnak dokumentumokat.

Kulcsszavak: e-aláírás Microsec
2023. február 21. 11:22

Így előzhetik meg a cégek a jövő évi papírlavinát

Az M30-as nyomtatvány a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) rendszeresített igazolásmintája a munkavállalók részére a személyi jövedelemadó bevallásához, amelyet a munkáltató állít ki. Ez az egyik legalapvetőbb adóügyi dokumentum, amelyet minden bejelentett munkahellyel rendelkező dolgozónak meg kell kapnia határidőre munkáltatójától. A nyomtatványt természetesen cégszerűen alá is kell írni mielőtt az alkalmazottak megkapják.

2022. december 4. 10:23

Magánszemélyeknek díjmentesen biztosítja az e-aláírást az e-Szignó terminál

Hamarosan felsőoktatási intézményekben, pénzintézetekben, ügyfélszolgálatokon kihelyezett „automatákból” is igényelhető lesz olyan minősített elektronikus aláírás, amelyet okostelefonon használhatunk magánemberként. Legalábbis ez a terve a Microsec e-hitelesítéssel és elektronikus aláírásokkal foglalkozó vállalatnak, amely elsőként hozott létre egy erre alkalmas, önkiszolgáló „e-Szignó” terminált. Az igényléshez mindössze egy érvényes*, chipes eSzemélyi igazolványra van szükség**.

2022. október 27. 09:56

Változott a Cégtörvény – itt az online alapított cég

A Cégtörvény* 2022. augusztus 1-től hatályos módosítása új fogalmat vezet be a magyar cégjogba, ez az „online alapított cég”. A változás hátterében egy uniós irányelv**  áll, amely alapján minden EU-tagállamnak lehetővé kell tennie, hogy kizárólag online módon, személyes megjelenés és papíron készült iratok nélkül is céget alapíthassunk. Az irányelv azt is előírja, hogy az ilyen módon alapított cégek bejegyzési kérelmét az illetékes hatóságoknak rövidebb határidő alatt kell elbírálni, ezzel is ösztönözve a cégalapítókat a tisztán digitális ügymenetre.

2022. szeptember 1. 16:20

Az állam lehet az egyik katalizátor a digitális ügyintézés terén

22 évvel ezelőtt, 2000. június 22-én írta alá Bill Clinton elnök az amerikai elektronikus aláírási törvényt, azóta ezt a napot “ESIGN Day” néven ismerik az Amerikai Egyesült Államokban. Ennek mintájára, 2021-ben Magyarországon is életre hívták az elektronikus aláírás napját. A kezdeményezés nem titkolt célja, hogy ösztönző szerepet játsszon a digitális folyamatok és az ehhez elengedhetetlen e-aláírás, e-hitelesítés hazai elterjedésében.

2022. június 30. 09:58

Váratlan üzleti helyzetek kezelése a vakáció alatt

Az elektronikus aláírás hatalmas segítséget és biztonságot jelenthet egy váratlan üzleti helyzet, hirtelen jött céges ügy kezelésében a nyári időszakban is.

2022. június 10. 12:44

A német autópályákon a magyar IT biztonságban hisznek

Magyar bizalmi szolgáltatóval szerződött a német autópályákat üzemeltető szervezet az intelligens járműkommunikáció biztonságát nyújtó ún. V2X-PKI rendszer fejlesztésére.

2022. február 11. 11:13

Egyszerű, bárhonnan létrehozható elektronikus aláírás bárkinek

A távoli minősített elektronikus aláírási szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek gyakorlatilag bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről kezdeményezhetnek elektronikus aláírást, minden eddiginél egyszerűbb és kényelmesebb módon. Ahhoz azonban, hogy egy bizalmi szolgáltató ilyen szolgáltatást kínálhasson, rendkívül komoly technikai háttérre van szükség. 

2020. október 29. 09:39

Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat

Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium online céginformációs rendszeréből, így ezért nem kell már cégbíróságra menni - közölte a szolgáltatás informatikai hátterét biztosító Microsec Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

2013. december 5. 13:11

Magyar vállalkozás teszi biztonságossá az online bankolást

A hazai Microsec Zrt. elsőként fejlesztett ki egy olyan elektronikus aláírás alapú technológiát, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását – hangzott el a cég szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A megoldás idén elnyerte az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013. díjat.

2013. november 28. 08:12

Rendszergazdák világnapja - ősz elején ismét posztgraduális képzést indít a Microsec

Július utolsó péntekét, immáron tíz éve a rendszergazdák világnapjaként tartják számon. A világnap hagyománya amerikai gyökerekből indul, amelyet a nem kellőképpen megbecsült, kétségbeesett rendszergazdák és informatikai szakemberek kezdeményeztek. Idén az egyik legrégibb magyar informatikai vállalkozás, a Microsec hívta fel a figyelmet az évfordulóra.

Kulcsszavak: oktatás Microsec
2009. július 31. 16:49

Készen állnak a közjegyzők az e-dokumentumok fogadására

Befejeződött a Microsec Kft. közel két hétig tartó országos felkészítői előadássorozata, amelyet a magyarországi közjegyzőknek tartottak a minősített elektronikus aláírás használatáról.

Kulcsszavak: jog Microsec e-signo
2006. április 19. 10:08

E-mailen érkezik a számla

"Hitelesített bizonylatok és számlák pillanatok alatt" címmel előadást tart a Microsec Kft. április 4.-én a Kongresszusi Központban. A cég által fejlesztett e-Szignó program egyik felhasználási területének, az elektronikus számlázásnak a bemutatásán keresztül világossá válhat, hogy Magyarországon már létezik olyan alkalmazás, amely az EU elektronikus ügyintézési törekvéseinek megfelel.

2006. március 31. 10:30

Egy legújabb kori lelet: a Cégírnok

Érdekesség, hogy bár az írnoki tevékenység régebbi foglalkozás, mint mondjuk a bérszámfejtés (ki ne ismerné az írnok szobrát, az egyik legrégibb és legértékesebb ókori leletet), valamiért a szoftverfejlesztések szempontjából ez kevésbé telített terület, mint mondjuk a bérszámfejtésé... Az első - s ez akár minőségjelző is lehet egyben - ismert szoftverlelet e téren a Microsec Kft.-é, azé a csapaté, amely 1990-re fejlesztette ki az első DOS-os Cégírnok programot, amelyet azóta ügyvédek garmadája használ.

2002. február 5. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27