OECD kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: OECD

Nemzetközi összehasonlításban is sikeres a magyar vállalkozásfejlesztési rendszer

Small Business, Big Deal címmel szervezett nemzetközi hibrid konferenciát a Makronóm Intézet az OECD gazdasági tanácsadó testülete (Business at OECD), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) részvételével. A rendezvényen az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghívásából részt vett Yoshiki Takeuchi, az OECD főtitkár-helyettese is.

2022. március 24. 20:24

Nemzetközi felmérés bizonyítja a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát

Európai diákok körében végzett felmérést az OECD a Vodafone Németország Alapítvány társfinanszírozásában. A „21. századi olvasók: Az olvasási készségek fejlesztése a digitális világban” című jelentés a 15 éves korosztályra vonatkozóan nyújt mélyreható elemzést. 

2021. május 5. 18:11

Év végén ingyen dolgoznak a nők?

„A nők minden évben november 10-től ingyen dolgoznak.” Ezzel a kijelentéssel nyitja novemberi számát a GLAMOUR magazin, hogy felhívja a figyelmet arra a világméretű jelenségre, miszerint a nők ugyanazért a munkáért alacsonyabb bért kapnak, mint férfi kollégáik. A Profession.hu annak járt utána, hogy mire számíthatnak a magyar nők a hazai munkaerőpiacon.

2017. november 18. 11:55

Online eszközök a nemzetközi kereskedelemben

A nemzetközi kereskedelemben való részvétel növeli a vállalatok magabiztosságát - derül ki a Future of Business című felmérés legújabb kiadásából, amely a Facebook, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) és a Világbank együttműködésével készült. 

2017. szeptember 8. 09:55

Future of Business felmérés: a kisvállalkozások együtt tanulnak

A Facebook felmérésének legújabb kiadásában azt vizsgálták, hogyan alkalmazzák a cégek a tanulást és a mobil technológiákat bővülésük érdekében.

2017. május 22. 11:06

OECD: a rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét

A rendszeres iskolai számítógép-használat nem javítja a diákok teljesítményét és általában rosszabb iskolai eredményekkel van összefüggésben - derült ki a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) globális jelentéséből.

2015. szeptember 16. 10:18

Magyarország infokommunikációs rendszere az élmezőnyben

Magyarország olyan infokommunikációs és távközlési (ikt) rendszerrel rendelkezik, amely több OECD országénál fejlettebb - mondta Graham Vickery, az OECD információs gazdasági munkacsoportjának vezetője sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IT trend távközlés OECD
2006. október 5. 11:08

Magyarországon lesz az OECD informatikai bizottságának ülése

Magyarország ad otthont 2006. október 2-5. között az OECD Informatikai-, Számítógép- és Távközléspolitikai Bizottság (ICCP), valamint az Információbiztonsági és Titokvédelmi Munkacsoport (WPISP) ülésének, továbbá az új generációs hálózatokkal (Next Generation Networks) foglalkozó szakmai fórumnak.

Kulcsszavak: OECD trend konferencia IT
2006. október 2. 08:09

OECD: Dél-Korea az első, Magyarország pedig a 23. a szélessávú internet terén

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) legfrissebb adatai szerint a 30 tagország közül Dél-Koreában a legmagasabb, 25,5%-os a szélessávú internetes lefedettség, míg Magyarország 4,6%-kal a 23. helyen áll.

Kulcsszavak: OECD ADSL
2005. október 23. 17:19

OECD tanulmány az infokommunikációs szektorról: utolsó helyről a tizenkettedikre

A mobiltelefon-tarifák csökkenését tekintve az elmúlt három év alatt Magyarország a 30 OECD tagország között az utolsó helyről 2004 végére a 12. helyre lépett előre - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

Kulcsszavak: IHM trend távközlés OECD
2005. augusztus 25. 09:42

Spam-ellenes munkacsoportot hozott létre az OECD

A globális gazdasági együttműködési szervezet újonnan megalakított munkacsoportjának feladata a kormányok, vállalkozások és civil szervezetek spam-ellenes tevékenységének összehangolása lesz.

Kulcsszavak: OECD spam
2004. augusztus 14. 19:04

Pataki Dániel helyettes államtitkár az ITU Telecom 2003 Világfórumon

2003. október 12. és 18. között Genfben kerül megrendezésre a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) Telecom 2003 Világfóruma, melyen Pataki Dániel hírközlési helyettes államtitkár képviseli az Informatikai és Hírközlési Minisztériumot.

2003. október 13. 18:25

OECD direktíva a spam-probléma kezelésére

[smallimage 1 left]A nemzetközi OECD szövetség olyan irányvonalakat fogalmazott meg, amelyek lehetővé teszik a tagországoknak, hogy egységesen, és hatékonyan lépjenek fel a spam-ek, illetve az internetes csalások ellen.

Kulcsszavak: OECD spam
2003. június 19. 08:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

Egy 2022-es jelentés szerint 24 milliárd felhasználónév és jelszó kombináció kering a kiberbűnözői piacon, ami 65 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest. A felhasználók sajnos gyakran ugyanazokat a belépési adatokat adják meg kényelmi szempontok miatt, amit a hackerek ki is használnak úgy, hogy az ellopott jelszavakat minden népszerű online szolgáltatásban végigpróbálják, így egyszerre akár több fiókhoz is hozzáférhetnek. Kiemelten fontos tehát, hogy egyedi, erős jelszavakat használjunk minden egyes online fiókunk esetében. Egy jelszókezelő pedig remek megoldást nyújt ezek megjegyzésére és kényelmes előhívására. De hogyan válasszunk, hogy biztonságban legyenek az adataink? Az ESET szakértőinek tanácsai.

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

A GKID a Mastercard közreműködésével 2023-ban immár nyolcadik alkalommal publikálja a Magyarországon működő, legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsorát. 

2023. május 23. 20:10